Takaisin uutisiin

Julkaistu 21.08.2023

Uudet avainhenkilöt ovat aloittaneet: Antti Paananen ja Aki-Matti Alanen

Kisakallion urheiluopistolla urheilun ja liikunnan tiimissä on aloittanut kaksi uutta avainhenkilöä: urheilun ja liikunnan sekä valmennuskeskuksen johtajana Antti Paananen (kuvassa oikealla) ja neljän vuoden mittaiselta opintovapaalta valmiin väitöskirjan kanssa palannut asiantuntuntija Aki-Matti Alanen (kuvassa vasemmalla).

– Vaikka tämä on minulle uuden alku niin olen tullut tänne jatkamaan aikaisemmin hyvin tehtyä työtä. Toivon että tullessani pystyn tuomaan oman kokemukseni, historiani ja verkostoni kautta lisäarvoa tulevaisuuteen, siihen mitä täällä on ja jatkossa tullaan tekemään, Paananen luonnehtii. Paananen tuli Kisakallioon Suomen Olympiakomitean palveluksesta ja tuntee toimialan ja sen toimijat erinomaisesti. Kisakallion vahva yläkoululeiritystoiminta ja osaamisen kehittämisen toimenpiteet ovat kuulunut Olympiakomiteassa muun muassa urheiluakatemiatoiminnasta vastanneen Paanasen työkenttään.

Aki-Matti Alanen käytti neljä vuotta sitten hyväksi mahdollisuuden lähteä suorittamaan jatko-opintoja Calgaryn yliopistoon Kanadaan. Väitöskirja syntyi nuorten jalkapallon parissa  tutkien puettavan teknologian mahdollisuuksia vammojen ennaltaehkäisyssä ja suorituskyvyn arvioinnissa. 

– Omalta osaltani tulen myös jatkamaan aiemmin aloitettujen projektien parissa. Osittain niiden asioiden osalta, joita olen itse laittanut liikkeelle ja toisaalta kehittämään niitä asioita, joita on saatu liikkeelle ollessani ulkomailla. Uskon että hankkimani kansainvälinen kokemus ja osaaminen auttaa kehittämään toimintaa Kisakallion tavoitteiden mukaisesti. Oma työni on keskittynyt viime vuosien aikana nuorten urheilijoiden valmennuksen tukemiseen, ja näiden asioiden edistämiseksi tullaan osaamistani hyödyntämään myös Kisakalliossa. Lisäksi hyvinvoinnin edistäminen eri asiakasryhmissä tulee olemaan tärkeä tavoite tulevaisuudessa.

– Omassa roolissani toivon voivani tukea asiantuntijoita, sellaisia kuten esimerkiksi Aki-Matti, joilla on uutta ja olemassa olevaa tietoa, tuomaan osaamisensa mahdollisimman hyvin Kisakallion ja suomalaisen urheilun hyödyksi. Toimintaympäristö muuttuu ja ihmisten toimintakyvyn lasku aiheuttaa haasteita yhteiskunnalle. Nämä haasteet luovat tarpeita liikunta-alan ammattilaisten osaamiselle ja Kisakallion yhtenä toimijana tulee pystyä näihin tarpeisiin vastaamaan, Paananen toteaa.

Takaisin uutisiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: