• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

toukokuu 2020

ma ti ke to pe la su
27. 28. 29. 30. 1. 2. 3.
Paytrail palautukset
4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Paytrail palautukset
11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.
Paytrail palautukset
18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.
Paytrail palautukset
25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.
Paytrail palautukset
X

Paytrail palautukset

Alkaa
1.5.2020
Päättyy
31.5.2020

Paytrail palautukset

Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Kisakallio - siitä tuli totta! 8.3.2019
Päivälleen 70 vuotta sitten...

Kisakallio - siitä tuli totta!

Tänään, päivälleen 70 vuotta sitten järjestettiin huutokauppa, jossa Suomen naisten liikuntakasvatusliitto lunasti huvilan Sipoon Karhusaaresta. Nyt Kisakallio on yksi Suomen johtavista liikunta-alan koulutuskeskuksissa, huippu-urheilun valmennuskeskuksista sekä työhyvinvoinnin asiantuntijaorganisaatioista jossa vierailee vuosittain yli 120 000 asiakasta yli 50 maasta.

Suomen naisten liikuntakasvatusliitossa oli puhuttu ja haaveiltu omasta kurssikeskuksesta jo vuosia ja Kaarina Karin johdolla oli katsastettu useita kohteita. Keväällä 1949 kuultiin jälleen yhdestä vaihtoehdosta ja asiat tapahtuivat nopeasti kuten oheinen Kisakallion Urheiluopiston 50-vuotishistoriikki kertoo Kaarinan Karin muistelevan:

"Neiti Hilja Pyry Arvela oli Strömbergin tilienpitäjä ja hän sai kuulla, että Strömbergille oli tarjottu tätä Östersundomin paikkaa kuuden miljoonan markan hinnasta. Strömberg ei ottanut sitä sen takia, että asutus oli huvila-asutusta, eikä sitä haluttu ostaa virkailijoiden ja työväen virkistyspaikaksi, kun ei ollut takeita, miten ne siellä käyttäytyvät. Sanoin, että minun tulee nukkua yö tämän asian päälle, kyllä kuusi miljoonaa on niin paljon.

Aamulla soitin jo ennen kahdeksaa Arvelalle ja sanoin, ettei se kuusi miljoonaa enää niin suurelta tunnukaan. Niin mentiin katsomaan paikkaa. Neiti Arvela sai tietää, että kaksi viikkoa on aikaa huutokauppaan. Päätimme jäädä sitä odottamaan. Muistan sanoneeni että jos se on tullakseen, niin se tulee, ja jos se ei tule, niin ei itketä. Haetaan uutta paikkaa.

Huutokauppaan se meni. Meidän puolestamme huutokauppaan lähetettiin yksi tuomari ja neiti Ignatius. Minä olin silloin vielä koulussa opettajana, joten en voinut sinne mennä. Neiti Lehtonen, joka oli liiton toiminnanjohtaja, oli niin jännittynyt ettei uskaltanut mennä. Huutokaupassa oli johtaja Risto Orko huutamassa sitä itselleen. Saimme kuulla, että Östersundomin kartanon omistaja oli aikeissa tulla huutamaan sitä. En tiedä pelkäsikö hän, että maa menee suomalaisille, sehän oli ruotsalaisten maata, ja saari oli heidän hallussaan melkein kokonaan. Mutta häneltä katkesi jalka. Toinen koominen asia oli, että joku pankki oli antanut virkailijalleen tehtäväksi mennä huutokauppaan, mutta hän unohti.

Huutokaupassa oli siis vain kaksi kilpailijaa. Risto Orko oli saanut kuulla huutokaupasta liiton hallitukseen kuluneelta vaimoltaan Liisa Orkolta. Hinnaksi paukautettiin 3350000 mk. Neiti Ignatius sanoi, että ”herra jumala, tuliko se meille nyt”. Kesällä sitten aloitettiin."

70 vuoden taivalta ja juhlavuotta juhlimme työn merkeissä.

Tervetuloa juhlimaan liikunnan ja urheilun parissa!

Kuvat: Kisakallion urheiluopiston 50v historiikki