• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

toukokuu 2020

ma ti ke to pe la su
27. 28. 29. 30. 1. 2. 3.
Paytrail palautukset
4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Paytrail palautukset
11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.
Paytrail palautukset
18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.
Paytrail palautukset
25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.
Paytrail palautukset
X

Paytrail palautukset

Alkaa
1.5.2020
Päättyy
31.5.2020

Paytrail palautukset

Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Kisakallio juhlakahvit perhepiirissä 11.11.2019

Kisakallio juhlakahvit perhepiirissä

Maaliskuun 8. päivänä 1949 kevätaurinko sulatti hiljalleen Sipoon Karhusaaren luminietoksia. Jännitystä oli ilmassa sillä voimistelijat olivat pitkän etsinnän ja valmistelun jälkeen löytäneet kiinnostavan huvilan ja tontin, joka oli päätetty ostaa. Ja lopulta, jopa hiukan erään ostajan epäonnenkin avittamana, huutokaupan jälkeen SNLL oli saanut itselleen tulevan kurssikodin. Kisakallion tarina oli saatu liikkeelle.

Seitsemänkymmentä vuotta myöhemmin kävelemme Karhusaaressa, alkuperäisessä Kisakalliossa ja nykyisessä Kuntokalliossa. Lämpötila on syksyinen noin 3 astetta. Aurinkokin pilkottaa välillä. Lehdet ovat pudonneet jo viikkoja sitten puista.Tänään olemme kokoontuneet perhepiirissä katsomaan mistä kaikki lähti liikkeelle 70 vuotta sitten.

Paikalla ollaan silloisen johtaja-opettaja Anneli Nokkalan (kuvassa) energisellä johdolla. Myös Annelin Karhusaaressa syntyneet tyttäret ovat paikalla. Keittäjänä yli 30 vuotta Kisakalliota palvellut Sanni Niva muistelee omassa tarinassaan sen ajan logistiikkahaasteita, veneellä kun liikuttiin ja kaikki raaka-aineet tuotiin ympäri vuoden meren yli. Opettaja Pirkko Näkki muistelee kuinka naisten puolisoitakin hyödynnettiin monella lailla ja miehensä Simo hymyilee vieressä iloisesti.

Myös Emerinna rehtori Seija Toivonen kuvaa innoissaan vuosikymmenien aikana toteutettuja ratkaisuita ja innovaatioita Karhusaaressa ja Kisakalliossa. Saapuessaaan ensimmäisen kerran Kisakallioon, Seikku oli alle kakskymppinen opiskelija ja ystävystyi Kaarina Karin kanssa ikuisesti.

Neljässä sukupolvessa Kisakalliossa paljon aikaa viettänyt Anna-Maija Seppälä iloitsee myös miehensä kanssa Kisakallion vaikutuksesta sukuunsa ja liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen.

Itseoikeutetusti paikalla on myös perustajamme Professori Kaarina Kari, säätiönsä edustajien toimesta Puheenjohtaja Marja Ramm-Schmidtin johdolla ja Kaarinan voimavanteen muodossa. Tietysti paikalla on myös Kisakalliosäätiön johto sekä nykyistä henkilökuntaa ja heidän lapsia. Alkuperäisiä tilan huutokaupassa ostaneita ei ole enään paikalla.

Saatamme aistia myös Kaarina Karin luoman kisakallion hengen, arvon ja tietysti perustajien läsnäolon. Itse koen erityisen voimakasta tunnetta Kaarinan saavutuksista, toisaalta sitä sielun rauhaa jota liikunta on antanut ja antaa ja toisaalta sitä perustajien jatkuvan innostuksen ja kehityksen siementä, joka ruokkii jatkuvalla läsnäolollaan ja ohjaa minua ja meitä eteenpäin.

Paljon on kuitenkin tapahtunut, konkreettisesti myös pihapiirissä. Alkuperäinen päärakennus elää ja hengittää hyvin. Uskomattoman pienestä voimistelusalista on ponnistettu maailmalle. Edelleen näen katossa voimisteluvanteiden naarmuja. 50-luvulla rakennetut majoitus- ja liikuntasali on kuitenkin ajan saatossa käytetty loppuun. Ne odottavat nykyisen omistajan lopullisia purkutuomiota ja todennäköisesti uusia omakotitaloja.

Myös muu ympäristö on muuttunut, Karhusaareen johtaa nykyään silta ja asfalttitie, saarikin itsessään kuuluu Helsingille ja vastarannan maalaismaisema on muuttunut Harkimon kuuluisaksi Sipoonrannaksi. Se laituri, johon keväällä 1949 rantauduttiin ja joka lähes 20 vuoden ajan toimi niin voimistelijoiden kuin ruokalähetysten vastaanottamisessa on poissa. Kaislikkoon on raivattu myös uimarantaa. Meressä on jäljellä vain muutama vanha laituripaalu ja rumpukivi muistuttamassa niistä ajoista.

Vaikka tänään 2019 marraskuun 3. päivänä ilma on syksyisen kolea, ajatukset palaa vuodesta 1949 alkaneeseen tarinaan. Välillä siirrymme marraskuun 3. päivään 1966 kun Sipoon Karhusaaren idänpuoleista merenlahtea peitti ohut jääriite. Tuona päivänä Kisakallion tarina siirtyi Karhusaaresta Lohjalle Karnaisten kylään Lehtokumpu tilalle nuoren Seija Toivosen soittaessa pianolla Edelwaisin säveliä muuttokuorman päällä. Vuosien 1949 ja 1966 väliin mahtuu monta tarinaa.

Välillä vesi oli loppu ja uudella porakaivolla yritettiin ratkaista vesiongelma. Välillä rakennettiin pituushyppymonttua. Välillä tarina hyppää arkkiatri Arvo Ylppöön, jonka mökkisaari näkyy silmiemme edessä ja josta herra Ylppö souti veneellään vierailemaan Kisakallioon. Tuon ajan johtaja-opettaja Anneli Nokkala muistelee oman kansallispuvun ja herra Ylpön verkkareiden ja villapaidan kontrastia. ”Käsky kansallispuvusta oli kuitenkin tullut Helsingistä Kaarina Karilta, ei ollut muuta vaihtoehtoa”, muistelee Nokkala yli 60 vuoden takaisia hetkiä.

Sitten muistellaan kuinka kaikki piti olla valmiina 1952 olympialaisiin ja kuinka tuli tuhosi ne unelmat, onneksi vain pieneksi hetkeksi. Sitten ajatus siirtyy vanhan päärakennuksen vintille, siellä kunniavieras Kaarina Karin on tapana majoittua ja valvoa kurssilaisten toimintaa aktiivisesti opetukseen osallistuen. Tarinoita riittää ja haluni kuulla ja oppia lisää vain kasvaa.

- Sitten ennen kakkukahvia teemme vielä pienen voimavanne venyttelyn. Ota pari itsellesi ja seuraa meitä, sanoo opettajana viidellä vuosikymmenellä Kisakalliossa toiminut Tuikku Tuulikki Lindström kutsuvieraille. Ja hyvin lihakset venyvät.

"Onnellinen se, joka on niin terve, että voi lähteä retkelle, ja vielä onnellisempi se terve, joka ymmärtää lähteä retkelle" , Kiteytti Professori Kaarina Kari 1937.

Lämmin kiitos kaikille 3.11.2019 Karhusaaressa mukana olleille ja kaikille Kisakallion ystäville.

Tarina jatkuu ja lupaan että niitä kuullaan myös jatkossa.

Harri Hollo