•  

Varaa nyt

1. Valitse laji

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

kesäkuu 2021

ma ti ke to pe la su
31. 1. 2. 3. 4. 5. 6.
7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.
14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.
Laura Lepistön kesäleiri 2021
Tiina Stenin korisleiri 2021
21. 22. 23. 24. 25. 26. 27.
Laura Lepistön kesäleiri 2021
Tiina Stenin korisleiri 2021
Roosa Koskelon lentisleiri tytöille
28. 29. 30. 1. 2. 3. 4.
Villen ja Petun pelileiri 2021
X

Laura Lepistön kesäleiri 2021

Alkaa
20.6.2021
Päättyy
23.6.2021

LAURA LEPISTÖN KESÄLEIRILLE 20.-23.6.2021- LISÄTTY RYHMÄ MUODOSTELMALUISTELIJOILLE!

MUODOSTELMALUISTELIJOIDEN RYHMÄ ON TÄYNNÄ, voit ilmoittautua jonoon laittamalla viestiä osoitteeseen jenni.korhonen@kisakallio.fi

Lauran leiri on tarkoitettu kilpaileville luistelijoille, jotka haluavat tehokkaan harjoitusjakson innostavassa ja kannustavassa harjoitteluympäristössä huippuvalmentajien johdolla. Tulevan kesän leirille on avattu nyt myös ryhmä yksilötaitojen tehoharjoitteluun muodostelmaluistelijoille.

Jääharjoitusten lisäksi oheisharjoituksina monipuolisesti mm. tanssia, lajioheisia sekä fysioterapeutin treenejä. Oheisharjoituksista vastaavat leirin valmentajat sekä muusta ohjelmasta Kisakallion ammattitaitoiset liikunnanohjaajat.

Leirin valmentajina toimivat Laura Lepistön lisäksi mm. Krista Kitti, Elina Järvinen ja Riina Varjokari.

Leirin tanssivalmennuksesta vastaa Tanssii Tähtien - ohjelmasta tuttu kasvo Kia Lehmuskoski.

 


MUODOSTELMALUISTELIJOIDEN RYHMÄ ON TÄYNNÄ, voit ilmoittautua jonoon laittamalla viestiä osoitteeseen jenni.korhonen@kisakallio.fi

Ilmoittaudu leirille tästä!

Leirin hinta 480€ / henkilö.

Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen, valmennuksen sekä 24/7 valvonnan. Lisäksi leiriläisille luvassa goodiebägit Yvetten, Lucky Skaten ja Puhdistamon tuotteilla. 
Leirille ovat tervetulleita:

Yksinluistelu: Minit, A- ja B-Silmut, Debytantit, SM-Noviisit ja Noviisit, SM-Juniorit ja Juniorit, SM-Seniorit ja Seniorit.

Muodostelmaluistelu: Miniorit, Noviisit ja SM-Noviisit, Juniorit ja SM-Juniorit -> RYHMÄ ON TÄYNNÄ! 

Luistelijat jaetaan ryhmiin taitotasonsa mukaisesti.

Leirillä on lisäksi mahdollisuus ottaa yksityistunteja tekniikan tehoharjoitteluun jäällä 20min/ 25€, sekä fysiokonsultaatiota 60min/70€. Elina ja Krista toimivat kummatkin fysioterapeutteina lajin parissa, mm. maajoukkueluistelijoiden kanssa. Maksu sekä yksityistunneille että fysiokonsultaatioon käteisellä tunneille tultaessa.

Lisätiedot: jenni.korhonen@kisakallio.fi tai myynti@kisakallio.fi tai laura@lepisto.me 

Osallistujan peruutusehdot

Mikäli varaus peruutetaan viimeistään 14 vrk ennen leirin alkua, pidätetään toimistokuluina 45 €/hlö. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen kurssin/leirin alkua, peritään 50 % hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 48 tuntia ennen kurssin/leirin alkua tai asiakas ei saavu paikalle, on Kisakalliolla oikeus pidättää koko kurssin/ leirin hinta. Jos varaus peruutetaan ylivoimaisen esteen sattuessa, pidätämme 45€ varausmaksusta toimistokuluina, ehtona dokumentti (esim. lääkärintodistus). Jos asiakas joutuu keskeyttämään kurssin sairauden tai jonkin muun syyn takia, ei Kisakallio ole velvollinen palauttamaan tai alentamaan keskeytyneen kurssin hintaa asiakkaalle.

