Lähde karnaistenkorpeen

koko perheen verraton peikkometsä 

Karnaistenkorven retkeilyreiteissä on valittavana polkuja 2 kilometristä 7,7 kilometriin. Karnaistenkorvessa kulkee opastettu luontopolku, lapsille suunnattu tarinapolku, Korkiamäen retkeilypolku sekä maastopyöräreittejä. Reitit ja niiden välimatkat selviävät Karnaisten retkeilykartasta, joka on ladattavissa alempaa.

Perinteisellä luontopolulla pääset tutustumaan Karnaistenkorven monimuotoiseen luontoon 12 luontopolkurastilla. Reitti on merkitty maastoon punaisin reittimerkein. Lisäksi Karnaistenkorpeen on tehty lapsille ja perheille suunnattu tarinapolku, joka on merkitty maastoon keltaisin reittimerkein. Opastettujen luontopolkujen lisäksi Karnaistenkorvessa voi kiertää Korkiamäen retkeilypolun, joka on merkitty maastoon sinisin reittimerkein. Reitin lähtöpiste on Jantoniementiellä. Reitin voi kulkea pidempänä yhdistämällä siihen luontopolkureittejä. 

Luontopolkujen lähtökohtana on ollut Karnaistenkorven alueen kehittäminen virkistys-, ulkoilu- ja luonnonsuojelutarpeisiin. Suunnittelussa on huomioitu yhä kasvava ulkokuntalaisten matkailijoiden määrä, joten Karnaistenkorven luontopolut sopivat hyvin kaikille luonnosta kiinnostuneille ja erityisesti Kisakallion Urheiluopiston kävijöille. Poluilla voi kulkea eksymättä ilman karttaakin, sillä polut on merkitty hyvin ja risteyskohdissa on opaskarttoja. Polusto on kierrettävissä ulkoilukengin. Reittien pitkospuita rakennetaan ja korjataan tarpeen mukaan.

Karnaistenkorven luontopoluille pääsee parhaiten Jantoniementieltä ja Suoniementaipaleelta, joissa on opasteet parkkipaikoille. Lähtöpisteissä on infotaulut, joista saa lisätietoa alueesta. Myös Kisakallion urheiluopiston pihalta voi lähteä Karnaistenkorpeen omaa yhdyspolkua pitkin. Korven alueella voi jokamiehenoikeuksin liikkua vapaasti, tarkkailla luontoa ja kerätä marjoja ja sieniä. Nauti ja koe hienoja luontoelämyksiä Karnaistenkorven rauhallisella metsäalueella.

HUOM! Sadesäällä, syksyisin ja talvisin pitkospuut ovat liukkaita, joten kävele varoen. Varo myös tuulisilla säillä lahoavia puita ja niiden oksia sekä konkeloita. Ne saattavat kaatua tai oksia voi pudota maahan. Liikkuminen poluilla tapahtuu omalla vastuulla. Tulenteko muualla kuin laavujen nuotiopaikoilla on kielletty. Metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on kielletty myös nuotiopaikoilla ja kertakäyttögrilleissä.

Lähtöpiste: Suoniementaival 28, 08350 Lohja tai Jantoniementie 117, 08350 Lohja

 

Retkeilykartta

Retkeilykartasta näet Karnaistenkorven merkityt reitit ja muuta hyödyllistä tietoa. Korpeen lähtiessä kannattaa pukeutua riittävän tukeviin jalkineisiin ja varautua siihen, että metsässä ei aina paista aurinko.

Laavut houkuttavat tauolle

Sekä Ahvenalammen että Sorvalammen rannalta löytyy laavu nuotiopaikkoineen, polttopuineen ja vedenkeittoastioineen. Laavuilla on myös puuseet. Jäteastioita ei ole, eli kaikki roskat ja jätteet on vietävä itse mukanaan pois.

Luontopolku

Karnaisten korvessa kulkee luontopolku, jonka taulut kertovat luonnosta ja sen eläimistä. Tutustumalla taulujen tietoon etukäteen saa enemmän irti retkestä.

Kisakallion ravintolat palvelevat

KIsakallion ravintola palvelevat Karnaisten korvessa retkeilijöitä: aamiainen varmistaa hyvän lähtömeinigin, sporttilounas pitää energiatasot korkealla ja päivällisellä tai kesäaikaan Rantamakasiinin herkuilla palkitaan reippaat retkeilijät.

Maastopyörällä korpeen

Ahvenalammen ja Sorvalammen laavuille pääsee myös maastopyörällä huoltoteitä pitkin. Maastopyöräreitti on merkitty maastoon ruskein merkein ja sen lähtöpisteet ovat Jantoniementiellä ja Suoniementiellä.

Noudata retkietikettiä

Tutustu Metsähallituksen ylläpitämiin luontoon.fi-sivuihin ja nuodat retkietikettiä myös Karnaistenkorvessa. On olennaista, että jokainen kuljettaa omat roskansa pois metsästä, myös laavupaikoilta.