• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Valitse laji

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

maaliskuu 2018

ma ti ke to pe la su
26. 27. 28. 1. 2. 3. 4.
5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.
12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.
19. 20. 21. 22. 23. 24. 25.
Curling viikkotunti
26. 27. 28. 29. 30. 31. 1.
Perhepääsiäinen 2018
X

Curling viikkotunti

Alkaa
25.3.2018
Päättyy
25.3.2018
Tule ja koe curlingia sekä opi lajin alkeet Kisakalliossa nyt keväällä 2018.
 
Ajankohdat ovat seuraavat:
 
Su 25.3 klo 16.30-18.00
Su 1.4 Pääsiäinen, ei tuntia 
Su 8.4 klo 16.30-18.00
Su 15.4 klo 16.30-18.00
Su 22.4 klo 16.30-18.00
Su 29.4 klo 16.30-18.00
 
Tunnin kesto on 1,5h/kerta.
Hinta 15€ /henkilö. 
Hinta sisältää ohjauksen ja välineet. Suosittelemme ottamaan mukaan omat sisäkengät, mutta lainakenkiä löytyy. 
 
Tunneilla nähdään myös maajoukkuepelaajia! 
 
Tunti toteutuu kun saamme 6 osallistujaa, turvallisuussyistä maksimissaan tunnille mukaan mahtuu 16 osallistujaa.  
Kyselyt ja tiedustelut:
Jenni Korhonen
044 584 9122 
 
Varaa
X

Perhepääsiäinen 2018

Alkaa
30.3.2018
Päättyy
1.4.2018

Koko perheen perhepääsiäinen on monipuolista liikuntaa parhaimmillaan! Keväinen Karnaisten korpi on juuri nyt heräämässä loistoonsa. Aamulenkillä saatat kuulla myös muuttolintujen laulua Kutsilan lahdelta. Vauhtia ei tule puuttumaan. Lopeta jahkailu ja ilmoittaudu mukaan!

Hinta (2 vrk):

195 e/aik. ja 120 e/4–16–vuotias
Alle 4–v. veloituksetta mukaan maksavan aikuisen seurassa.

Lisätietoja >> Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Kansainväliselle taito-konferenssille suitsutusta 20.11.2017
Kolme päivää tieteen parissa

Kansainväliselle taito-konferenssille suitsutusta

Toista kertaa Kisakalliossa pidetty kansainvälinen Liikkumistaitojen oppimis-, -opettamis- ja valmentamiskonferenssi onnistui erinomaisesti kaikilla mittareilla. Konferenssi houkutteli paikalle asiantuntijoita sekä kotimaasta että ulkomailta. Kaikkiaan konferenssiin osallistui reilut 300 liikunnan asiantuntijaa, joista noin 70 tuli Suomen rajojen ulkopuolelta, aina USAsta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista asti.

Konferenssin järjestämisestä vastasivat Kisakallion rinnalla Jyväskylän Yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja  Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU. KIHU:n johtaja Sami Kalaja on itse vihkiytynyt liikuntataitojen oppimisen ja opettamisen alalle ja kiertänyt maailmalla tapahtumissa, joissa aihetta on käsitelty.

– Päällimmäisenä mielessä on hyvä kokemus siitä, kun kolme tahoa tekee yhdessä tällaista tapahtumaa. Se on osoittautunut kovin hedelmälliseksi. Jokainen taho tuo oman mausteensa soppaan, Yliopisto tieteen, me käytäntöön soveltamisen ja Kisakallio puitteet. Mitä olen itse noita kongresseja kiertänyt niin tämä kongressi on kaikilla tavoilla kilpailukykyinen ihan minkä tapahtuman kanssa tahansa. Koska olimme koko ajan Kisakalliossa, niin verkostoitumista tapahtui erityisen paljon, Kalaja sanoo.

Ympäristö ja yksilöllisyys

Kongressin ohjelman tason osalta Kalaja sai yksinomaan positiivista palautetta, johon hän itsekin yhtyy. Kokeneena tieteentekijänä hän ei kohdannut mitään aivan uutta, mutta toteaa ajatusten syventyneen entisestään.

