• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat
Tapahtumat

heinäkuu 2018

ma ti ke to pe la su
25. 26. 27. 28. 29. 30. 1.
2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.
9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.
16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.
23. 24. 25. 26. 27. 28. 29.
Meillä tehdään mestareita-päivä
Vuoden notkein kesäleiri 2018
30. 31. 1. 2. 3. 4. 5.
X

Meillä tehdään mestareita-päivä

Alkaa
23.7.2018
Päättyy
24.7.2018

KOULUTUSPÄIVÄ VALMENTAJILLE

Päivän aikana saat ideoita ja harjoitteita omaan valmennukseen huippuosaajilta.

 

Olympiavalmentajat Larisa Gryadunova ja Lena Karpushenko sekä Rion olympiavoittaja Anastasia Maksimova jakavat osaamistaan rytmisen voimistelun, joukkuevoimistelun ja muiden voimistelu- ja taitolajien valmentajille.

 

Päivän aikana saat ohjausta voimistelu- ja välinetekniikkaan sekä harjoitteita voimistelijoiden fyysisten valmiuksien kehittämiseen. Päivän annista voit koota erilaisia harjoitteita omaan valmennukseesi.

 

Lisätietoja >> Varaa
X

Vuoden notkein kesäleiri 2018

Alkaa
24.7.2018
Päättyy
26.7.2018

TULE VUODEN NOTKEIMMALLE VOIMISTELULEIRILLE KISAKALLIOON!

Leirin ohjelmassa on mm. monipuolista perusvoimistelua ja välitekniikkaa, oheisharjoittelua ja hauskaa yhdessäoloa Kisakallion huippuolosuhteissa huippuvalmentajien johdolla.

Leiri on suunnattu 10-14-vuotiaille joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun voimistelijoille.

225eur/hlö
sis. majoitus, täysihoito, valmennus ja yövalvonta
Lisätietoja >> Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Kansainväliselle taito-konferenssille suitsutusta 20.11.2017
Kolme päivää tieteen parissa

Kansainväliselle taito-konferenssille suitsutusta

Toista kertaa Kisakalliossa pidetty kansainvälinen Liikkumistaitojen oppimis-, -opettamis- ja valmentamiskonferenssi onnistui erinomaisesti kaikilla mittareilla. Konferenssi houkutteli paikalle asiantuntijoita sekä kotimaasta että ulkomailta. Kaikkiaan konferenssiin osallistui reilut 300 liikunnan asiantuntijaa, joista noin 70 tuli Suomen rajojen ulkopuolelta, aina USAsta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista asti.

Konferenssin järjestämisestä vastasivat Kisakallion rinnalla Jyväskylän Yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja  Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU. KIHU:n johtaja Sami Kalaja on itse vihkiytynyt liikuntataitojen oppimisen ja opettamisen alalle ja kiertänyt maailmalla tapahtumissa, joissa aihetta on käsitelty.

– Päällimmäisenä mielessä on hyvä kokemus siitä, kun kolme tahoa tekee yhdessä tällaista tapahtumaa. Se on osoittautunut kovin hedelmälliseksi. Jokainen taho tuo oman mausteensa soppaan, Yliopisto tieteen, me käytäntöön soveltamisen ja Kisakallio puitteet. Mitä olen itse noita kongresseja kiertänyt niin tämä kongressi on kaikilla tavoilla kilpailukykyinen ihan minkä tapahtuman kanssa tahansa. Koska olimme koko ajan Kisakalliossa, niin verkostoitumista tapahtui erityisen paljon, Kalaja sanoo.

Ympäristö ja yksilöllisyys

Kongressin ohjelman tason osalta Kalaja sai yksinomaan positiivista palautetta, johon hän itsekin yhtyy. Kokeneena tieteentekijänä hän ei kohdannut mitään aivan uutta, mutta toteaa ajatusten syventyneen entisestään.

