YKL-info ja yleiset materiaalit

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa

Yläkoululeiritys tarjoaa nuorelle urheilijalle mahdollisuuden opetella huippu-urheilijan elämää kouluvuoden aikana. Yläkoululeirityksessä nuoret opiskelevat, harjoittelevat ammattivalmentajien kanssa fysiikkaa sekä lajitaitoja ja saavat oppia elämäntaidoissa, ravitsemuksessa sekä psyykkisessä valmentautumisessa.

Valmennus toteutetaan yhdessä lajiliittojen, Kisakallion Urheiluopiston ja Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen. Leirityksessä yhdistetään tavoitteellinen koulunkäynti ja motivoituneen urheilijan kilpaurheiluharrastus.

Leirillä opeteltuja taitoja on tarkoitus toteuttaa leirien välisenä aikana jokapäiväisessä arjessa.

Yläkoululeirityksen tarkoituksena on tukea myös urheilijan ympärillä olevaa tukiverkostoa, eli kehitystyötä tehdään urheilijan lisäksi yhteistyössä kodin, koulun ja seuran kanssa.

Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat elämäntaidot, koulu ja opiskelu sekä urheilullinen kehittyminen. 

Kisakallion Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean Yläkoulutoimintaa ja pohjautuu Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman asiantuntijaryhmän määrittelemiin sisältösuosituksiin. 

Ilmoittautuminen leirille

Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuu leirikohtaisesti. Ilmoittautuminen leirille aukeaa noin 4 viikkoa ennen leiriä ja sulkeutuu 2 viikkoa ennen leiriä. Leiri-ilmoittautumisesta tulee leirikohtainen sähköpostitiedote lajin vastuuhenkilöltä.

Haku yläkoululeiritykseen

Haku leirityskaudelle 2024-2025

Asiantuntijasisällöt

Kauden 2021-2022 asiantuntijasisältöjä pääset katsomaan tästä linkistä. Kauden 2022-2023 päivitetään tälle sivulle lähempänä leirikauden alkua.

Ota yhteyttä

Yläkoululeiritystiimi

Anne Salminen, Dionne Pounds, Elena Ingman, Markus Saaristo, Jani Jokinen, Ira Merivaara, Kari Seppänen

Kisakallion Urheiluopisto

Kaarina Karin tie 4, 08360 Lohja