• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Valitse laji

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

lokakuu 2018

ma ti ke to pe la su
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.
15. 16. 17. 18. 19. 20. 21.
Käsisleiri Kisakalliolla
22. 23. 24. 25. 26. 27. 28.
29. 30. 31. 1. 2. 3. 4.
YKL2018 vko 45 Käsipallo 4vrk
YKL2018 vko 45 Koripallo 4vrk
X

Käsisleiri Kisakalliolla

Alkaa
17.10.2018
Päättyy
19.10.2018

Suomen Käsipalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteistyössä Käsisleirin.

Leiri on tarkoitettu 2004-2008 -syntyneille tytöille ja pojille, jotka haluavat kehittää käsipallotaitojaan, tavata uusia ystäviä sekä nauttia elämysrikkaasta ja sporttisesta leiristä.

Leirin pääteemat ovat:

• Perusmotoriikka, koordinaatio ja liiketaidot

• Yksilön perustekniikat

• Heitto- ja harhautusklinikka

 

Leiriohjelma on suunniteltu siten, että se soveltuu jokaiselle, ikään tai taitotasoon katsomatta. 
Ohjelmassa on myös leiripelit sekä ryhmäytymistehtäviä. 
Varaa siis oma leiripaikkasi nopeasti syksyn kovimmalle käsisleirille! 

 

265€sis. Laadukkaan leiriohjelman lisäksi majoituksen täysihoidolla. Leirille tarvitset sisä- ja ulkoliikuntavarusteet, oman pallon ja juomapullon. 
Pyyhkeet ja liinavaatteet kuuluvat leirihintaan.

Varaa
X

YKL2018 vko 45 Käsipallo 4vrk

Alkaa
4.11.2018
Päättyy
8.11.2018

*** KUTSULEIRI ***

 

Yläkoululeirit on tarkoitettu vain henkilökohtaisen kutsun saaneille urheilijoille.

Tästä linkistä ilmoittaudutaan tyttöjen käsipallon 7-8lk su-to -leirille (4vrk) 4.-8.11.2018. eli ilmoittautuminen sisältää myös su-ma lisäyön sekä aamiaisen.

 

 

Huom! 

Ilmoittautuminen sulkeutuu 2 viikkoa ennen leirin alkua. Myöhässä tulevista ilmoittautumisvahvistuksista laskutamme 45€ lisämaksun.

Mikäli urheilija tulee ensimmäistä kertaa kauden 2018-2019 leiritykseen, leirimaksun lisäksi tulee maksettavaksi materiaalimaksu 25€ (sisältää Kasva Urheilijaksi -työkirjan, Kisakallion harjoituskirjan sekä leiripaidan), joka maksetaan leirin aikana käteisellä.

Varaa
X

YKL2018 vko 45 Koripallo 4vrk

Alkaa
4.11.2018
Päättyy
8.11.2018

*** KUTSULEIRI ***

 

Yläkoululeirit on tarkoitettu vain henkilökohtaisen kutsun saaneille urheilijoille.

Tästä linkistä ilmoittaudutaan 7-luokkalaisten koripallon su-to -leirille (4vrk) 4.-8.11.2018. eli ilmoittautuminen sisältää myös su-ma lisäyön sekä aamiaisen.

 

 

Huom! 

Ilmoittautuminen sulkeutuu 2 viikkoa ennen leirin alkua. Myöhässä tulevista ilmoittautumisvahvistuksista laskutamme 45€ lisämaksun.

Mikäli urheilija tulee ensimmäistä kertaa kauden 2018-2019 leiritykseen, leirimaksun lisäksi tulee maksettavaksi materiaalimaksu 25€ (sisältää Kasva Urheilijaksi -työkirjan, Kisakallion harjoituskirjan sekä leiripaidan), joka maksetaan leirin aikana käteisellä.

Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Kansainväliselle taito-konferenssille suitsutusta 20.11.2017
Kolme päivää tieteen parissa

Kansainväliselle taito-konferenssille suitsutusta

Toista kertaa Kisakalliossa pidetty kansainvälinen Liikkumistaitojen oppimis-, -opettamis- ja valmentamiskonferenssi onnistui erinomaisesti kaikilla mittareilla. Konferenssi houkutteli paikalle asiantuntijoita sekä kotimaasta että ulkomailta. Kaikkiaan konferenssiin osallistui reilut 300 liikunnan asiantuntijaa, joista noin 70 tuli Suomen rajojen ulkopuolelta, aina USAsta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista asti.

Konferenssin järjestämisestä vastasivat Kisakallion rinnalla Jyväskylän Yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja  Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU. KIHU:n johtaja Sami Kalaja on itse vihkiytynyt liikuntataitojen oppimisen ja opettamisen alalle ja kiertänyt maailmalla tapahtumissa, joissa aihetta on käsitelty.

