•  

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

heinäkuu 2020

ma ti ke to pe la su
29. 30. 1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
Tiina Stenin korisleiri 2020
Tyttöjen Lentisleiri Kisakalliossa
13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.
Tiina Stenin korisleiri 2020
Tyttöjen Lentisleiri Kisakalliossa
Susi Training Center Camp 2020
20. 21. 22. 23. 24. 25. 26.
Susi Training Center Camp 2020
Cheerleading Champ Camp 2020
27. 28. 29. 30. 31. 1. 2.
X

Tiina Stenin korisleiri 2020

Alkaa
12.7.2020
Päättyy
15.7.2020

TIINA STENIN TYTTÖKORISLEIRI 12.-15.7.2020 

Huippusuosittu Tiina Stenin tyttökorisleiri on taas täällä!
 
Tiinan lisäksi leirin lajisisällöstä vastaa monipuolinen ryhmä huippuvalmentajia ja -pelaajia. Leirillä päästään nauttimaan naisten maajoukkuepelaajien sekä muiden tähtivieraiden valmennuksesta ja ohjelmanumeroista. Vuoden 2020 leiri on suunnattu 2005-2010 syntyneille tyttöpelaajille.
 
Leirillä annetaan paljon henkilökohtaista ohjausta ja huomiota jokaiselle yksilölle, siksi toiminta tapahtuukin paljolti pienryhmissä. Yksilöllinen valmennus ja runsas sekä kannustava palaute ovat leiriläisen näkökulmasta tarkkaan huomioituina.
 
Leirin teemoina ovat jokaisen yksilön huomioimisen ja kehittymisen lisäksi tyttöjen tekemisen kannustus ja arvostus. Ohjelma on monipuolista ja hauskaa, sisältäen mm. lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, ulkoliikuntaa, ryhmäytymisleikkejä ja leiripelejä, joten ystävyyssuhteita sekä ikimuistoisia elämyksiä syntyy varmasti.
 
Viime kesänä leiri järjestettiin neljättä kertaa. Leiri on ollut erittäin suosittu ja saanut paljon positiivista palautetta, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea sillä leiripaikkoja on rajoitetusti. Kannattaa myös vinkata kaverille, niin pääsette nauttimaan leiristä yhdessä.
 
Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja >> Varaa
X

Tyttöjen Lentisleiri Kisakalliossa

Alkaa
12.7.2020
Päättyy
14.7.2020

Tyttöjen monipuolinen lentisleiri järjestetään yhdessä LP Viestin ja Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Leirillä tullaan opettelemaan lajitaitoja kokonaisvaltaisesti kukin yksilö huomioiden ja täten antamaan virikkeitä omatoimiseen jatkoharjoitteluun.

Leirin päävalmentajana toimii Suomen tämänhetken menestynein ja Saksassa Allianz MTV Stutgartissa ammattilaisena pelaava Roosa Koskelo. Lisäksi leirillä valmentavat LP Viestin Tomi Lemminkäinen ja Janne Harju sekä Kisakallion asiantuntijat. 

Lentopallon perustaitojen lisäksi nautimme mm. Lohjanjärven virkistävästä kylvystä sekä Kisakallion monipuolista kesäpeleistä.

Leiri on suunnattu 2005 - 2010 syntyneille tytöille.

Tule nauttimaan kesästä sekä lentiksestä!

Hinta 195,00€ sisältää täysihoidon, leirin ohjelman, valmennuksen sekä 24/7 valvonnan Kisakallion ohjaajan toimesta.  

Varaa
X

Susi Training Center Camp 2020

Alkaa
19.7.2020
Päättyy
22.7.2020

Susi Training Center Camp järjestetään Kisakalliossa 19.-22.7. Kisakallion Urheiluopistolla!

 

LEIRI ON SUUNNATTU 2005-2010-SYNTYNEILLE JUNIOREILLE.

LEIRILLE MAHTUU MUKAAN 100 INNOKASTA PELAAJANALKUA.

