Takaisin uutisiin

Julkaistu 31.08.2022

Susikoulun oppilaspaikat loppuun varattu

Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 lanseerattu ja suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa perjantaina käynnistyvissä koripallon EM-kisoissa Prahassa. Susikoulun oppilaspaikat on loppuun varattu.

Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 lanseerattu ja suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa perjantaina käynnistyvissä koripallon EM-kisoissa Prahassa. Susikoulun oppilaspaikat on loppuun varattu.

Susikoulu on tarkoitettu Prahaan saapuville Suomen joukkueen faneille eli koululaisille, jotka ovat ottaneet lomaa omasta koulusta päästäkseen katsomaan Susijengin otteita kisoihin. Susikoulua käydään viitenä päivänä eli Susijengin ensimmäisestä alkusarjan pelipäivästä, perjantaista 2. syyskuuta alkaen. Viimeinen koulupäivä on samalla Susijengin viimeinen alkusarjan pelipäivä torstaina 8. syyskuuta.

Susikoulun opetuskielinä ovat suomi ja englanti. Koulun opetussisältö rakennetaan arvostetun suomalaisen Liikkuva Koulu -filosofian mukaiseksi niin, että opetussuunnitelman sisällön painopisteinä ovat liikuntataitojen, monilukutaidon ja kulttuurillisen vuorovaikutuksen tukeminen niin, että oppilaiden laaja-alainen ajattelu kehittyy mainittujen teemojen parissa.

Fyysisesti koulua Prahassa käydään sekä Sudenpesän tiloissa että paikallisessa kumppanikoulussa, Zličínin alueella toimivassa ředitelka ZŠ a MŠ Praha 5 -koulussa. Kumppanikoulun löytymisessä ovat avustaneet Suomen Prahan suurlähetystössä työskentelevä Michal Pitin sekä Suomen naisten koripallomaajoukkueen valmentaja Mirka Dettmann.

Opettajina koulussa toimii kaksi kokenutta suomalaista luokanopettajaa, espoolainen Laura Suonranta ja lahtelainen Tytti Heikkinen. Susikouluun lähtevillä opettajilla on pitkä kokemus luokanopettajan työstä. Opettajat ovat toimineet lisäksi erilaisissa kansainvälisissä tapahtumissa mm. Kisakallion PopUp -kouluissa Montpellieristä, Rion olympialaisissa sekä Kiinassa ennen Pekingin talviolympialaisia.

Susikoulu kuuluu Kisakallion urheiluopiston innovaationa syntyneeseen Finnish PopUp School -konseptiin. Idea ensimmäisestä Susikoulusta syntyi Bilbaon MM-turnauksessa 2014 Kisakallion Urheiluopiston innovaationa. Tänä vuonna Susikoulu toteutetaan Prahassa yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston ja Koripalloliiton kanssa WSOY:n ja OKM:n tuella. Sudenpesä (Elämys Group) tarjoaa tiloja koulun käyttöön. Lisäksi Susikoulu on saanut lahjoituksen Tsekin koripalloliitolta. Liitto lahjoittaa Susikoulun oppilaille sekä heidän kummiluokalleen liput tiistaina 6.9. pelattavaan Suomi-Tsekki -otteluun.

Montpellierissä 2015 suomalaisille lapsille ja Susijengin faneille toteutettu historian ensimmäinen Susikoulu oli menestys ja keräsi laajasti myös kansainvälistä medianäkyvyyttä. Lisäksi ainutlaatuista innovaatiota ihasteltiin ja kiiteltiin laajasti koripallopiireissä. 

Prahassa järjestettävällä Susikoululla haluamme varmistaa, että uuden konseptin myötä lapsilla on mahdollisuus laajentaa kansainvälistä vuorovaikutusta sekä osallistua turnausviikon ohjelmiin koulun siitä kärsimättä.

- Koripalloliitto on aina tukenut vahvasti lasten ja nuorten oppimista osana suomalaisen koripallon strategiaa. Koulunkäynnin tukeminen on meille kunnia-asia. On hienoa, että meiltä löytyy kumppaneita, jotka jakavat arvomme, kommentoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

- On upeaa, että pystymme jälleen tarjoamaan Montpellierin Susikoulun ja Rion Olympialaisissa toimineen Finnish PopUp Schoolin parhaat ideat suomalaisille koululaisille nyt Prahassa, sanoo idean isä, Kisakallion projektijohtaja Harri Hollo innostuneena.

- Kiinnostus suomalaista koulua ja esimerkiksi suomalaista Liikkuva Koulu -ohjelmaa kohtaan ovat osoittaneet, että suomalainen monialainen koulutusosaaminen on maailmalla arvostettua ja koulustamme sekä opetussuunnitelmann mukaisista toimintatavoistamme ollaan kiinnostuneita globaalisti, jatkaa Hollo.

WSOY susikoulun pääyhteistyökumppaniksi Prahaan

Jo Montpellierissä Susikoulun kumppanina toiminut WSOY on myös Prahan EM-kilpailuiden Susikoulun pääyhteistyökumppani.

- Koripalloliiton ja Kisakallion kasvatukselliset arvot tukevat erinomaisesti myös WSOY:n pian 145 vuoden kokemusta. Perinteikäs kustantamo on mielellään mukana lasten kasvatustehtävässä, sanoo WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Susikoulun toteutusta Prahassa tukee myös opetus- ja kulttuuriministeriö sekä myös Koripalloliiton matkakumppanina toimiva Elämys Group. Susikoulu tulee järjestämään suomalaiselle ja kansainväliselle lehdistölle mediatilaisuuden Prahassa keskiviikkona 7.9. yhdessä Koripalloliiton kanssa. Yksityiskohtainen aikataulu tarkennetaan yhdessä keskiviikkona kouluvierailun toteuttavan ja samalla välipäivää otteluista viettävän Susijengin kanssa.

Kuva: Montpellierin Susikoulua, kuvassa keskellä myös Prahassa opettajana toimiva Laura Suoranta. Valokuvaaja: Harri Hollo.

 

Takaisin uutisiin