Takaisin uutisiin

Julkaistu 25.03.2024

Joukkuelajien maajoukkuevalmentajat käsipalloa seuraamassa

Maaliskuun puolivälissä miesten joukkuelajien maajoukkuevalmentajille tarjoutui tilaisuus päästä seuraamaan Suomen käsipallon miesten maajoukkueen valmistautumista MM-karsintoihin Kisakalliossa.

Suomessa joukkuelajien yksi suuri vahvuus piilee ammattitaitoisessa valmennusosaamisessa. Miesten joukkuelajien (jääkiekko, jalkapallo, koripallo ja salibandy) maajoukkuevalmentajat ovat tavanneet toisiaan viime vuosina säännöllisen epäsäännöllisesti eri tilanteissa.

Maaliskuun puolivälissä valmentajille tarjoutui tilaisuus päästä seuraamaan Suomen käsipallon miesten maajoukkueen valmistautumista MM-karsintoihin Kisakalliossa. Tapaamisen järjestänyt Olympiakomitean huippu-urheiluvastaava Juha Sten kertoo osallistujien olleen tyytyväisiä päivän antiin.

- Valmentajilta tuli toive päästä tällä porukalla seuraamaan toisen lajin huippuvaiheen treenejä ja keskustelemaan itse pelistä. Joukkuepeleissä on paljon samanlaisia lainalaisuuksia, ja käsipallon miesten maajoukkueen treenit soveltuivat tähän yhteyteen mainiosti, Sten taustoittaa.

Käsipallon maajoukkuevalmentajat kertoivat, mitä harjoituksissa tullaan treenaamaan ja näyttivät klippejä aiheesta. He myös avasivat harjoituksia seuranneille valmentajille lajin maajoukkuetoimintaa tarkemmin.

- Käsipallolla oli lyhyt, vain muutaman päivän maajoukkueikkuna, jonka aikana heidän piti saada pelaajille pelitapa luihin ja ytimiin asti. Vaikka meillä oli tiedossa, että tämä on hyvin fyysinen laji, käsitys vahvistui nyt entisestään, Sten mainitsee.

Hän kiittelee Käsipalloliittoa ja käsipallon miesten maajoukkueen valmennusta tapahtuman annista. Joukkuelajien maajoukkuevalmentajien tapaamisia tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa. Stenin mukaan tapaamiset nivoutuvat erilaisten teemojen ympärille sen mukaan, millaisia tarpeita kentältä nousee.


Kuvassa vasemmalta Markku Kanerva (jalkapallo), Juha Sten (Olympiakomitea), Teemu Rannikko (koripallo), Esa Jussila (salibandy), Toni Korkeakunnas (jalkapallo), Hanno Möttölä (koripallo), Joni Ruuskanen (jalkapallo) ja seisomassa Ken Sirenius (Käsipalloliitto).

Takaisin uutisiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: