• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

toukokuu 2020

ma ti ke to pe la su
27. 28. 29. 30. 1. 2. 3.
Paytrail palautukset
4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Paytrail palautukset
11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.
Paytrail palautukset
18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.
Paytrail palautukset
25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.
Paytrail palautukset
X

Paytrail palautukset

Alkaa
1.5.2020
Päättyy
31.5.2020

Paytrail palautukset

Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Kansainvälinen taitokonferenssi on käynnistynyt Kisakalliossa 13.11.2019

Kansainvälinen taitokonferenssi on käynnistynyt Kisakalliossa

Kisakallion urheiluopiston taitovalmennuskeskuksen, Jyväskylän yliopiston ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskesksen järjestämä järjestyksessään kolmas liikunta- ja urheilutaitojen oppimisen, opettamisen ja valmentamisen konferenssi on käynnistynyt. Konferenssin avasi Kisakallion Urheiluopiston rehtori Asko Härkönen.

Tapahtuma on ainutlaatuinen, sillä yleensä taitoteemat ovat osana isompaa kokonaisuutta ja pelkästään taitoihin paneutuvat tapahtumat ovat hyvin harvinaisia. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että Kisakallion konferenssi on lajinsa ykkönen koko maailmassa.

Aikaisempien vuosien tapaan taitokonferenssi kokoaa yhteen alan huippunimet eri puolilta maailmaa. Ohjelma on rakennettu siten, että se tarjoaa oppimismahdollisuuksia kaikille urheilun ja liikunnan parissa toimiville – valmentajille, opettajille, ohjaajille, tutkijoille jne.

Tutkimustieto poissulkee sattuman mahdollisuutta

Laadukas urheiluvalmennus ei perustu sattumanvaraisuuteen, vaan toiminnan taustalla on tutkittu tieto. Tieteellisen tutkimuksen vahvuus on siinä, että se poissulkee sattuman mahdollisuutta. Urheiluvalmennus on ala, jonka ympärillä pyörii runsaasti kaupallista huuhaata. Suuri osa markkinoilla myytävistä treenilaitteista, harjoittelumenetelmistä ja -ohjelmista sekä apuvälineistä on silkkaa hölynpölyä.

Kaupallisuuden ohella toinen valmennuksellinen sudenkuoppa on luottaa liikaa ja yleistää yksilön kautta hankittua kokemusperäistä tietoa. Se mikä on hyväksi yhdelle ei välttämättä toimikaan toiselle. Yksi Kisakallion konferenssin tavoitteista on välittää luotettavaa ja uutta tutkimusperusteista tietoa osallistujille. Vaikka tapahtuma onkin äärimmäisen korkeatasoinen tieteellisesti tarkasteltuna, silti käytännön sovellettavuudesta ei olla tingitty yhtään.

Mikään ei käytännöllisempää kuin hyvä teoria

Kisakallion konferenssi poikkeaa useimmista muista tieteellisistä kongresseista ja seminaareista käytännönläheisyytensä vuoksi. Tapahtuman tieteellisestä tasosta lainkaan tinkimättä ohjelmaan on sisällytetty käytännön demonstraatioita, joiden avulla henki muutetaan lihaksi. Tämä teorian ja käytännön vuoropuhelu on yksi taitokonferenssin ehdottomista vahvuuksista.

Tässä muutamia poimintoja taitokonferenssin ohjelmasta:

Stephen Hadlow (Australian Institute of Sport) on tehnyt väitöskirjaa havaintomotoriikkaharjoittelusta. Havaintomotoriikkaharjoittelu on ajankohtainen aihe, jonka ympärillä pyörii runsaasti erilaista kaupallista tuotetta. Hadlow kertoo alustuksessaan, minkälaisessa havaintomotoriikkaharjoittelussa on järkeä ja missä taas ei. Stephen Hadlowin teorialuentoa täydentää käytännön demonstraatio, johon konferenssin kuulijat voivat halutessaan osallistua.

Urheiluväkeä aina kiinnostavaan kysymykseen siitä, minkälaisella harjoittelulla päästään maailman huipulle, antaa vastauksia saksalainen Arne Güllich. Hän vertailee esityksessään lajispesifin ja ei-lajispesifin harjoittelun ja pelailun merkitystä huipulle pääsyssä. Güllichin tutkimukset ovat herättäneet maailmanlaajuista huomiota ja tulee olemaan erittäin mielenkiintoista kuulla asiantuntijan käsityksiä siitä, mikä on optimaalinen suhde laji- ja oheisharjoittelun sekä organisoidun harjoittelun ja vapaan pelailun välillä.

Sam Robertson Melbournesta on tutkinut koneälyn hyödyntämistä urheiluvalmennuksessa nimenomaan harjoitteluympäristön muokkaamisessa. Robertson kertoo käytännön esimerkkejä Australialaisesta jalkapallosta, golfista ja jalkapallosta, kuinka koneäly on auttanut valmentajia suunnittelemaan harjoituksia.

Jia-Yi Chow Singaporesta on yksi non-lineaarisen pedagogiikan oppi-isistä. Chow esittelee tätä urheiluvalmennukseen ja liikunnanopetukseen soveltuvaa lähestymistapaa, jossa jokaisen urheilijan yksilöllisyys on yksi keskeisimpiä periaatteita. Toinen perusperiaate on se, että sen mitä tehdään harjoituksissa tulee vastata ja hyödyttää sitä mitä tapahtuu kilpailussa. Hadlowin tapaan myös Chow pitää aiheestaan käytännön demonstraation.

Beatles, Rolling Stones ja Apulanta samalla keikalla

Vuoden 2015 taitokonferenssin alustajien korkeaa tasoa verrattiin siihen, että on kuin The Beatles soittaisi jälleen yhdessä. Kaksi vuotta myöhemmin kattaus oli vieläkin kovempi ja avauspuheenvuorossa tapahtuma rinnastettiin Beatlesin ja Rolling Stonesin yhteiskonserttiin. Tämän vuotinen esiintyjäkaarti lyö laudalta edelliset tapahtumat, kyse on kuvainnollisesti Beatlesin, Rolling Stonesin ja Apulannan yhteiskeikasta.

Kisakallion tapahtuma on herättänyt maailmalla ansaittua huomiota. Muun muassa Irlannissa vaikuttavan Skill Acquisition Irelandin kanssa on sovittu yhteistyöstä vuorovuosin Suomessa ja Irlannissa järjestettävien tapahtumien suhteen.

Totuttuun tapaan konferenssin presidenttinä toimii yksi maailman kovimmista taitoasiantuntijoista, professori Keith Davids Sheffieldistä. Pitkälti Davidsin henkilökohtaisten suhteiden kautta Kisakallion konferenssin ympärille on muodostunut lumipalloilmiö, jossa kaikki kovat nimet haluavat olla mukana. Marraskuun tapahtuma tulee olemaan maailmanlaajuisesti merkkipaalu taitojen valmentamisen, opettamisen ja oppimisen saralla.