• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

toukokuu 2018

ma ti ke to pe la su
30. 1. 2. 3. 4. 5. 6.
7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.
14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.
21. 22. 23. 24. 25. 26. 27.
28. 29. 30. 31. 1. 2. 3.

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Liikkumistaitojen, tasapainon ja liikkuvuuden eteen tehty työ kannattaa 14.6.2017
Liikkumistaitojen, tasapainon ja liikkuvuuden eteen tehty työ kannattaa

Liikkumistaitojen, tasapainon ja liikkuvuuden eteen tehty työ kannattaa

 

Jussi-Pekka Kinnunen opastaa Grankulla IFK:N alppiurheilijoita oikeaoppisen kuperkeikan tekoon. Kinnusen oma laji oli aktiiviurheilijana kumparelasku. 

– Motoristen liikuntataitojen kehittäminen on Kisakallion erityistehtävä urheiluopistona. Käytännössä se tarkoittaa että työskentelemme taitovalmennuksen parissa kaikkien lajien ja ikäryhmien kanssa, Kisakallion taidon kehittymisen asiantuntija Jussi-Pekka Kinnunen valottaa. 

Motorisiksi liikuntataidoiksi luetaan tavallisimmin tasapainotaidot, liikkumistaidot, liikkuvuus ja välineen käsittelytaito. Urheilijan uralla Kinnunen arvioi yhden tärkeimmistä hetkistä ajoittuvan 10-16 -vuoden ikään, jolloin kasvu on vilkasta ja lajiharjoittelu joukkueena kiihtyy. 

– Hermosto on kehittynyt, mutta fysiologinen kehitys on kesken. Tässä vaiheessa taitojen kehittäminen ja tasapainon ja liikkuvuuden ylläpitäminen kehittäminen on tärkeää. Tällöin saavutetaan optimaalinen valmius kehittymiseen urheilijana ja samalla ennaltaehkäistään loukkaantumisia. Liikkumistaitojen, tasapainon ja liikkuvuuden eteen tehty työ maksaa itsensä takaisin sekä urheilijan uralla että elämässä, Jussi-Pekka Kinnunen vakuuttaa.
Kinnunen ei katso lajilla  olevan merkitystä siinä, miten motorisia taitoja harjoitellaan.  Eri lajien osalta urheilijoiden valmiudet ovat erilaiset ja erityyppiset variaatiot taitoharjoittelussa tukevat kaikkia urheilijoita. Valmiuksia mitataan ja testataan Kisakalliossa mitata ja testata ja sen myötä arvioidaan vaikuttavuutta.  

Grankulla IFK:n alppijoukkue leireili vastikään Kisakalliossa ja on hyvä esimerkki taitoharjoittelun hyödyntämisestä.

– Neljän päivän leiristä yksi päivä käytettiin niin, että Kisakallion asiantuntijoista minä ja Marko Yrjövuori kävimme heidän kanssaan läpi erityisesti heidän lajinsa kannalta merkittäviä asioita, tekniikkaa ja teimme myös käytännön treenejä: loikkia, hyppyjä, kärrynpyöriä, kaatoja, kuperkeikkoja eri suuntiin. Monet ovat tuttuja asioita, mutta nyt niitä hyödynnettiin järjestelmällisesti treenissä ja keskityttiin suoritusten puhtauteen. Alppiurheilijoille alkukesä on loistavaa aikaa intensiiviseen ominaisuusharjoitteluun.

– Urheilijoiden omat valmentajat ovat näissä yleensä aina mukana. Uusia asioita siirtyy tällöin luontevimmin myös arkeen ja kommunikaatio on vilkasta. Näin tehtiin myös Grankulla IFK:n kanssa, valmentajat Joni Sandvall ja Jonne Ruoppa olivat mukana vetämässä kaikkia harjoituksia.

Taitoharjoittelun tiimoilta jatketaan tällä viikolla myös Kisakallion omalla kaikkien lajien urheilijoille avoimella Motor Skills Campilla. Ohjelmassa on monipuolinen treenileiri, joka sisältää monipuolisia harjoituksia, taitovalmiustestausta ja reippasta kesäleirimeininkiä. Tutustu leiriohjelmaan Motor Skills Camp

– Mukana on lajeja aina telinevoimistelusta jalkapalloon ja ringetteen. Monilajisuus on on rikkaus, mutta huomioidaan ohjelman ja harjoitusten suunnittelussa, Kinnunen toteaa.

Kisakallion kesä on täynnä leirejä erityisesti nuorille: koripalloa, jalkapalloa, suunnistusta, voimistelua - jopa golfia. Koko kesän pyörivät myös eri lajien teemariparit ja turnaukset. Kansainvälisiä sporttivieraita on läheltä ja kaukaa: kiinalainen ryhmä opiskelee Kisakalliossa curlingin valmentamista ja tekonurmella kohtaavat jalkapallojoukkueet ainakin Suomi ja Ruotsi.

 

Kiinnostuitko? 

Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä teille sopiva treenikokonaisuus.

JUSSI-PEKKA KINNUNEN
Asiantuntija (motorinen oppiminen ja taidon kehittäminen)
+358 50 557 7321
jussi-pekka.kinnunen@kisakallio.fi