Koronavirus / Force majeure

Tapahtuman peruuttaminen normaaleista varaus- ja peruutusehdoista poiketen on mahdollista, mikäli koronavirus tai muu normaalista poikkeava syy aiheuttaa riskejä ihmisten terveydelle tapahtuman ajankohtana. Näissä tilanteissa pyritään ensisijaisesti löytämään uusi ajankohta tapahtumalle.

Jos uutta ajankohtaa ei löydy, kyseeseen voi tulla maksun palautus. Tapahtuman voi myös peruuttaa ilman kuluja, jos viranomaiset kehottavat välttämään Kisakallion alueelle matkustamista tai asiakkaalla on esittää joko lääkärin-, terveydenhoitajan- tai muu viranomaistodistus.

Varaa
X

Tiina Stenin korisleiri 2021

Alkaa
20.6.2021
Päättyy
23.6.2021

TIINA STENIN TYTTÖKORISLEIRI 20.-23.6.2021

Huippusuosittu Tiina Stenin tyttökorisleiri on taas täällä! 

Tiinan lisäksi leirin lajisisällöstä vastaa monipuolinen ryhmä huippuvalmentajia ja -pelaajia. 
 
Leirillä päästään nauttimaan naisten maajoukkuepelaajien sekä muiden tähtivieraiden valmennuksesta ja ohjelmanumeroista.
 
Vuoden 2021 leiri on suunnattu 2006-2011 syntyneille tyttöpelaajille.
 
Leirillä annetaan paljon henkilökohtaista ohjausta ja huomiota jokaiselle yksilölle, siksi toiminta tapahtuukin paljolti pienryhmissä.
 
Yksilöllinen valmennus ja runsas sekä kannustava palaute ovat leiriläisen näkökulmasta tarkkaan huomioituina.
 
Leirin teemoina ovat jokaisen yksilön huomioimisen ja kehittymisen lisäksi tyttöjen tekemisen kannustus ja arvostus. Ohjelma on monipuolista ja hauskaa, sisältäen mm. lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, ulkoliikuntaa, ryhmäytymisleikkejä ja leiripelejä, joten ystävyyssuhteita sekä ikimuistoisia elämyksiä syntyy varmasti.
 
Viime kesänä leiri järjestettiin neljättä kertaa. Leiri on ollut erittäin suosittu ja saanut paljon positiivista palautetta, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea sillä leiripaikkoja on rajoitetusti. Kannattaa myös vinkata kaverille, niin pääsette nauttimaan leiristä yhdessä.
 
Tervetuloa mukaan!

 
Lisätiedot:
 
Jukka Kataja
myyntipäällikkö
jukka.kataja@kisakallio.fi
044-777 8936
Lisätietoja >> Varaa
X

Roosa Koskelon lentisleiri tytöille

Alkaa
21.6.2021
Päättyy
24.6.2021

Kisakallion Urheiluopisto yhdessä Roosa Koskelon kanssa järjestää tyttöjen lentisleirin Kisakalliossa 21.-24.6.2021

Päävalmentajana leirillä toimii Roosa Koskelo – libero ja Suomen lentopallomaajoukkueen avainpelaaja. Koskelo pelaa ammatikseen Stuttgartin joukkueessa Saksan Bundesliigassa.

Leirillä opetellaan lajitaitoja kokonaisvaltaisesti kukin yksilö huomioiden ja annetaan virikkeitä omatoimiseen jatkoharjoitteluun. Leiri on suunnattu vuosina 2006–2011 syntyneille tytöille.

Muut valmentajat infotaan myöhemmin.

Leiriohjelmaan kuuluu lajiharjoituksia, lihashuoltoa ja ulkoliikuntaa. Lentopallon perustaitojen opettelun lisäksi leirillä on mahdollisuus nauttia muun muassa Lohjanjärvestä sekä Kisakallion monipuolista kesäpeleistä yhdessä kavereiden kanssa.

Leirihinta: 255 euroa/osallistuja
Hinta sisältää täysihoidon, leirin ohjelman, valmennuksen sekä ympärivuorokautisen valvonnan.

Lisätiedot:
jenni.korhonen@kisakallio.fi tai myynti@kisakallio.fi

Varaa
X

Villen ja Petun pelileiri 2021

Alkaa
28.6.2021
Päättyy
30.6.2021
Sinut on valittu hakemusten perusteella Villen ja Petun pelileirille. 

Vahvista osallistumisesi maksamalla leirimaksun. 

Villen ja Petun pelileiri järjestetään nyt 11. kerran. 
Turnaus pelataan Kisakallion Urheiluopistolla 28.-30.6.2021.
 
Leirin hinta on 330€

Molempien päivien jälkeen joukkueilla mahdollisuus pelaajakauppoihin. Joukkueita valmentaa Suomen huippukiekkoilijat apuvalmentajineen. Kaikilla joukkueilla oma huoltaja. Otteluaika 2x20min. Majoitus, ruokailu ja oheisohjelma on Kisakallion Urheiluopiston liikunnanohjaajien järjestämää. 

Tule pelaamaan ja koe mitä kaikkea ehtii tapahtua PELILEIRILLÄ!
Lisätietoja >> Varaa

Karhusaaresta Lohjalle

”Tänne me tulemme!”

Kisakallion rehtorina sekä Karhusaaressa että Lohjalla virkaa hoitanut Anneli Nokkala sanoo ”muistavansa kirkkaana sen hetken kun Kaarina Kari ihastui uuteen paikkaan Lohjalla”. ”Minä sinne Kaarinan vein Anna Lehtosen kanssa. Pikku-Fiatilla taiteiltiin paikalle, jossa ruoho kasvoi keskellä tietä, sellainen oli silloin yhteys Lohjalle. Olimme vyötäröämme myöten ruohossa, kuin niityllä,” Anneli Nokkala kuvaa hetkeä.

Jännitystä ei taatusti puuttunut tilanteesta, koska Kaarina Kari oli se visionääri ja toteuttaja, jonka sana oli monien mielestä enemmän kuin käsky, pikemminkin elämisen ohje, jota noudatettiin. Uutta paikkaa Kisakalliolle oli isompi naisryhmä puuhannut jo pitempään, mutta ”kaikki pelkäsivät ilmoittaa Karille tällaisen hankkeen olevan tekeillä, eli ollaan myymässä ikään kuin Kaarina Karin lasta ja hankkimassa uutta”. ”Minä tarjouduin viemään Kaarinan sinne, koska olin muiden kanssa eri mieltä hänen suhtautumisestaan”, Anneli Nokkala kertoo.

”Oli syksy ja ruska-aika ja se Maikkalanselän tausta oli todella kaunis.” Anneli Nokkalan mukaan maisemassa oli jotain samaa tuntua kuin Lapin tuntureissa. Silloin Kaarina Kari yhtäkkiä pysähtyi, kääntyi ja sanoi että ”Anneli, tänne me tulemme ja sinäkin saat kunnon asunnon!” ”Kaarina Kari ymmärsi oikein hyvin, ettei Kisakallion tulevaisuus voinut olla saaressa, varsinkin kun oli tullut valtionavun taannut urheiluopistolaki. Hän oli jo aiemmin kysellyt miehiltä saaren sopivuutta urheiluopiston paikaksi ja K E Levälahti oli kirjeellä vastannut ymmärtävänsä että Karhusaari on hieno ja romanttinen paikka, mutta urheiluopistoksi se ei sovi”, Anneli Nokkala kertoo muutoksen taustoista.

Ja vaikka vieminen Lohjalle saattoi olla Kaarina Karille yllätys, muutostarve sitä tuskin oli; visionääri oli kyllä selvillä tilanteesta. ”Mielestäni Kaarina Kari oli tyytyväinen valintaamme. Hänestä tuli suvaitsevampi vuosien saatossa, eikä hän koskaan vastustanut, jos kysymys oli Kisakallion edusta kuten monissa muissa asioissa aikaisemmin. Kaarinan kyky nähdä tuli silloin hyvin esille. Hän hyväksyi Karhusaaresta luopumisen heti, mikä oli oikeastaan aika liikuttavaa, omaa lastahan siinä myytiin”, Anneli Nokkala korostaa.

