•  

Varaa nyt

1. Valitse laji

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

kesäkuu 2021

ma ti ke to pe la su
31. 1. 2. 3. 4. 5. 6.
7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.
14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.
Laura Lepistön kesäleiri 2021
Tiina Stenin korisleiri 2021
21. 22. 23. 24. 25. 26. 27.
Laura Lepistön kesäleiri 2021
Tiina Stenin korisleiri 2021
Roosa Koskelon lentisleiri tytöille
28. 29. 30. 1. 2. 3. 4.
Villen ja Petun pelileiri 2021
X

Laura Lepistön kesäleiri 2021

Alkaa
20.6.2021
Päättyy
23.6.2021

LAURA LEPISTÖN KESÄLEIRILLE 20.-23.6.2021- LISÄTTY RYHMÄ MUODOSTELMALUISTELIJOILLE!

MUODOSTELMALUISTELIJOIDEN RYHMÄ ON TÄYNNÄ, voit ilmoittautua jonoon laittamalla viestiä osoitteeseen jenni.korhonen@kisakallio.fi

Lauran leiri on tarkoitettu kilpaileville luistelijoille, jotka haluavat tehokkaan harjoitusjakson innostavassa ja kannustavassa harjoitteluympäristössä huippuvalmentajien johdolla. Tulevan kesän leirille on avattu nyt myös ryhmä yksilötaitojen tehoharjoitteluun muodostelmaluistelijoille.

Jääharjoitusten lisäksi oheisharjoituksina monipuolisesti mm. tanssia, lajioheisia sekä fysioterapeutin treenejä. Oheisharjoituksista vastaavat leirin valmentajat sekä muusta ohjelmasta Kisakallion ammattitaitoiset liikunnanohjaajat.

Leirin valmentajina toimivat Laura Lepistön lisäksi mm. Krista Kitti, Elina Järvinen ja Riina Varjokari.

Leirin tanssivalmennuksesta vastaa Tanssii Tähtien - ohjelmasta tuttu kasvo Kia Lehmuskoski.

 


MUODOSTELMALUISTELIJOIDEN RYHMÄ ON TÄYNNÄ, voit ilmoittautua jonoon laittamalla viestiä osoitteeseen jenni.korhonen@kisakallio.fi

Ilmoittaudu leirille tästä!

Leirin hinta 480€ / henkilö.

Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen, valmennuksen sekä 24/7 valvonnan. Lisäksi leiriläisille luvassa goodiebägit Yvetten, Lucky Skaten ja Puhdistamon tuotteilla. 
Leirille ovat tervetulleita:

Yksinluistelu: Minit, A- ja B-Silmut, Debytantit, SM-Noviisit ja Noviisit, SM-Juniorit ja Juniorit, SM-Seniorit ja Seniorit.

Muodostelmaluistelu: Miniorit, Noviisit ja SM-Noviisit, Juniorit ja SM-Juniorit -> RYHMÄ ON TÄYNNÄ! 

Luistelijat jaetaan ryhmiin taitotasonsa mukaisesti.

Leirillä on lisäksi mahdollisuus ottaa yksityistunteja tekniikan tehoharjoitteluun jäällä 20min/ 25€, sekä fysiokonsultaatiota 60min/70€. Elina ja Krista toimivat kummatkin fysioterapeutteina lajin parissa, mm. maajoukkueluistelijoiden kanssa. Maksu sekä yksityistunneille että fysiokonsultaatioon käteisellä tunneille tultaessa.

Lisätiedot: jenni.korhonen@kisakallio.fi tai myynti@kisakallio.fi tai laura@lepisto.me 

Osallistujan peruutusehdot

Mikäli varaus peruutetaan viimeistään 14 vrk ennen leirin alkua, pidätetään toimistokuluina 45 €/hlö. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen kurssin/leirin alkua, peritään 50 % hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 48 tuntia ennen kurssin/leirin alkua tai asiakas ei saavu paikalle, on Kisakalliolla oikeus pidättää koko kurssin/ leirin hinta. Jos varaus peruutetaan ylivoimaisen esteen sattuessa, pidätämme 45€ varausmaksusta toimistokuluina, ehtona dokumentti (esim. lääkärintodistus). Jos asiakas joutuu keskeyttämään kurssin sairauden tai jonkin muun syyn takia, ei Kisakallio ole velvollinen palauttamaan tai alentamaan keskeytyneen kurssin hintaa asiakkaalle.

