Urheiluravitsemus

Ravitsemuksen rooli kasvaa uran edetessä

Laadukkaan ja riittävän ravitsemuksen avulla edistetään nuoren urheilijan terveyttä ja kasvua. Kohti huippu-urheiluvaihetta ravitsemuksen rooli suorituskyvyn kehittymiselle, palautumiselle  ja menestymisen edellytyksille kasvaa. Tarjoamme asiantuntijaluentoja, työpajoja ja myös pitkäjänteisempiä ravitsemusohjausprosesseja urheilijoiden ja valmentajien ravitsemusosaamisen kehittämiseksi. Ravitsemussisällöt kohdennetaan urheilijoiden ikä- ja kehitysvaiheeseen sekä valmennuksen tarpeisiin. Esimerkkejä sisältö teemoista alla. Ole yhteydessä asiantuntijaamme, niin suunnitellaan Teille sopiva sisältö osaksi valmennuksen kokonaisuutta! 

  • Nuoren urheilijan ravitsemuksen perusteet / Urheilijan ravitsemuksen kulmakivet (riittävä syöminen, ateriarytmi ja monipuolisuus)
  • Urheilijan energiantarve ja energiansaanti, riittävän energiansaannin merkitys suorituskyvylle ja terveydelle
  • Kilpailu- ja turnauspäivien ravitsemus
  • Ravitsemuksen merkitys palautumisen ja unen näkökulmasta (uni, palautuminen, kokonaiskuormitus, ylikuormitus ja ravinnon vaikutus näihin)
  • Nuoren urheilijan ravitsemustaidot ja terveydenlukutaito (teoriatason arjen suunnittelua ja ennakointia sekä tietolähteiden kriittistä arviontitaitoa) 

Laadukkaan ja riittävän ravitsemuksen avulla edistetään nuoren urheilijan terveyttä ja kasvua. Kohti huippu-urheiluvaihetta ravitsemuksen rooli suorituskyvyn kehittymiselle, palautumiselle ja menestymisen edellytyksille kasvaa.   

Yhteyshenkilöt

Anne Rikala

Urheilun ja liikunnan asiantuntija

Elena Ingman

Urheilun ja liikunnan asiantuntija

Veera Kainulainen

Asiantuntija (Joukkue- ja Rytminen voimistelu)