 

Saarelta lähtiessämme jouduimme jo veneellä rikkomaan ohutta jäätä, talvi oli taas tulossa Karhusaareen.

 

Kymmenen vuotta ”saaristolaistyttönä”

Anneli Nokkala tuskin pani pahakseen saadessaan ”Lohjan niityllä” Kaarina Karilta lupauksen uudesta asunnosta. Karhusaareen Anneli päätyi vuonna 1956. Oli juuri auskultoinut tyttönorssissa ja valmistautui etsimään töitä ”maalta” Helsingin ulkopuolelta saadessaan kuulla että Kisakalliossa oli vastikään täytetty paikka uudelleen vapaa, koska siihen valittu porilainen lähteekin jo kesäkuussa muualle. ”Huvittavaa loppujen lopuksi oli se, että ollessani kaikkien papereitteni kanssa Kaarina Karin luona Töölössä paikkaa hakemassa, tämä halusi ensimmäisenä tietää onko mieheni urheilumiehiä. No siihen aikaan kotipaikkakunnallamme Humppilassa kaikki urheilivat, mieheni kymmenotteli ja oli lääkäri – se riitti Kaarinalle, papereita ei katsottu”, Anneli Nokkala kertoo valinnastaan.

Nokkalan perhe asui Karhusaaressa kaikkiaan kymmenen vuotta. ”Olot olivat alusta lähtien vaatimattomat, mutta ei nuoripari niin paljon tarvinnut. Asuimme oppilasasuntolan päädyssä ja miehelläni oli siellä myös ’vastaanotto’. Erityisesti sinne tulivat Kaarina Karin vanhat tädit. Kaikki meni yleisen harrastuksen piikkiin, ei korvauksia. Kisakalliossa kyllä puolisoita käytettiin häikäilemättömästi hyväksi, mutta olivathan he aikuisia miehiä.” 

Nokkalan perheeseen syntyi Karhusaaren aikaan myös kaikki kolme lasta. Anneli Nokkala muistaa hyvänä esimerkkinä Karhusaaren monista tapahtumista miten nuorimman syntyessä tammikuussa auton pakoputkeen meni vettä jäätiellä ja se juuttui siihen. ”Siinä olimme vauvan kanssa kolmistaan kunnes talonmies haki talon pienen rekisteröimättömän kuorma-auton ja sai meidät vedetyksi pois. Mieheni sanoi että siinä oli varsinainen saaristolaistytön kotiinpaluu.”

Anneli Nokkala toistaa päässeensä siis miehensä urheiluansioilla Kisakallion johtajan virkaan. ”Alussa virallinen titteli oli johtaja ja se muuttui rehtoriksi vasta vuonna 1962 kun syntyi laki urheiluopistojen valtionavusta. Minäkin olin mukana lakityöryhmässä mm. Vierumäen Tauno Viertolan kanssa.” Tuolloin Suomessa alkoi olla kymmenkunta opistoa ja Kisakallio pääsi toimintansa vuoksi mukaan. Oli kuitenkin vähitellen entistä selvempää että Karhusaari alkoi olla riittämätön paikka todelliselle urheiluopistotoiminnalle. Alkoi uuden paikan etsintä, joka päättyi Anneli Nokkalan osalta marraskuussa vuonna 1966, kolmas päivä. ”Saarelta lähtiessämme jouduimme jo veneellä rikkomaan ohutta jäätä, talvi oli taas tulossa Karhusaareen.”