Koronavirus / Force majeure

Tapahtuman peruuttaminen normaaleista varaus- ja peruutusehdoista poiketen on mahdollista, mikäli koronavirus tai muu normaalista poikkeava syy aiheuttaa riskejä ihmisten terveydelle tapahtuman ajankohtana. Näissä tilanteissa pyritään ensisijaisesti löytämään uusi ajankohta tapahtumalle.

Jos uutta ajankohtaa ei löydy, kyseeseen voi tulla maksun palautus. Tapahtuman voi myös peruuttaa ilman kuluja, jos viranomaiset kehottavat välttämään Kisakallion alueelle matkustamista tai asiakkaalla on esittää joko lääkärin-, terveydenhoitajan- tai muu viranomaistodistus.

Varaa
X

Tiina Stenin korisleiri 2021

Alkaa
20.6.2021
Päättyy
23.6.2021

TIINA STENIN TYTTÖKORISLEIRI 20.-23.6.2021

Huippusuosittu Tiina Stenin tyttökorisleiri on taas täällä! 

Tiinan lisäksi leirin lajisisällöstä vastaa monipuolinen ryhmä huippuvalmentajia ja -pelaajia. 
 
Leirillä päästään nauttimaan naisten maajoukkuepelaajien sekä muiden tähtivieraiden valmennuksesta ja ohjelmanumeroista.
 
Vuoden 2021 leiri on suunnattu 2006-2011 syntyneille tyttöpelaajille.
 
Leirillä annetaan paljon henkilökohtaista ohjausta ja huomiota jokaiselle yksilölle, siksi toiminta tapahtuukin paljolti pienryhmissä.
 
Yksilöllinen valmennus ja runsas sekä kannustava palaute ovat leiriläisen näkökulmasta tarkkaan huomioituina.
 
Leirin teemoina ovat jokaisen yksilön huomioimisen ja kehittymisen lisäksi tyttöjen tekemisen kannustus ja arvostus. Ohjelma on monipuolista ja hauskaa, sisältäen mm. lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, ulkoliikuntaa, ryhmäytymisleikkejä ja leiripelejä, joten ystävyyssuhteita sekä ikimuistoisia elämyksiä syntyy varmasti.
 
Viime kesänä leiri järjestettiin neljättä kertaa. Leiri on ollut erittäin suosittu ja saanut paljon positiivista palautetta, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea sillä leiripaikkoja on rajoitetusti. Kannattaa myös vinkata kaverille, niin pääsette nauttimaan leiristä yhdessä.
 
Tervetuloa mukaan!

 
Lisätiedot:
 
Jukka Kataja
myyntipäällikkö
jukka.kataja@kisakallio.fi
044-777 8936
Lisätietoja >> Varaa
X

Roosa Koskelon lentisleiri tytöille

Alkaa
21.6.2021
Päättyy
24.6.2021

Kisakallion Urheiluopisto yhdessä Roosa Koskelon kanssa järjestää tyttöjen lentisleirin Kisakalliossa 21.-24.6.2021

Päävalmentajana leirillä toimii Roosa Koskelo – libero ja Suomen lentopallomaajoukkueen avainpelaaja. Koskelo pelaa ammatikseen Stuttgartin joukkueessa Saksan Bundesliigassa.

Leirillä opetellaan lajitaitoja kokonaisvaltaisesti kukin yksilö huomioiden ja annetaan virikkeitä omatoimiseen jatkoharjoitteluun. Leiri on suunnattu vuosina 2006–2011 syntyneille tytöille.

Muut valmentajat infotaan myöhemmin.

Leiriohjelmaan kuuluu lajiharjoituksia, lihashuoltoa ja ulkoliikuntaa. Lentopallon perustaitojen opettelun lisäksi leirillä on mahdollisuus nauttia muun muassa Lohjanjärvestä sekä Kisakallion monipuolista kesäpeleistä yhdessä kavereiden kanssa.

Leirihinta: 255 euroa/osallistuja
Hinta sisältää täysihoidon, leirin ohjelman, valmennuksen sekä ympärivuorokautisen valvonnan.

Lisätiedot:
jenni.korhonen@kisakallio.fi tai myynti@kisakallio.fi

Varaa
X

Villen ja Petun pelileiri 2021

Alkaa
28.6.2021
Päättyy
30.6.2021
Sinut on valittu hakemusten perusteella Villen ja Petun pelileirille. 

Vahvista osallistumisesi maksamalla leirimaksun. 

Villen ja Petun pelileiri järjestetään nyt 11. kerran. 
Turnaus pelataan Kisakallion Urheiluopistolla 28.-30.6.2021.
 
