• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

kesäkuu 2019

ma ti ke to pe la su
27. 28. 29. 30. 31. 1. 2.
3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.
17. 18. 19. 20. 21. 22. 23.
24. 25. 26. 27. 28. 29. 30.

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Kisakallio ja Lohjan varhaiskasvatus liikuttivat päiväkotilapsia liikuntatempauksessa 12.2.2019
”Kannustetaan liikunnallisuuteen ja vähennetään kieltoja”

Kisakallio ja Lohjan varhaiskasvatus liikuttivat päiväkotilapsia liikuntatempauksessa

Kisakallion liikuntaneuvojaopiskelijat järjestivät torstaina 7.2. päiväkotien liikuntatempauksen yhteistyössä Lohjan varhaiskasvatuksen kanssa. Liikuntatempaukseen osallistuivat lähes kaikki Lohjan päiväkodit. Yhteensä ohjatusta liikunnasta pääsi nauttimaan arviolta n. 1000 lasta.

- Saadun palautteen perusteella tempaus onnistui hyvin ja tavoitteen suunnassa. Opiskelijat saivat hyviä kokemuksia pienten lasten ohjaamisesta, päiväkodin henkilöstö vinkkejä lasten liikuttamiseen ja lapset positiivisia kokemuksia liikunnasta, Kisakallion taitovalmennuskeskuksen johtava asiantuntija Pauliina Vastamäki iloitsee.

- Lähdimme tavoittelemaan isoa haastetta ja nyt on hyvä olo siitä että lähdettiin! Tapahtumaan osallistui n. 20 päiväkotia tai esiopetusyksikköä. Kannustetaan liikunnallisuuteen ja vähennetään kieltoja, kiteyttää Vastamäki keinot, joilla lasten liikkumista voidaan lisätä.

Päiväkodeilla liikuntatempaus otettiin vastaan ilolla. Päiväkoteihin koetaan tarvittavan lisää liikuntaa.

- Päällimmäisenä jäi mieleen, että olipa kiva aamupäivä. Lapset tykkäsivät kovasti kuten myös me aikuiset, kertoo Taina Valkoniemi Metsolan esiopetuksesta.

- Mielestäni päiväkodeissa ja eskareissa voitaisiin liikkua enemmänkin. Tämähän on kyllä kaikkien tiedossa. Monesti liikkumista varjostaa hieman jopa liiallisuuksiin menevä turvallisuus, joten siihen vedoten on helppo jättää liikuntaa edistävää toimintaa pois tai kieltää lapsia tekemästä asioita, joita he oma-aloitteisesti tekevät, Valkoniemi harmittelee.

Valkoniemi kertoo liikuntatietämyksen ja osaamisen olevan Lohjan päiväkodeilla ja eskareilla hyvällä tasolla, sillä jokaisessa on Kisakallion yhteistyön kautta omat liikuntavastaavat, joiden tehtävänä on tuoda lisää liikuntaa arkeen.

Viime viikon liikuntatempausta Metsolassa oli toteuttamassa Kisakallion liikuntaneuvojaopiskelija, joka jätti esiopetuspaikassa itsestään erittäin hyvän kuvan.

- Olimme kovin iloisia siitä, miten reipas nuori sieltä meille tuli, Valkoniemi iloitsee ja jatkaa.

- Hän osasi hienosti ottaa lapset huomioon ja leikit oli helposti toteutettavissa, mikä täällä meidän koulun pihalla olikin pienoinen haaste, kun parisataa oppilasta tuli sitten välitunnille samaan aikaan, sekä pari luokkaa liikuntatunnille. Löysimme meille kuitenkin sopivan alueen, jossa sitten leikimme ja liikuimme. Lapset pitivät kovasti tapahtumasta ja tämä oli hyvä muistutus myös meille aikuisille, että ei se sen kummempaa pidä olla, että saa lapset juoksemaan.  

Aktiivisuusrannekkeet mittaavat päiväkotilasten liikkumista

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamalla Kisakallion hankkeella osaan Lohjan päiväkodeista on jaettu aktiivisuusrannekkeet, joilla pyritään aktivoimaan päiväkoti-ikäisiä, sekä tutkimaan nykyisiä liikuntatottumuksia.

- Hankkeella pyritään edistämään lasten aktiivisuutta ja motoristen taitojen kehittymistä. Suositus olisi, että varhaiskasvatusvaiheessa lapset liikkuisivat kolme tuntia päivässä ja siitä tunti pitäisi olla hengästyttävää liikuntaa, Pauliina Vastamäki kertoo.

Aktiivisuusrannekkeita on käytössä kaikkiaan 50 ja ne on jaettu tällä hetkellä neljään päiväkotiin. Rannekkeet ovat päiväkodissa kuukauden, minkä jälkeen ne jaetaan uusiin päiväkoteihin. Pauliina Vastamäki on päässyt vilkaisemaan jo ensimmäisiä tuloksia.

- Tarkkaa yhteenvetoa tuloksista ei ole vielä ehditty tekemään, ainoastaan pintapuolinen kartoitus kokonaistilanteesta. Siellä tuloksia on laidasta laitaan yli ja alle suositellun kolmen tunnin, Vastamäki kertoo ja odottaa innolla tarkempien tuloksien koontia.

- Selkeä signaali on kuitenkin se, että liikunnallisuutta päiväkodeissa halutaan lisätä. Päiväkodeissa on hyvä olla helposti saatavilla ja esillä erilaisia liikuntavälineitä sekä sisällä, että ulkona. Meidän aikuisten tehtävä on ohjata ja tarjota mahdollisuuksia liikkua, sen ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, Vastamäki päättää.

Teksti: Jyrki Paajanen
Kuva: Joonas Finér