Testit


Inbody

Meillä on käytössä Inbody 770 -laite joka perustuu bioimbedanssimenetelmään. InBody on markkinoiden kehittynein ja eniten käytetty kehon koostumuksen mittalaite. Sitä käyttävät mm. terveydenhuollon-, kuntoutuksen- kuin kuntoilumaailman ammattilaiset.

Polkupyöräergometritesti 12 min

Testi arvioi sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa. 12 minuutin polkupyöräergometritesti soveltuu erittäin hyvin terveysliikkujille ja on erittäin turvallinen. Testissä poljetaan n 85 % oletetusta maksimisykkeestä ja saadaan arvio maksimaalisesta hapenottokyvystä, jonka perusteella arvioidaan nykyinen kuntotaso verrattuna saman ikäisiin suomalaisiin. Testin perustella tulee henkilökohtainen kirjallinen palaute.

Moniportainen epäsuorapolkupyörätesti

Testi poljetaan joko n 85 % oletetusta maksimisykkeestä tai uupumukseen asti. Tehot nousevat 2 min välein 15-35 w kerrallaan. Tämä versio sopii sekä terveysliikkujille että kuntoiluharrastuksessa pidemmälle edenneille harrastajille. Maksimaalisessa ergometritestissä hapenottokyky voidaan arvioida hieman tarkemmin kuin n 85 % oletetusta maksimisykkeestä.

Lihaskuntotesti (Työterveyslaitoksen suosittelema)

1. Vatsalihas. Testillä arvioidaan vartalon koukistajalihasten kestävyyttä. Arviointi: Toistomäärä/40 sek.
2. Toistokyykistys. Testillä arvioidaan jalkalihaksien toimintakykyä. Arviointi: Toistomäärä//40 sek.
3. Muunneltu etunojapunnerrus. Arvioi käsien ja yläselän ojentajalihasten voimakestävyyttä sekä vartalonlihasten kykyä tukea selän asentoa. Arviointi Toitomäärä/40 sek.

Liikkuvuus

Olkavarren arvioida niska-hartiaseudun asentoa ja toiminnallista liikkuvuutta

Sivutaivutus epäsymmetrisyys voi paljastaa, että kehon liikkeet ovat toispuoleisia, mikä puolestaan johtaa helposti lihaskipuihin
ja rasitusvammoihin.

Lonkankoukistaja kireys voi oireilla alaselkä- ja lonkkakipuina, nivus-, etureisi- tai pakarakipuina ja jopa alavatsassa. Etenkin istumatyöläisillä ja muilla paljon istuvilla lonkankoukistajat ovat monesti kireät ja lyhentyneet

Kädenpuristusvoima

Puristusvoima kuvastaa sormien, kämmenten ja kyynärvarren lihaksistontoimintaa. Se on tärkeää mitata erityisesti niska-hartiaseudun ja yläraajan ongelmissa. Heikentynyt puristusvoima voi kertoa kroonisten sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien, hengityselimistön sairauksien ja diabeteksen aiheuttamasta lyhentyneestä elinajanodotteesta.
(Vakuutuslääkäri Liisamari Krüger)

Pyydä tarjous

Jaana Ihatsu

Avainasiakasvastaava, Yritysmyynti & vapaa-aika

Erika Marjamäki

Avainasiakasvastaava - Ammunta & suunnistus, Yritysmyynti & vapaa-aika