 

Sienimahdollisuus ei ratkaissut

Uutta paikkaa opistolle lähdettiin etsimään harpin avulla. ”Piirsimme ympyrän sadan kilometrin säteellä Helsingistä, koska johtoporras asui Helsingissä ja menisi vaikeaksi, jos etäisyyttä tulisi enemmän”, Anneli Nokkala kuvaa prosessin alkua. Mitä enemmän naisjoukko kierteli, sen selvemmin uusi paikka painottui Lohjan suuntaan ja alueelle. Katseltiin useampiakin paikkoja ja eräs 12 hehtaarin tontti tuntui kiinnostavalta, mutta vasta tavallaan ”tuttavankauppaa” tietoon tullut alue vaikutti sopivalta. ”Kaarina Karin jälkeen Kisakallion valtuuskunnan puheenjohtajaksi tulleen Maija Saaren veli asui kenraali Jarl Lundqvistin huvilan huvilassa. Veli oli valittanut että kenraali aikoo myydä paikkansa ja näin tieto tuli tontista johtokuntaan. Tontin koko oli 24 hehtaaria ja hintapyyntö sama kuin puolet pienemmästä vastarannalla.” 

Anneli Nokkalan mukaan siinä vaiheessa naisryhmälle tuli ”pupu pöksyyn”. ”Tuli epäilys, että sakkia vedettiin höplästä ja ennen kaikkea huoli siitä mistä rahat. Tontin myynti ei koskaan ollut julkisuudessa, hintapyyntö oli 13 miljoonaa markkaa tai aluksi itse asiassa 12 miljoonaa, mutta miljoona tuli lisää naisten jahkaillessa.”

Edessä oli ankara rahapohdinta kuten Karhusaarenkin kohdalla. Elettiin vuotta 1964 ja kenraalikin kuoli pian kaupanteon jälkeen. Kenraali oli ollut voimakkaasti luonnonsuojelija ja sen vuoksi yhtään puuta ei ollut saanut katkaista alueelta ja puutarhakin oli villissä tilassa, minkä naiset saivat kokea esitellessään paikkaa Kaarina Karille. Kaarina Karilta kaiken heinän keskellä saatu ”siunaus” oli siinä vaiheessa helpottava tekijä.

”Karhusaari saatiin myytyä väliportaan kautta, pankit lupasivat tulla mukaan, kunhan saadaan tarvittavia nimiä ja rahaa todella haettiin kaikin keinoin. Oli kaikenlaisia hankkeita kuten seinätiilien myynti ruokalan paikalla; satasella sai nimensä ja tiilen seinään ja lopulta seinä oli nimiä täynnä. Nyt sitä seinää ei enää ole, vaan paikalla on kanttiini”, Anneli Nokkala sanoo.

Anneli Nokkala haluaa myös korjata aika ajoin esiintyvän väitteen että Lohjan paikan valintaan olisivat vaikuttaneet paljon mainostetut omenat ja sienimaastot. ”Ne eivät liity valintaan mitenkään, vaan olivat lähinnä Kaarina Karin sisärenkaan ihastus, aika ison ryhmän, joka tuli usein talkoisiin ja teki kyllä aina töitä.”

Uuden Kisakallion rakennustyöt saatiin valmiiksi vuonna 1966 ja se aika kuuluisa muutto tapahtui juuri 3. marraskuuta, jolloin meren jää oli jo siis ehtinyt kevyeen peitteeseen.

 

Kaarina seisoi räntäsateessa kädessään yksi kivi siitä kassista ja totesi että ´nyt panemme lieriöön myös palan vanhan Kisakallion peruskalliota, jotta uusi opisto kasvaa samojen periaatteiden mukaan´.  

Karhusaaren kiviä lieriöön

”Minun kauteni uuden Kisakallion johtajana oli keksimisen aikaa. Ilman kekseliäisyyttä ei olisi tultu toimeen saaressa, eikä alkuaikoina Lohjallakaan. Ensimmäinen vuosi oli kova, koska toiminta kaksinkertaistui, mutta väkeä ei tullut yhtään lisää”, sanoo Anneli Nokkala, jonka mukaan uuden Kisakallion ensimmäisenä päivänä opisto ei ollut ollenkaan valmis. ”Tie oli tekemättä ja tulimme kaiken kuran läpi sisälle, jossa yhä oli työmiehiä. Talvi tuli juuri sinä yönä ja sohjo ja räntä jatkuivat. Kaikki olivat kuitenkin innostuneita, oli uudet työpaikat ja tilat, minäkin muutin virka-asuntoon. Myös pitkän kurssin tavarat tuotiin. Kurssi oli tehnyt viimeiseen päivään asti töitä saaressa ja teki lopulta 40 päivää enemmän kuin muut kurssit, mutta kurssilaiset olivat hekin innostuneita muutosta uuteen”, Anneli Nokkala muistelee.

