• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

kesäkuu 2019

ma ti ke to pe la su
27. 28. 29. 30. 31. 1. 2.
3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.
17. 18. 19. 20. 21. 22. 23.
24. 25. 26. 27. 28. 29. 30.

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Tässä koulutuksessa ollaan asian ytimessä 12.12.2018
Valmentajakonkari Martti Iivonen:

Tässä koulutuksessa ollaan asian ytimessä

Mittavan uran koripallovalmentajana Ruotsissa ja Suomessa tehnyt ja yli 25 vuotta Koripalloliitossa valmentajana ja kouluttajana toiminut Martti Iivonen kiittelee vuolaasti Assist Centerin Parempia harjoituksia -kehitysprosessia, jonka tavoitteena on muokata lasten ja nuorten koripalloharjoitukset laadukkaammiksi pelin kautta opettamisen saralla.

Kansallisissa ja kansainvälisissä seminaareissa opetustyötä tehnyt Iivonen kävi marraskuisen kouluttajakoulutuksen päätteeksi kiittämässä Assist Centerin johtajaksi nimettyä Jyri Lohikoskea kädestä pitäen. 

- Sanoin Jyrille, että nyt tässä kouluttajakoulutuksessa ollaan asian ytimessä. Meitä pitkän linjan kouluttajia ei päästetty helpolla. Vietimme yhdessä paljon aikaa salissa ja jopa väittelimme asioista, Iivonen kehuu.

Liikunnan ja terveystiedon opettajana ja pitkäaikaisena valmentajana Iivonen on seurannut mielenkiinnolla eri palloilulajien strategien kehittymistä ja miten lasten ja nuorten pelaamaan oppimista on älyllistetty pedagogisten oppimismenetelmien avulla.

Koripalloliitto on siirtynyt viime vuosien aikana entistä vahvemmin pelin kautta opettamiseen ja 2020-luvun susistrategia korostaa tätä piirrettä entisestään. Iivosen mukaan korostus on tervetullut.

- Lasten ja nuorten pelaajien kokonaisharjoittelua kehittyy jatkuvasti niin, että teknis-taktista oppimista syvennetään pitämällä peli keskiössä. Se on perusteltu kehityssuunta. Eihän harjoitustilanne voi olla erilainen kuin kilpailutilanne – tahtovathan lapset ja nuoret oppia nimenomaan pelin kautta, pohtii Iivonen.

- Käyn kouluttamassa eri palloilulajien valmentajia ja liikunnanopettajia sekä kansallisissa- että kansainvälisissä seminaareissa. Motoriikka ja lajin tekniset taidot opitaan kokonaisharjoittelussa, jossa peli on läsnä koko ajan.

Aktiivisesti kontakteja muiden palloilulajien valmentajiin vaaliva Iivonen kertoo kollegoiden olevan perillä Koripallon koulutuskehityksen suuntaviivoista ja arvioi heidän tarkkailevan tarkalla silmällä, miten Koripalloliitto onnistuu pelin kautta opettamisen konseptissa susiohjelmassa 2020-luvulla.

- Haluamme olla palloilulajeissa Suomen parhaita opettamaan peliä ja valmentamaan yksilö- ja ryhmätaktiikoita. Meillä on koripallossa hyvä kuhina päällä.

Kehittyvä strategia, pedagogin opit 

Iivonen on seurannut Koripalloliiton koulutusohjelmien kehitystä lähietäisyydeltä ja kertoo olevansa hyvillään siitä, kuinka valmennus- ja koulutustoimintaa on paranneltu tasaisin väliajoin.

Hänen mukaan koripallossa, liiton, maajoukkuevalmentajien, kouluttajien ja seuravalmentajien keskuudessa vallitsee hyvä yhteishenki, joka mahdollista vaatimustason alituisen noston sekä sen myötä käytännön arkivalmennuksen saattamisen sille tasolle niin, että lopputuloksen hedelmistä pääsevät nauttimaan ennen kaikkea paremmista harjoituksista osallisiksi pääsevät koripalloa harrastavat lapset ja nuoret.

- Olen nähnyt urani aikana monenlaisia strategioita valmentajakoulutuksissa ja seuratyön kehittämisprosesseissa, mutta 2020-luvun susistrategia on selvästi parhaita, joihin olen koskaan tutustunut, Iivonen kehuu.

- Koripalloliitossa on jo pitkään haluttu, että valmentajilla on jokin pedagogin koulutus ja sitä myötä vuorovaikutus-, tunne- ja oppimisen kehittelytaidot hanskassa.

Suuri yhteinen tavoite 2020-luvulle on valmentajien välisen yhteistyön kehittäminen, valmennustietoisuuden lisääminen ja tietotaidon jalkauttaminen kentälle mahdollisimman kattavasti.

Iivosen mukaan harkittu, suora ja käytännön tasolla testattu kehitystyö valmennuskoulutuksineen mahdollistaa koripallon tasonnousun aina ruohonjuuritasolta maajoukkueisiin asti. Tässä yhtälössä Assist Center toimintoineen avaa suomalaiselle koripallovalmennukselle kouriintuntuvan mahdollisuuden kehittyä. 

- Assist Center on nuorille valmentajille loistava mahdollisuus verkostoitua ja jakaa ajatuksia. Uskon ja toivon, että muutaman vuoden aikana kaikki Assist Centerin mahdollisuudet ovat ehtineet muuttua pysyviksi rakenteiksi.


Kuva: Ville Vuorinen

Lähde: Koripalloliiton liiton julkaisema uutinen

Lue lisää samasta aiheesta