Leirin hinta on 330€

Molempien päivien jälkeen joukkueilla mahdollisuus pelaajakauppoihin. Joukkueita valmentaa Suomen huippukiekkoilijat apuvalmentajineen. Kaikilla joukkueilla oma huoltaja. Otteluaika 2x20min. Majoitus, ruokailu ja oheisohjelma on Kisakallion Urheiluopiston liikunnanohjaajien järjestämää. 

Tule pelaamaan ja koe mitä kaikkea ehtii tapahtua PELILEIRILLÄ!
Lisätietoja >> Varaa

Kun lattia oli valttia…

Miesten maajoukkuekoripalloilussa on Suomessa koettu kaksi kertaa poikkeuksellisen suurta huumaa; vuonna 1967 ja seuraavan kerran 50 vuotta myöhemmin 2017 kotimaassa EM-turnauksen aikana. Menestys tietysti tuo aina lisähuumaa, mutta näiden kahden tapahtuman taustalta löytyy myös yksi yhteinen ja varsin yllättävä tekijä: Kisakallion urheiluopisto, naisvoimistelun ja -urheilun edelläkävijä. Miten se nyt on mahdollista, miesten maajoukkueestahan on kysymys?

Salaisuus löytyy matalalta, sanonnan mukaisesti ja ihan kirjaimellisesti ainakin lähes ruohonjuuritasolta. Kisakallion valttina on ollut palloilijoille ja erityisesti koripalloilijoille sopiva lattia, jonka avulla Kisakallio pystyi jo puoli vuosisataa sitten lumoamaan koripalloilijat. Lattia taas ei olisi koskaan Kisakallion valtiksi kehittynyt ilman naisten, erityisesti silloisen rehtorin Anneli Nokkalan ennakkoluulottomuutta opiston kehittämisessä. Kisakalliossa on myös miehiä onnistuttu käyttämään hyödyksi monella keinolla, kuten tässäkin juttusarjassa on useaan otteeseen todistettu.

Suomalaisen koripalloilun legendaarinen valmentaja oli 1960-luvulla Kallu Tuominen, joka sittemmin tuli monellakin tavalla legendaariseksi, jo hakiessaan viimeiseen työhönsä olympiakomitean valmennuspäälliköksi. Hakemusteksti oli ytimekäs kuten Kallukin: ”Haen. Kallu.” Kallu valittiin ja syntyi ”valmentajien valmentaja”, joksi häntä myös kutsuttiin. Koripallomaajoukkueen keulassa Kallu johdatti ensin maajoukkueen vuonna 1964 Tokion olympiakisoihin ja sen jälkeen omiin EM-kisoihin apunaan tietysti toinen legenda, Robert ”Petteri” Petersen.

”Ehdimme kyllä olla koripalloilijoiden kanssa leireillä jo myös vanhassa Kisakalliossa Karhusaaressa, vaikka se olikin puhtaasti naisten voimistelukeskus”, muistelee elokuussa 92 vuotta täyttävä Kalevi ”Kallu Tuominen. ”Silloin koripalloilijat harjoittelivat leireillä, sekä maajoukkue että seurat, muun muassa Kuortaneella, Vierumäellä, Varalassa ja Pajulahdessa. Ne olivat keskeisimmät paikat, mutta ylivoimainen ykkönen oli Vierumäki, jossa etenkin maajoukkue harjoitteli ennen vuoden 1964 olympiakisoja”, Kallu taustoittaa.

Suuren muutoksen alkuunpanijaksi Kallu muistaa Kisakallion rehtorin Anneli Nokkalan, jonka hän oli oppinut tuntemaan opettaessaan Jumpalla tulevia voimistelunopettajia. ”Hänestä tuli niin tarmokas nainen kuin vain ikinä voi olla. En ihan tarkkaan muista missä tuli puheeksi että hän haluaa laajentaa Kisakalliota oikein kunnolla. Hän tuli kuitenkin juttelemaan kanssani ja sanoi, että on tällaisia ideoita ja niin lähti hallihanke liikkeelle.”

Menimme kokeilemaan lattiaa ja se sai heti valtavasti kiitoksia pelaajilta

Kallu muistaa ottaneensa niissä keskusteluissa esille miten Suomessa on urheiluopistoja kuin Vilkkilässä kissoja, mutta ”niissä kaikissa on samperin huono lattia”. ”Niillä lihakset sairastuvat, ei voi vetää pitkiä harjoituksia, koska jalat alkavat pettää. Niinpä sanoin Annelille että nyt huolehdit sinne halliin kaikkien aikojen sisäpalloilukentän lattian. Sanoin, että sen avulla saatte sinne pelaajia valtavasti ja Annelihan innostui asiasta kuten Anneli vain voi...”