– Tulkintani mukaan oppimisen ympäristön merkitys kasvaa. Se nousi esille monessa esityksessä. Ympäristöä muokkaamalla valmentajat ja opettajat voivat vaikuttaa oppimiseen. Toinen tärkeä asia on yksilöllisyys: One size fits all -ajattelu sopii todella huonosti tähän taitojen oppimiseen. Mielenkiintoista on myös, miten me saamme oppimisprosessista sellaisen että oppija tuntee saamaan “palkkion” oppimisesta. Niin että oppiminen vahvistaa motivaatiota oppia lisää, Kalaja pohtii.  

Tiedon soveltaminen urheilun ja liikunnan arjessa on vielä kesken.

– Näiden kolmen päivän aikana tuli vaikuttava vyöry siitä mikä on nykyaikaista taitojen oppimista ja valmentamista - ja kun on aika hyvä käsitys käytännöstä meillä Suomessa ja muuallakin niin ihan ne eivät vielä kohtaa.
 

Jyväskylän Yliopiston lehtori Timo Jaakkola oli niinikään erityisen tyytyväinen konferenssin sisältöön.

– Esitykset olivat loistavia, paras kokonaisuus jota minä olen tästä aiheesta kuullut. Maailmankuulut puhujat kävivät asioita läpi melko samassa viitekehyksessä: oppiminen tapahtuu oppijan ja ympäristön välillä. Motivaatiojutut sopivat taitokokonaisuuteen hyvin ja niiden osuutta voisi lisätä seuraavalla kerralla, Jaakkola suunnittelee.

Ulkomailta tulleiden tieteentekijöiden joukossa konferenssiin osallistui käytännön urheilun ja liikunnan ammattilaisia Suomesta. Yksi heistä oli valmentajan erikoisammattitutkinto -opintojen puitteissa paikalla ollut Tommi Hannus, joka valmentaa työkseen juniorijääkiekkoilijoita TPS:n palveluksessa.

– Asiat ovat periaatteessa tuttuja, mutta tieteen näkökulman kuuleminen antaa itselle työkaluja selittää ja perustella tekemistä. Näiden päivien jälkeen mielessä on se, kuinka näitä asioita saisi integroitua käytäntöön mahdollisimman laajasti, Hannus kertoo.

Onnistuminen innostaa

Kansainvälisen tieteellisen konferenssi järjestäminen on merkittäjä ponnistus myös käytännössä. Kisakallion taidon oppimisen asiantuntija Jussi-Pekka Kinnunen on ollut vastuussa konferenssin käytännöstä aina ohjelman kokoamisesta matkojen ja tekniikan tilauksiin.

– Välillä on ollut kiirettä, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä, kun palaute on niin positiivista. Itsekin sain konferenssin sisällöstä paljon omaan työhöni. Erityisesti arvostan niitä verkostoja, jotka tapahtuman aikana syntyivät, Kinnunen iloitsee

Hauska yksityiskohta konferenssi osallistujien sosiaalisuudesta on #motorskillsconf2017-tunnuksella twitteriin kolmen päivän aikana kirjoitettujen julkaisujen määrä: yli 400 viestiä 132 eri käyttäjän toimesta. Kartalla viestijät sijoittuvat ympäri maailmaa. Kielistä käytössä oli yleisimmin englanti, mutta jopa arabiankielisiä viestejä kirjoitettiin.

Konferenssin presidenttinä toimi englantilainen urheilualan huipputiedemies Keith Davids. Hänen palautteensa järjestäjille kuului:

– Palaute kansainvälisiltä kävijöiltä on ollut erinomaista. Muutamat heistä ovat kertoneen jopa haluavansa järjestää jotain vastaavaa muualla maailmassa. Me olemme siis edelläkävijöitä, Davids hehkuttaa.
 

Seuraava kansainvälinen Motor Skills -konferenssi pidetään Kisakalliossa syksyllä 2019. Välivuonna 2018 aihetta käsitellään kansallisessa seminaarissa. Liikuntataidon oppimisen, opettamisen ja valmentamisen käytäntöjen kehittäminen on Kisakallion erityistehtävä suomalaiset urheiluopistojen kentässä.

Kuvassa vasemmalta Kisakallion rehtori Asko Härkönen, Kihun johtaja Sami Kalaja, Jyväskylän yliopiston lehtori Timo Jaakkola, Kisakallion Jussi -Pekka Kinnunen ja konferenssin presidentti professori Keith Davids.