 

Susi Training Center Camp on Kisakallion näköinen leiri, jonka rehtoriksi on kutsuttu ja innolla lupautunut Salon Vilppaan päävalmentajana aloittanut Sami Toiviainen.

Päävalmentajan vasempana ja oikeana kätenä valmentavat kokeneet nuorisomaajoukkueiden valmentajat Niko Nyholm ja Erkko Ojala.

Kokonaisuudessaan Kisakallio Susi Training Center Campin valmentajien nimet julkaistaan heti, kun ne on saatu vahvistettua. 

Leiri on tarkoitettu 2005-2010 syntyneille koripallonnälkäisille junioreille. Leirin teemana on nuoren pelaajan kokonaisvaltainen harjoittelu. Pelaaminen kuuluu tietysti ohjelmaan päivittäin, kuten mielenkiintoiset kehon taitoja kehittävät harjoitteet Kisakallion taitovalmennuskeskuksen toimesta. Lisäksi kesäleirin ohjelmaan kuuluvat niin lajikokeilut, uinti kuin vapaa-aikaa.

Leirillä on hieno mahdollisuus kehittää koripalloilijan perustaitoja huippuvalmennuksessa, päästä pelaamaan korista, kokea uudenlaisia liikuntaelämyksiä, tutustua uusiin kavereihin ja ennen kaikkea viettää kesäloman vauhdikkaimmat päivät Susijengin kotipesässä Kisakallion Urheiluopistolla!

Leirin hinta: 320 €  

Hinta sisältää valmennuksen ja täysylläpidon Kisakallion Urheiluopistolla

 

Varaa
X

Cheerleading Champ Camp 2020

Alkaa
20.7.2020
Päättyy
23.7.2020

Kisakallio Cheerleading CHAMP CAMP - järjestetään ensimmäistä kertaa Kisakallion Urheiluopistolla 20.-23.7.2020. Leiri on suunnattu 2012-ja aiemmin syntyneille cheerleadingin harrastajille. Leirille mahtuu mukaan 120 innokasta cheerleaderiä.

CHAMP CAMP- leiri on neljän päivän mittainen cheerleadingleiri. Cheerleading ja sen osa-alueet kuuluvat leirin jokaiseen päivään. Lisäksi päivittäiseen ohjelmaan kuuluu oheisharjoitteita, vauhdikkaita lajikokeiluja, uimista ja vapaa-aikaa.

Leiriläiset jaetaan leirin ajaksi oman taitotason mukaisiin joukkueisiin joten jokaisella leiriläisellä on mahtava mahdollisuus kehittää cheerleading- ja urheilutaitoja huippuvalmennuksessa. Lisäksi leirillä pääsee kokemaan uudenlaisia liikuntaelämyksiä, tutustua uusiin kavereihin ympäri Suomen ja ennen kaikkea viettää kesäloman hauskimmat päivät Kisakallion Urheiluopistolla!

Leirin valmennuksesta vastaavaat Spirit Shakin’ Cheerleadersin ja Helsinki Athletics Cheerleadersin koulutetut huippuvalmentajat.

Leirin hinta: 310€  
(sis. valmennuksen ja täysylläpidon Kisakallion Urheiluopistolla. Leirillä on myös yövalvonta.)

 

Varaa

Kun lattia oli valttia…

Miesten maajoukkuekoripalloilussa on Suomessa koettu kaksi kertaa poikkeuksellisen suurta huumaa; vuonna 1967 ja seuraavan kerran 50 vuotta myöhemmin 2017 kotimaassa EM-turnauksen aikana. Menestys tietysti tuo aina lisähuumaa, mutta näiden kahden tapahtuman taustalta löytyy myös yksi yhteinen ja varsin yllättävä tekijä: Kisakallion urheiluopisto, naisvoimistelun ja -urheilun edelläkävijä. Miten se nyt on mahdollista, miesten maajoukkueestahan on kysymys?

Salaisuus löytyy matalalta, sanonnan mukaisesti ja ihan kirjaimellisesti ainakin lähes ruohonjuuritasolta. Kisakallion valttina on ollut palloilijoille ja erityisesti koripalloilijoille sopiva lattia, jonka avulla Kisakallio pystyi jo puoli vuosisataa sitten lumoamaan koripalloilijat. Lattia taas ei olisi koskaan Kisakallion valtiksi kehittynyt ilman naisten, erityisesti silloisen rehtorin Anneli Nokkalan ennakkoluulottomuutta opiston kehittämisessä. Kisakalliossa on myös miehiä onnistuttu käyttämään hyödyksi monella keinolla, kuten tässäkin juttusarjassa on useaan otteeseen todistettu.

Suomalaisen koripalloilun legendaarinen valmentaja oli 1960-luvulla Kallu Tuominen, joka sittemmin tuli monellakin tavalla legendaariseksi, jo hakiessaan viimeiseen työhönsä olympiakomitean valmennuspäälliköksi. Hakemusteksti oli ytimekäs kuten Kallukin: ”Haen. Kallu.” Kallu valittiin ja syntyi ”valmentajien valmentaja”, joksi häntä myös kutsuttiin. Koripallomaajoukkueen keulassa Kallu johdatti ensin maajoukkueen vuonna 1964 Tokion olympiakisoihin ja sen jälkeen omiin EM-kisoihin apunaan tietysti toinen legenda, Robert ”Petteri” Petersen.

”Ehdimme kyllä olla koripalloilijoiden kanssa leireillä jo myös vanhassa Kisakalliossa Karhusaaressa, vaikka se olikin puhtaasti naisten voimistelukeskus”, muistelee elokuussa 92 vuotta täyttävä Kalevi ”Kallu Tuominen. ”Silloin koripalloilijat harjoittelivat leireillä, sekä maajoukkue että seurat, muun muassa Kuortaneella, Vierumäellä, Varalassa ja Pajulahdessa. Ne olivat keskeisimmät paikat, mutta ylivoimainen ykkönen oli Vierumäki, jossa etenkin maajoukkue harjoitteli ennen vuoden 1964 olympiakisoja”, Kallu taustoittaa.

Suuren muutoksen alkuunpanijaksi Kallu muistaa Kisakallion rehtorin Anneli Nokkalan, jonka hän oli oppinut tuntemaan opettaessaan Jumpalla tulevia voimistelunopettajia. ”Hänestä tuli niin tarmokas nainen kuin vain ikinä voi olla. En ihan tarkkaan muista missä tuli puheeksi että hän haluaa laajentaa Kisakalliota oikein kunnolla. Hän tuli kuitenkin juttelemaan kanssani ja sanoi, että on tällaisia ideoita ja niin lähti hallihanke liikkeelle.”

Menimme kokeilemaan lattiaa ja se sai heti valtavasti kiitoksia pelaajilta

Kallu muistaa ottaneensa niissä keskusteluissa esille miten Suomessa on urheiluopistoja kuin Vilkkilässä kissoja, mutta ”niissä kaikissa on samperin huono lattia”. ”Niillä lihakset sairastuvat, ei voi vetää pitkiä harjoituksia, koska jalat alkavat pettää. Niinpä sanoin Annelille että nyt huolehdit sinne halliin kaikkien aikojen sisäpalloilukentän lattian. Sanoin, että sen avulla saatte sinne pelaajia valtavasti ja Annelihan innostui asiasta kuten Anneli vain voi...”

Niin rakennettiin halli ja siihen upea lattia. Kallu ei lähde vannomaan että koripallomaajoukkue olisi sillä ensimmäisenä harjoitellut, mutta läheltä hänen mielestään liippaa. ”Menimme kokeilemaan lattiaa ja se sai heti valtavasti kiitoksia pelaajilta. Lattiassa oli riittävä kimmoisuus ja kuitenkin se piti hyvin. Puumateriaalia taisi tulla Venäjältä tai silloin Neuvostoliitosta ja oli todella laadukasta.”

Kallun mukaan lattian takia syntyi aluksi urheiluopistojen välille kitkeryyttäkin Kisakallion hallin lattian saadessa niin paljon ylistystä ja kaikkien palloilijoiden, muidenkin kuin koripalloilijoiden alkaessa haluta sinne harjoittelemaan. Halli ja ennen kaikkea lattia olivat hyvät, yhä vieläkin 50 vuoden jälkeen kokonaisuus on toimiva ja sopii hyvin Kisakallion nykyiselle hupputuotteelle rytmiselle kilpavoimistelulle. ”Onhan tietysti aika tarkkaan 50 vuotta ensimmäisen hallin jälkeen rakennettu Susi Training Center tietysti harjoitusolosuhteiltaan vertaansa vaille”, Kallu Tuominen sanoo.

  

Sienenpaistoa naapurin tyyliin

Mutta takaisin 50 vuoden taakse, jolloin miesten koripallomaajoukkue harjoitteli uudella lattialla aika lailla ennen vuoden 1967 koti-EM-kisoja. Kallu Tuominen oli oppinut tuntemaan hyvin Neuvostoliiton päävalmentajan Aleksandr Gomelskin, ystävyys oli saanut Gomelskin jopa kerran Moskovassa turnauksessa lahjoittamaan Kallulle tämän itsensä antikvariaatista valitseman taulun, joka yhä on Kallun kodin seinällä. ”Gomelski totesi silloin, että Neuvostoliiton maajoukkue tulisi mielellään harjoittelemaan ennen EM-kisoja Suomeen ja Kisakallioon ja kysyi voitaisiinko myös harjoitella yhdessä. Silloin teimme suunnitelman, jonka mukaan harjoittelimme kaksi tuntia sekä aamu- että iltapäivällä ja he samalla tavalla, ja joka ilta olisi harjoituspeli. Se oli pelaajille aika kova urakka”, Kallu muistaa.

Kallu korostaa että silloin Neuvostoliiton maajoukkueen tulo Kisakallioon oli ”helvetillinen tapaus kokoluokaltaan”. ”Silloin sen julkisuuden kanssa piti olla pirun varovainen, vaikka emme me esimerkiksi mistään loikkauksista tienneet. Mutta sen me tiesimme että itäblokin joukkueet tullessaan länteen syövät aivan valtavasti, koska eivät yksinkertaisesti saaneet vastaavalla tavalla ravintoa kotimaassaan.” Samalla tavalla myös osa suomalaisista söi itsensä löysään kisakuntoon päästessään olympiakisoihin suureen ja rikkaaseen Yhdysvaltoihin vuonna 1960 Squaw Valleyssa.

Kallun mukaan Kisakalliossa palvelu oli silloin aivan loistavaa. ”Ruoka oli tavallista, mutta sitä oli riittävästi ja se oli hyvää. Henkilökunta eli vahvasti mukana. Oli vahva PR-voitto saada neuvostoliittolaiset vieraaksi.” Ruoka oli siis hyvää, mutta aivan riittävästi sitä ei sitten kuitenkaan ollut, sillä Kallulle tultiin pian sanomaan että neuvostoliittolaisten käytävässä on aina iltaisin lähes jatkuvasti, hyvä, mutta kummallinen tuoksu. Kallu sai tehtäväkseen selvittää Gomelskilta, mikä oli tuoksun alkulähde. ”Gomelski kertoi että heidän pojat painuvat aina illalla sieni- ja marjametsään ja paistavat iltaisin omissa huoneissaan sieniä, joita ei ollut heille riittävästi opiston pöydässä. Gomelski tietysti kysyi että haittaako se tuoksu, johon totesin että ei tietenkään”, Kallu kertoo.

Sienten lisäksi neuvostopelaajat paistoivat lettuja ja söivät marjojen kanssa. Samalla Kallulle selvisi että neuvostoliittolaiset koripalloilijat olivat lähes kaikki aikamoisia luontoihmisiä ja aina leireillä pyrkivät hakemaan jotain nimenomaan luonnosta, mikä Kallun mukaan oli hyvin ihailtava piirre.