Niin rakennettiin halli ja siihen upea lattia. Kallu ei lähde vannomaan että koripallomaajoukkue olisi sillä ensimmäisenä harjoitellut, mutta läheltä hänen mielestään liippaa. ”Menimme kokeilemaan lattiaa ja se sai heti valtavasti kiitoksia pelaajilta. Lattiassa oli riittävä kimmoisuus ja kuitenkin se piti hyvin. Puumateriaalia taisi tulla Venäjältä tai silloin Neuvostoliitosta ja oli todella laadukasta.”

Kallun mukaan lattian takia syntyi aluksi urheiluopistojen välille kitkeryyttäkin Kisakallion hallin lattian saadessa niin paljon ylistystä ja kaikkien palloilijoiden, muidenkin kuin koripalloilijoiden alkaessa haluta sinne harjoittelemaan. Halli ja ennen kaikkea lattia olivat hyvät, yhä vieläkin 50 vuoden jälkeen kokonaisuus on toimiva ja sopii hyvin Kisakallion nykyiselle hupputuotteelle rytmiselle kilpavoimistelulle. ”Onhan tietysti aika tarkkaan 50 vuotta ensimmäisen hallin jälkeen rakennettu Susi Training Center tietysti harjoitusolosuhteiltaan vertaansa vaille”, Kallu Tuominen sanoo.

  

Sienenpaistoa naapurin tyyliin

Mutta takaisin 50 vuoden taakse, jolloin miesten koripallomaajoukkue harjoitteli uudella lattialla aika lailla ennen vuoden 1967 koti-EM-kisoja. Kallu Tuominen oli oppinut tuntemaan hyvin Neuvostoliiton päävalmentajan Aleksandr Gomelskin, ystävyys oli saanut Gomelskin jopa kerran Moskovassa turnauksessa lahjoittamaan Kallulle tämän itsensä antikvariaatista valitseman taulun, joka yhä on Kallun kodin seinällä. ”Gomelski totesi silloin, että Neuvostoliiton maajoukkue tulisi mielellään harjoittelemaan ennen EM-kisoja Suomeen ja Kisakallioon ja kysyi voitaisiinko myös harjoitella yhdessä. Silloin teimme suunnitelman, jonka mukaan harjoittelimme kaksi tuntia sekä aamu- että iltapäivällä ja he samalla tavalla, ja joka ilta olisi harjoituspeli. Se oli pelaajille aika kova urakka”, Kallu muistaa.

Kallu korostaa että silloin Neuvostoliiton maajoukkueen tulo Kisakallioon oli ”helvetillinen tapaus kokoluokaltaan”. ”Silloin sen julkisuuden kanssa piti olla pirun varovainen, vaikka emme me esimerkiksi mistään loikkauksista tienneet. Mutta sen me tiesimme että itäblokin joukkueet tullessaan länteen syövät aivan valtavasti, koska eivät yksinkertaisesti saaneet vastaavalla tavalla ravintoa kotimaassaan.” Samalla tavalla myös osa suomalaisista söi itsensä löysään kisakuntoon päästessään olympiakisoihin suureen ja rikkaaseen Yhdysvaltoihin vuonna 1960 Squaw Valleyssa.

Kallun mukaan Kisakalliossa palvelu oli silloin aivan loistavaa. ”Ruoka oli tavallista, mutta sitä oli riittävästi ja se oli hyvää. Henkilökunta eli vahvasti mukana. Oli vahva PR-voitto saada neuvostoliittolaiset vieraaksi.” Ruoka oli siis hyvää, mutta aivan riittävästi sitä ei sitten kuitenkaan ollut, sillä Kallulle tultiin pian sanomaan että neuvostoliittolaisten käytävässä on aina iltaisin lähes jatkuvasti, hyvä, mutta kummallinen tuoksu. Kallu sai tehtäväkseen selvittää Gomelskilta, mikä oli tuoksun alkulähde. ”Gomelski kertoi että heidän pojat painuvat aina illalla sieni- ja marjametsään ja paistavat iltaisin omissa huoneissaan sieniä, joita ei ollut heille riittävästi opiston pöydässä. Gomelski tietysti kysyi että haittaako se tuoksu, johon totesin että ei tietenkään”, Kallu kertoo.

