Urhea

Urhea–kampus - urheilua ja elämää varten

Kisakallion Urheiluopisto on yksi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian taustalla toimivan Urhea-säätiön perustajajäsenistä. Kisakallio toimii Urhean tärkeänä kampuksena. Kisakallion urheiluopistolla järjestettävä yläkoululeiritys on merkittävä osa Urhean yläkoulutoimintaa.

Kisakallion yhteistyölajien urheilijat harjoittelevat arkena pääosin Helsingin Mäkelänkadulla sijaitsevalla Urhea-kampuksella. Valmentautumista tehostetaan tehoviikoilla ja leireillä Kisakallion kampuksella, jossa opiston Valmennuskeskus tarjoaa paitsi olosuhteita, niin myös testausta, koulutusta, asiantuntijapalveluita ja pääyhteistyökumppaneiden osalta lajivalmennusta.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on vuonna 2003 käynnistynyt Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia. Urhea toimii kiinteässä yhteistyössä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa.

Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä sekä tuo valmennuksen asiantuntijapalvelut urheilijan ja valmentajan arkeen. Urhean yhteydessä toimii myös Olympiavalmennuskeskus Helsinki, joka tukee jo kansainvälisellä huipulla olevia urheilijoita ja heidän valmentajiaan yksilöllisesti räätälöidyillä tukitoimilla. Urhean johtoajatus on "Parempi arki tuo paremman tuloksen”.

Urheaan kuului vuoden 2021 lopussa 5789 urheilijaa, joista 125 on ns. olympiatason eli 1. tason urheilijoita. Maajoukkuetason urheilijoita on mukana 850 (2. taso) ja haastajatason urheilijoita yli 1916 (3. taso). Yläkouluikäisiä urheilijoita on mukana 2898. Lajiliittoja on mukana 26, perusasteen oppilaitoksia 51, toisen asteen oppilaitoksia 14 ja korkea-asteen oppilaitoksia 7. Tukipalveluista huolehtii laaja joukko eri alojen asiantuntijoita. Mukana ovat myös Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Puolustusvoimien urheilukoulu, Helsingin urheilulääkäriasema HULA, Huippu-urheilun Instituutti KIHU sekä Suomen Olympiakomitea ja Paralympiakomitea.