– Päällimmäisenä mielessä on hyvä kokemus siitä, kun kolme tahoa tekee yhdessä tällaista tapahtumaa. Se on osoittautunut kovin hedelmälliseksi. Jokainen taho tuo oman mausteensa soppaan, Yliopisto tieteen, me käytäntöön soveltamisen ja Kisakallio puitteet. Mitä olen itse noita kongresseja kiertänyt niin tämä kongressi on kaikilla tavoilla kilpailukykyinen ihan minkä tapahtuman kanssa tahansa. Koska olimme koko ajan Kisakalliossa, niin verkostoitumista tapahtui erityisen paljon, Kalaja sanoo.

Ympäristö ja yksilöllisyys

Kongressin ohjelman tason osalta Kalaja sai yksinomaan positiivista palautetta, johon hän itsekin yhtyy. Kokeneena tieteentekijänä hän ei kohdannut mitään aivan uutta, mutta toteaa ajatusten syventyneen entisestään.

– Tulkintani mukaan oppimisen ympäristön merkitys kasvaa. Se nousi esille monessa esityksessä. Ympäristöä muokkaamalla valmentajat ja opettajat voivat vaikuttaa oppimiseen. Toinen tärkeä asia on yksilöllisyys: One size fits all -ajattelu sopii todella huonosti tähän taitojen oppimiseen. Mielenkiintoista on myös, miten me saamme oppimisprosessista sellaisen että oppija tuntee saamaan “palkkion” oppimisesta. Niin että oppiminen vahvistaa motivaatiota oppia lisää, Kalaja pohtii.  

Tiedon soveltaminen urheilun ja liikunnan arjessa on vielä kesken.

– Näiden kolmen päivän aikana tuli vaikuttava vyöry siitä mikä on nykyaikaista taitojen oppimista ja valmentamista - ja kun on aika hyvä käsitys käytännöstä meillä Suomessa ja muuallakin niin ihan ne eivät vielä kohtaa.
 

Jyväskylän Yliopiston lehtori Timo Jaakkola oli niinikään erityisen tyytyväinen konferenssin sisältöön.

– Esitykset olivat loistavia, paras kokonaisuus jota minä olen tästä aiheesta kuullut. Maailmankuulut puhujat kävivät asioita läpi melko samassa viitekehyksessä: oppiminen tapahtuu oppijan ja ympäristön välillä. Motivaatiojutut sopivat taitokokonaisuuteen hyvin ja niiden osuutta voisi lisätä seuraavalla kerralla, Jaakkola suunnittelee.

Ulkomailta tulleiden tieteentekijöiden joukossa konferenssiin osallistui käytännön urheilun ja liikunnan ammattilaisia Suomesta. Yksi heistä oli valmentajan erikoisammattitutkinto -opintojen puitteissa paikalla ollut Tommi Hannus, joka valmentaa työkseen juniorijääkiekkoilijoita TPS:n palveluksessa.

– Asiat ovat periaatteessa tuttuja, mutta tieteen näkökulman kuuleminen antaa itselle työkaluja selittää ja perustella tekemistä. Näiden päivien jälkeen mielessä on se, kuinka näitä asioita saisi integroitua käytäntöön mahdollisimman laajasti, Hannus kertoo.

Onnistuminen innostaa

Kansainvälisen tieteellisen konferenssi järjestäminen on merkittäjä ponnistus myös käytännössä. Kisakallion taidon oppimisen asiantuntija Jussi-Pekka Kinnunen on ollut vastuussa konferenssin käytännöstä aina ohjelman kokoamisesta matkojen ja tekniikan tilauksiin.

– Välillä on ollut kiirettä, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä, kun palaute on niin positiivista. Itsekin sain konferenssin sisällöstä paljon omaan työhöni. Erityisesti arvostan niitä verkostoja, jotka tapahtuman aikana syntyivät, Kinnunen iloitsee

Hauska yksityiskohta konferenssi osallistujien sosiaalisuudesta on #motorskillsconf2017-tunnuksella twitteriin kolmen päivän aikana kirjoitettujen julkaisujen määrä: yli 400 viestiä 132 eri käyttäjän toimesta. Kartalla viestijät sijoittuvat ympäri maailmaa. Kielistä käytössä oli yleisimmin englanti, mutta jopa arabiankielisiä viestejä kirjoitettiin.

Konferenssin presidenttinä toimi englantilainen urheilualan huipputiedemies Keith Davids. Hänen palautteensa järjestäjille kuului:

– Palaute kansainvälisiltä kävijöiltä on ollut erinomaista. Muutamat heistä ovat kertoneen jopa haluavansa järjestää jotain vastaavaa muualla maailmassa. Me olemme siis edelläkävijöitä, Davids hehkuttaa.
 

Seuraava kansainvälinen Motor Skills -konferenssi pidetään Kisakalliossa syksyllä 2019. Välivuonna 2018 aihetta käsitellään kansallisessa seminaarissa. Liikuntataidon oppimisen, opettamisen ja valmentamisen käytäntöjen kehittäminen on Kisakallion erityistehtävä suomalaiset urheiluopistojen kentässä.

Kuvassa vasemmalta Kisakallion rehtori Asko Härkönen, Kihun johtaja Sami Kalaja, Jyväskylän yliopiston lehtori Timo Jaakkola, Kisakallion Jussi -Pekka Kinnunen ja konferenssin presidentti professori Keith Davids.