– Tulkintani mukaan oppimisen ympäristön merkitys kasvaa. Se nousi esille monessa esityksessä. Ympäristöä muokkaamalla valmentajat ja opettajat voivat vaikuttaa oppimiseen. Toinen tärkeä asia on yksilöllisyys: One size fits all -ajattelu sopii todella huonosti tähän taitojen oppimiseen. Mielenkiintoista on myös, miten me saamme oppimisprosessista sellaisen että oppija tuntee saamaan “palkkion” oppimisesta. Niin että oppiminen vahvistaa motivaatiota oppia lisää, Kalaja pohtii.  

Tiedon soveltaminen urheilun ja liikunnan arjessa on vielä kesken.

– Näiden kolmen päivän aikana tuli vaikuttava vyöry siitä mikä on nykyaikaista taitojen oppimista ja valmentamista - ja kun on aika hyvä käsitys käytännöstä meillä Suomessa ja muuallakin niin ihan ne eivät vielä kohtaa.
 

Jyväskylän Yliopiston lehtori Timo Jaakkola oli niinikään erityisen tyytyväinen konferenssin sisältöön.

– Esitykset olivat loistavia, paras kokonaisuus jota minä olen tästä aiheesta kuullut. Maailmankuulut puhujat kävivät asioita läpi melko samassa viitekehyksessä: oppiminen tapahtuu oppijan ja ympäristön välillä. Motivaatiojutut sopivat taitokokonaisuuteen hyvin ja niiden osuutta voisi lisätä seuraavalla kerralla, Jaakkola suunnittelee.

Ulkomailta tulleiden tieteentekijöiden joukossa konferenssiin osallistui käytännön urheilun ja liikunnan ammattilaisia Suomesta. Yksi heistä oli valmentajan erikoisammattitutkinto -opintojen puitteissa paikalla ollut Tommi Hannus, joka valmentaa työkseen juniorijääkiekkoilijoita TPS:n palveluksessa.

– Asiat ovat periaatteessa tuttuja, mutta tieteen näkökulman kuuleminen antaa itselle työkaluja selittää ja perustella tekemistä. Näiden päivien jälkeen mielessä on se, kuinka näitä asioita saisi integroitua käytäntöön mahdollisimman laajasti, Hannus kertoo.

Onnistuminen innostaa

Kansainvälisen tieteellisen konferenssi järjestäminen on merkittäjä ponnistus myös käytännössä. Kisakallion taidon oppimisen asiantuntija Jussi-Pekka Kinnunen on ollut vastuussa konferenssin käytännöstä aina ohjelman kokoamisesta matkojen ja tekniikan tilauksiin.

– Välillä on ollut kiirettä, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä, kun palaute on niin positiivista. Itsekin sain konferenssin sisällöstä paljon omaan työhöni. Erityisesti arvostan niitä verkostoja, jotka tapahtuman aikana syntyivät, Kinnunen iloitsee

Hauska yksityiskohta konferenssi osallistujien sosiaalisuudesta on #motorskillsconf2017-tunnuksella twitteriin kolmen päivän aikana kirjoitettujen julkaisujen määrä: yli 400 viestiä 132 eri käyttäjän toimesta. Kartalla viestijät sijoittuvat ympäri maailmaa. Kielistä käytössä oli yleisimmin englanti, mutta jopa arabiankielisiä viestejä kirjoitettiin.

Konferenssin presidenttinä toimi englantilainen urheilualan huipputiedemies Keith Davids. Hänen palautteensa järjestäjille kuului:

– Palaute kansainvälisiltä kävijöiltä on ollut erinomaista. Muutamat heistä ovat kertoneen jopa haluavansa järjestää jotain vastaavaa muualla maailmassa. Me olemme siis edelläkävijöitä, Davids hehkuttaa.
 

Seuraava kansainvälinen Motor Skills -konferenssi pidetään Kisakalliossa syksyllä 2019. Välivuonna 2018 aihetta käsitellään kansallisessa seminaarissa. Liikuntataidon oppimisen, opettamisen ja valmentamisen käytäntöjen kehittäminen on Kisakallion erityistehtävä suomalaiset urheiluopistojen kentässä.

Kuvassa vasemmalta Kisakallion rehtori Asko Härkönen, Kihun johtaja Sami Kalaja, Jyväskylän yliopiston lehtori Timo Jaakkola, Kisakallion Jussi -Pekka Kinnunen ja konferenssin presidentti professori Keith Davids.