Kallu muistaa harjoittelun Kisakalliossa Neuvostoliiton kanssa olleen mielettömän onnistunut kokonaisuus. ”Luulen että koripallomaajoukkue on ollut ensimmäinen, jolla on tällä tavalla ollut leirillä harjoitusvastustaja. Leiri kesti kymmenen vuorokautta ja joku tuli sanomaan että eikös tätä harjoittelua ole hiukan liikaa, pojat eivät enää ole kunnossa EM-kisoissa. Mutta me olimme harjoitelleet erittäin kovaa jo muutaman vuoden, joten sitä pelkoa ei ollut. Tärkeää oli saada riittävän kova vastustaja valintoja ajatellen.”

Kallun mukaan yleensä aamulla oli kova, mutta ei niin pitkä harjoitus, iltapäivällä heittelyä ja syöttelyä ja illalla harjoituspeli. ”Silloin joka ainoa äijä tiesi että tässä pelataan paikasta EM-joukkueessa. Ne olivat kovia matseja, vastassa sen hetken Euroopan paras ja todennäköisesti maailman toiseksi paras joukkue. Totta kai myös neuvostoliittolaisille oli tärkeää päästä joukkueeseen, koska se tiesi välittömästi nappulaa, mahdollisuutta kaupankäyntiin ja tuliaisten viemiseen kotiin.”

Kokonaisuutena Kisakallio oli siihen aikaan, kun halleja oli kovin vähän, suomalaisen joukkuepalloilun mekka

Kallun valmennusryhmään kuuluivat Kisakalliossa Petteri Petersen ja jossain vaiheessa myös Turpeisen Matti. ”Ei ollut lääkäriä, ei fyysistä valmentajaa, ei psyykkistä valmennusta tai hierojaa, jotka nykyisin ovat välttämättömiä. Jos jotain tapahtui, mentiin Lohjan sairaalaan, jossa Anneli Nokkalan mies oli lääkärinä. Hän oli kauhean mukava kaveri ja hoiteli siellä lukemattomat kerrat esimerkiksi koripalloilijoita. Hän oli myös meille ilmainen, Kisakallion naiset ovat aina osanneet käyttää miehiään jopa häikäilemättömästi hyväksi.”

Suomen ensimmäinen ”koripalloammattilainen” Teijo Finneman muistaa Kisakalliosta erityisesti sen, miten harjoituksista pääsi suoraan uima-altaaseen ja siitähän tuli aina kisa kuka nopeimmin. Kerran Jorma ”Pilkku” Pilkevaara hyppäsi vahingossa suoraan altaan matalaan päähän, kolhaisi päänsä ja joutui Lohjalle paikkailtavaksi. Kulut piti saada vakuutukseen ja Pilkku selitti vamman tulleen harjoituksissa kaverin kyynärpäästä. Lääkäri oli naureskellut että ”onpa aika iso kyynärpää jollakin...”

Kallu Tuominen korostaa että ”kokonaisuutena Kisakallio oli siihen aikaan, kun halleja oli kovin vähän, suomalaisen joukkuepalloilun mekka”. ”Hallit olivat yleensä pieniä ja oli kaikenlaisia lattiakokeiluja kuten karvamatto, joka poltti aina kaatujan ihon kunnolla.”

Keskittyminen laatuun lattian tekemisessä oli oiva veto Kisakallion hallia rakennettaessa. Myös Neuvostoliiton maajoukkueen saaminen sinne harjoittelemaan oli tärkeää aikana, jolloin urheilussa riitti ristiriitoja. Kallu kokeekin Neuvostoliiton maajoukkueen tulon Kisakallioon suuren luokan PR-voittona. ”Vaistosin myös poliitikkojen tyytyväisyyden siihen että saimme ’veli-venäläiset’ sinne. Se oli sen ajan liennytystä”, Kallu korostaa.

Nyt 50 vuotta myöhemmin Susi Training Center on yksi Euroopan parhaista, ellei paras harjoituskeskus jossa Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat tänä vuonna mm. 38 koripallon maaottelua, kymmenien leirien lisäksi.