Sienten lisäksi neuvostopelaajat paistoivat lettuja ja söivät marjojen kanssa. Samalla Kallulle selvisi että neuvostoliittolaiset koripalloilijat olivat lähes kaikki aikamoisia luontoihmisiä ja aina leireillä pyrkivät hakemaan jotain nimenomaan luonnosta, mikä Kallun mukaan oli hyvin ihailtava piirre.

Kallu muistaa harjoittelun Kisakalliossa Neuvostoliiton kanssa olleen mielettömän onnistunut kokonaisuus. ”Luulen että koripallomaajoukkue on ollut ensimmäinen, jolla on tällä tavalla ollut leirillä harjoitusvastustaja. Leiri kesti kymmenen vuorokautta ja joku tuli sanomaan että eikös tätä harjoittelua ole hiukan liikaa, pojat eivät enää ole kunnossa EM-kisoissa. Mutta me olimme harjoitelleet erittäin kovaa jo muutaman vuoden, joten sitä pelkoa ei ollut. Tärkeää oli saada riittävän kova vastustaja valintoja ajatellen.”

Kallun mukaan yleensä aamulla oli kova, mutta ei niin pitkä harjoitus, iltapäivällä heittelyä ja syöttelyä ja illalla harjoituspeli. ”Silloin joka ainoa äijä tiesi että tässä pelataan paikasta EM-joukkueessa. Ne olivat kovia matseja, vastassa sen hetken Euroopan paras ja todennäköisesti maailman toiseksi paras joukkue. Totta kai myös neuvostoliittolaisille oli tärkeää päästä joukkueeseen, koska se tiesi välittömästi nappulaa, mahdollisuutta kaupankäyntiin ja tuliaisten viemiseen kotiin.”

Kokonaisuutena Kisakallio oli siihen aikaan, kun halleja oli kovin vähän, suomalaisen joukkuepalloilun mekka

Kallun valmennusryhmään kuuluivat Kisakalliossa Petteri Petersen ja jossain vaiheessa myös Turpeisen Matti. ”Ei ollut lääkäriä, ei fyysistä valmentajaa, ei psyykkistä valmennusta tai hierojaa, jotka nykyisin ovat välttämättömiä. Jos jotain tapahtui, mentiin Lohjan sairaalaan, jossa Anneli Nokkalan mies oli lääkärinä. Hän oli kauhean mukava kaveri ja hoiteli siellä lukemattomat kerrat esimerkiksi koripalloilijoita. Hän oli myös meille ilmainen, Kisakallion naiset ovat aina osanneet käyttää miehiään jopa häikäilemättömästi hyväksi.”

Suomen ensimmäinen ”koripalloammattilainen” Teijo Finneman muistaa Kisakalliosta erityisesti sen, miten harjoituksista pääsi suoraan uima-altaaseen ja siitähän tuli aina kisa kuka nopeimmin. Kerran Jorma ”Pilkku” Pilkevaara hyppäsi vahingossa suoraan altaan matalaan päähän, kolhaisi päänsä ja joutui Lohjalle paikkailtavaksi. Kulut piti saada vakuutukseen ja Pilkku selitti vamman tulleen harjoituksissa kaverin kyynärpäästä. Lääkäri oli naureskellut että ”onpa aika iso kyynärpää jollakin...”

Kallu Tuominen korostaa että ”kokonaisuutena Kisakallio oli siihen aikaan, kun halleja oli kovin vähän, suomalaisen joukkuepalloilun mekka”. ”Hallit olivat yleensä pieniä ja oli kaikenlaisia lattiakokeiluja kuten karvamatto, joka poltti aina kaatujan ihon kunnolla.”

Keskittyminen laatuun lattian tekemisessä oli oiva veto Kisakallion hallia rakennettaessa. Myös Neuvostoliiton maajoukkueen saaminen sinne harjoittelemaan oli tärkeää aikana, jolloin urheilussa riitti ristiriitoja. Kallu kokeekin Neuvostoliiton maajoukkueen tulon Kisakallioon suuren luokan PR-voittona. ”Vaistosin myös poliitikkojen tyytyväisyyden siihen että saimme ’veli-venäläiset’ sinne. Se oli sen ajan liennytystä”, Kallu korostaa.

Nyt 50 vuotta myöhemmin Susi Training Center on yksi Euroopan parhaista, ellei paras harjoituskeskus jossa Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat tänä vuonna mm. 38 koripallon maaottelua, kymmenien leirien lisäksi.