 

Tie oli iso asia, etenkin viimeiset kolme kilometriä. ”Kun opistoa tehtiin, ei urakoitsija varmaan ollut etukäteen käynyt paikalla ja se kaarihalli, joka sinne tuotiin, oli Rajamäen jälkeen Etelä-Suomen toinen. Urakoitsija oletti että sinne on tie ja olihan sinne, mutta kurjassa kunnossa ja kaarien tuominen oli varsinainen show. Lohjalta viimeiseen tienhaaraan asti olivat kaikki puhelin- ym. -linjat kovilla venyessään kaarien mukaan, mutta mutkasta kohti Kisakalliota alkoivat vasta isot ongelmat. Kuljettajat sanoivat suoraan, ettei sinne voi ajaa ja urakoitsija joutui ajamaan kymmeniä kuormia sepeliä ennen kuin lasti saatiin perille. Toki siinä samalla tiekin parani, mutta oli sen kuorman ajaminen suorastaan hengenvaarallista.”

Seuraavassa vaiheessa yritettiin saada tiehen myös valtion osuutta, mutta kun hanketta hoitanut insinööri kuoli, suhtautui seuraaja aluksi negatiivisesti asiaan. Piti käyttää vähintäänkin lievää korruptiota ja kutsua kyseinen insinööri talvella 1967 vaimoineen viettämään talvipäivää Kisakallioon. ”Puoli vuotta myöhemmin uudessa tapaamisessa insinööri jo tuumasi että pitäähän teidän se tie saada”, Anneli Nokkala kertoo esimerkin ”keksimisen ajasta” opiston alkutaipaleella.

Apua tuli myös muualta. Esimerkiksi Kaartin pioneeripataljoonan 40 varusmiestä oli ruoka- ja saunapalkalla rakentamassa kuntopolkuja – lupa niihin piti hakea seitsemältä eri maanomistajalta. Kallu Tuominen taas konsultoi miten palloiluhallin lattian piti olla venäläistä hienosyistä, hitaasti kasvanutta puuta, jotta se ei kuivuessaan rakoilisi. Ongelmia oli myös veden kanssa. ”Lohjalle tehtiin porakaivo, josta aluksi tuli jopa aivan hirveästi vettä, mutta sitten vesi loppui salaojituksen ohjattua sen tehokkaasti ohi talon; oli rakennettava säiliöitä ja puhdistuslaitos järviveden käyttämistä varten ennen kuin porakaivokin taas toimi, mutta samalla käyttö kasvoi ja kaikkia tarvittiin.”

Anneli Nokkala korostaa useamman kerran että Kaarina Kari oli se visionääri, joka näki Kisakallion mahdollisuudet ja Karin toiveet kyllä aina täytettiin, esimerkiksi silloin kun uuden Kisakallion peruskiveä muurattiin. ”Kaarina soitti ja käski ottaa kiviä mukaan sieltä vanhasta opistosta. Ei sanonut miksi, mutta minä toin jenkkikassillisen kiviä muuraustilaisuuteen. Oli syksy 1965 ja kauhea keli ja kuten oli tapana, peruskiveen laitettiin lieriö, jossa oli rahaa ynnä muuta. Kaarina seisoi räntäsateessa kädessään yksi kivi siitä kassista ja totesi että ´nyt panemme lieriöön myös palan vanhan Kisakallion peruskalliota, jotta uusi opisto kasvaa samojen periaatteiden mukaan´.

”Me emme Kaarinan puhetta kyseenalaistaneet. Tosin sinne lieriöön menivät myös minun mieheni rahat, koska henkilö, jonka piti tuoda ne rahat ja muut lieriön tarvittavat jutut, ajoi harhaan, eikä ehtinyt ajoissa paikalle”, Anneli Nokkala naurahtaa muistoille, joita hänellä riittää sekä saaresta että uudesta kisakalliosta.