Takaisin uutisiin

Julkaistu 09.10.2023

ASPC Elite Sport Forum 2025 Suomessa vuonna 2025

Ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa järjestettävä ainutlaatuinen kansainvälinen valmennuskeskusten tapahtuma toteutetaan Helsingin Olympiavalmennuskeskuksen, Kisakallion Urheiluopiston sekä Pajulahden Olympia- ja Paralympiavalmennuskeskuksen yhteistyössä .

Olympiavalmennuskeskus Helsingille on myönnetty ASPC (Association of Sport Performance Centers) yleiskokous ja forum vuodelle 2025. Valinta tehtiin Suomen, Guatemalan ja Namibian välillä. Tämä  esimmäinen kerta kun ainutlaatuinen kansainvälinen valmennuskeskusten tapahtuma saadaan Pohjois-Eurooppaan. Tapahtuma järjestetetään Olympiavalmennuskeskus Helsingin, Kisakallion Urheiluopiston sekä Pajulahden Olympia- ja Paralympiavalmennuskeskuksen kanssa yhteistyössä. Olympiavalmennuskeskus Helsinki on osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa.

– Forumin kautta suomalainen huippu-urheilu linkittyy entistä vahvemmin globaaliin huippu-urheiluperheeseen. Urheilijoille ja valmentajille tämä tarjoaa lisää kansainvälisiä suhteita ja ymmärrystä kansainvälisestä vaatimustasosta, kommentoi Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

Suomella on ollut vahva rooli ASPC-verkoston rakentamisessa. Siinä on mukana johtavia huippu-urheilun valmennuskeskuksia eri puolilta maailmaa. 1999 perustetun järjestön ensimmäinen puheenjohtaja oli Jukka Lahtinen. Puheejohtajuus on Suomessa nykyäänkin, puheenjohtaja on Tapio Korjus.

Verkosto on kasvanut vauhdilla. Nykyisiä valmennuskeskusjäseniä on yhteensä 114 viideltä eri mantereelta.
Helsingissä järjestettävään forumiin odotetaan osallistujia ympäri maailman. Myös suomalaisella urheiluyhteisöllä on mahdollisuus osallistua tapahtumaan.

Kuva Pariisita tapahtuma järjestävie valitsemistilaisuudesta. Kuvassa vasemmalta Suomen edustajat: Asko Härkönen, Jaana Jokinen, Anna Kirjavainen, Juha Dahlström, Tero Kuorikoski ja Simi Tarvonen.

Lisätiedot:

Simo Tarvonen
toimitusjohtaja
Olympiavalmennuskeskus Helsinki
simo.tarvonen@urhea.fi
p. 050 583 65 13

 

Faktaa:

Association of Sport Performance Centres ASPC

  • 114 valmennuskeskuksen kansainvälinen kattojärjestö.
  • Visio: Pursuing excellence through sharing expertise and experiences globally.
  • Puheenjohtaja: Tapio Korjus, Kuortaneen Urheiluopisto
  • Pääsihteeri: Josep Escoda
  • Kotipaikka: Centre d'Alt Rendiment (CAR), Barcelona, Espanja.
  • https://sportperformancecentres.org
Takaisin uutisiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: