Takaisin uutisiin

Julkaistu 04.09.2023

Hotelli Omenatarha avataan jo joulukuussa

Kisakallion hotellihanke on edennyt myötätuulessa ja uusi laadukas hotelli tullaan avaamaan asiakkaille jo tämän vuoden joulukuussa, hiukan ennakoitua aikaisemmin.


Uusi hotelli tuo Kisakallioon 49 uutta hotellitason huonetta ja laadukkaita kokoustiloja. Rakennus on kolmikerroksinen ja tarjoaa järven puolen huoneista ja kaikista kokoustiloista eriomaisen näkymän Maikkalanlahdelle ja ympäröivään luontoon.

Hotellin rakentamisesta vastaa Kisakallion olosuhdejohtaja Marko Ruti, jonka ansiolistalla on jo monia urheilu- ja liikunta-alan rakennusprojekteja. Ruti on ylpeä hotelli Omenatarhasta.
– Me rakennamme ja kehitämme Kisakalliota kuuntelemalla asiakkaista. Saamme kiitosta urheiluolosuhteista ja ravintolasta, mutta Omenatarha nostaa myös majoituksen samalle tasolle. Majoituksen pitää olla hyvä maajoukkueurheilijoille, yritysasiakkaille ja vapaa-ajaltaan korkeaa laatua hakeville asiakkaille.

Mitä asiakkaat haluavat? Kenelle hotelli on suunniteltu?

– Meidän asiakkaamme viettävät täällä 24 tuntia vuorokaudessa ja useita päiviä, jopa viikkoja. Lepoon ja palautumiseen tarvitaan huippuolosuhteet: Omenatarhan huoneissa on huonekohtainen säädettävä ilmastointi. Huoneiden äänieristykseen on erityisesti panostettu: Seinät ovat betonia ja mikään putkivienti tai muu vastaava ei mene huoneiden läpi. Kalusteet, erityisesti sängyt, ovat korkeatasoisia. Hotelli on jaettu kuuteen siipeen, jotka voidaan sulkea tietylle ryhmälle.
– Hotelliin on rakennettu myös asiakkaiden kaipaamia lisäpalveluita kuten itsepalvelu pesula. Se on tarpeen kun asiakkaat oleskelevat KIsakalliossa pitkiäkin aikoja. Esteettömyys on tällaisessa uudessa rakennuksessa selvyys: kynnyksiä ei ole ja kerrosten välillä pääsee liikkumaan hissillä.

Kisakallion pitkä historia velvoittaa rakentajia tekemään huolellista työtä. Investointien elinkaaren pitää olla pitkä. Marko Rutia viehättää, että hotelli seisoo vanhojen omenapuiden keskellä. Samat omenapuut viehättivät aikanaan Kisakallion perustaja Kaarina Karia kun hän oli tarkastamassa tilan sopivuutta urheiluopistoksi.

– Nyt panostetaan, mutta meidän ei tarvitse tehdä 15 vuoden päästä remonttia. Esimerkiksi julkisivussa ei ole mitään pinnoitetta. Se on valkosementtiä joka tehdään tehtaalla. Tästä yksinkertaisesta laadukkuudesta olen erityisen ylpeä. 

Uusi hotelli on myös Kisakallion toimitusjohtaja Petri Tarkkasen ylpeydenaihe. Suuren investoinnin tekemistä edelsi kuitenkin tarkka harkinta. 

– Meidän suurin vahvuus on sijainti, sijainti ja sijainti. Olemme lähellä Helsinkiä, pääkaupunkiseutua ja lentokenttää. LIsäksi meidän sisäinen logistiikka on hyvä: kaikki majoitustilat, urheiluolosuhteet, kokous- tai seminaaritilat ja ravintolat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Se oli myös uuden majoitusrakennuksen suunnittelun lähtökohta, joka on onnistunut. Lisäksi hotellissa on erinomaiset visuaaliset vahvuudet: luonto tulee hotellissa lähelle ja luo yhdessä laadukkaan sisustuksen kanssa erinomaiset puitteet palautumiselle ja työskentelylle kokoustiloissa.

Hotelli Omenatarhan huoneissa on panostettu ilmasrtointiin ja äänieristykseen, eikä viihtyisyydestäkään ole tingitty.

Takaisin uutisiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: