• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

kesäkuu 2019

ma ti ke to pe la su
27. 28. 29. 30. 31. 1. 2.
3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.
17. 18. 19. 20. 21. 22. 23.
24. 25. 26. 27. 28. 29. 30.

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Voimistelijat Yläkoululeirillä Tartossa 6.6.2019

Voimistelijat Yläkoululeirillä Tartossa

Joukkuevoimistelun ensimmäinen kansainvälinen yläkoululeiri Tartossa päättyi torstaina. Leirin aikana Tarton voimisteluseura GC Rytmikan valmentajat pitivät joukkueille intensiivisiä harjoituksia kaksi kertaa päivässä, yhteensä 5 tuntia per päivä. Tämä ulkomaan leiri oli usealle urheilijalle uusi kokemus. 

Tampereelta Elixiria Sportin voimistelijat Nelli Virtanen ja Iisa Hietala olivat hieman kaksijakoisissa tunnelmissa leirin päättyessä.
 
- Toisaalta on ihan kiva päästä kotiinkin ja palata arkeen, vaikka nyt onkin kesäloma. Mutta toisaalta on haikea olo kun leiri päättyy, on ollut niin mukava viettää aikaa oman joukkueen kanssa, tuumi Virtanen.
 
Urheilijoiden mielestä joukkueen kanssa oleminen onkin ollut leirillä yksi leirin parhaimpia asioita. Hietala arvioi, että uudet vartaloliikkeet olivat leirin suurimpia oppeja itse voimistelun näkökulmasta.
 
- Saimme myös paljon uusia tapoja tehdä esimerkiksi lämmittelyä, Hietala selvensi. 
Treenit englanniksi tai viroksi
 
Joukkuevoimistelun kansainvälisillä leireillä on tavanomaista, että valmentajalla on harjoituksissa mukanaan malliurheilija tai -joukkue, joiden avulla he voivat ohjeistaa harjoitteita paremmin. Näin oli tälläkin leirillä.
 
- Englanninkieliset ohjeet olivat aika helppoja ymmärtää, mutta silti oli hyvä että treeneissä oli malliurheilija, tuumi Virtanen. Hietala oli samaa mieltä.
 
- Varsinkin vironkielellä ohjeita annettaessa malliurheilija helpotti ohjeiden ymmärtämistä tosi paljon, Hietala arvioi.
 
Itse valmentamisesta urheilijat eivät löytäneet suuria eroavaisuuksia. He pitivät Tarton voimisteluhallia suurena ja hienona, mutta huomionarvoista oli, että helteisinä leiripäivinä lämpötila oli myös hallissa korkea. Hietala mietti, että virolaiset valmentajat eivät varmaankaan aivan ymmärtäneet, etteivät suomalaiset olleet tottuneet harjoittelemaan niin kuumassa kun juomataukoja oli vain harvoin. Ilmapiiri oli harjoituksissa Virtasen mielestä silti hyvä.
 
- Valmentajat olivat vaativia, mutta treeneissä oli kuitenkin mukava, rento tunnelma.
Myös valmentajille tärkeitä oppeja
 
Rytmikan valmentajiin kuului mm. balettivalmentaja Maarja Jaanovits, jota Voimisteluliiton Veera Kainulainen pitää yhtenä maailman parhaista voimisteluun erikoistuneista balettivalmentajista. Toinen leirivalmentajista oli Margot Võsokov, joka voitti GC Janika -joukkueessa joukkuevoimistelun maailmanmestaruuden vuonna 2007. Heidän apunaan harjoituksissa valmensi vielä lisäksi neljä valmentajaa.  
 
Turun Pyrkivän valmentaja Linda Suontausta kuvaili leirin harjoitusten olleen erittäin monipuolisia, ja hän sanoikin saaneensa paljon uutta näkökulmaa valmentamiseen.
 
- Treeneissä tuli paljon hyviä harjoitteita ja vinkkejä jalkatekniikkaan, sekä ryhtiin ja kannatukseen. Myös paikallisten valmentajien vaatimustaso vakuutti ja heidän positiivinen valmennustyylinsä oli inspiroiva, Suontausta pohdiskeli. 
 
Elixiria Sportin valmentajat Juulianna Pohjoismäki ja Laura Launis komppasivat Suontaustaa. Kysyttäessä mitä asioita he erityisesti tulevat viemään leiriltä omien joukkueidensa harjoituksiin Pohjoismäki ja Launis sanoivat yhteen ääneen: kaiken!
 
- Meidän kesäharjoituksemme alkavat ensi viikolla, joten leiri oli parhaana mahdollisena ajankohtana niitä ajatellen, sanoi Launis.
 
Pohjoismäki avasi leirin konkreettisia hyötyjä valmentajille.
 
- Esimerkiksi, seurallamme ei tällä hetkellä ole vielä balettivalmentajaa, joten olemme tallentaneet leirillä tehdyt balettiharjoitteet itsellemme. Omien muistiinpanojen sekä kuvaamiemme treenivideoiden avulla pystymme vetämään balettiharjoituksia nyt itsekin.
 
Ensi viikolla Tartoon matkustavat vielä Mimosa Kotkasta ja Freyat Hyvinkää-Järvenpää-Mäntsälä -alueelta.