• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Valitse laji

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

tammikuu 2020

ma ti ke to pe la su
30. 31. 1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.
20. 21. 22. 23. 24. 25. 26.
27. 28. 29. 30. 31. 1. 2.

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Huomio oppimiseen - sekä valmentajalle että valmennettavalle 11.10.2017
Kansainvälinen liikuntataitojen konferenssi Kisakalliossa 15.-17.11.2017

Huomio oppimiseen - sekä valmentajalle että valmennettavalle

Urheilutekniikan tutkimuskeskuksessa Englannin Sheffieldissä liikuntataitojen professorina työskentelevä Keith Davids isännöi jo toista kertaa kansainvälistä Motor Skills -konferenssia Suomessa ja Kisakalliossa. Luvassa on korkeatasoinen tiedettä ja käytännön demonstraatioita yhdistelevä huipputapahtuma. 

Keith Davidsilla on ollut kiireinen alkusyksy. Työn alla on ollut käytännön tekemistä valmentajien ja urheilijoiden parissa sekä viimeisimmän julkaisun viimeistely.

– Uusi kirjani “Athletics Skills Model”, julkaistaan lokakuussa. Suosittelen siihen tutustumista. Pääviestini on:  ei varhaista erikoistumista, vaan monipuolista tekemistä mahdollisimman pitkään, Davids vinkkaa.

Kokenut professori peräänkuuluttaa valmentajien avointa asennetta. Valmentamisen ja opettamisen sijaan pitäisi keskittyä oppimiseen, sekä urheilijan että valmentajan itsensä.

– Miten oppi menee perille? On todettu monessa yhteydessä että urheilijoilla olisi jaettavaa myös valmentajien suuntaan. Liian moni valmentaja luulee että opettaminen on tärkeintä, mutta ei ole, tärkeintä on oppiminen. Yhteistyö valmentajien kanssa on tärkeää. Omassa työssäni tutkin tällä hetkellä mikrorakennetta eli päivittäistä harjoittelua, ja sen suhdetta makrosykleihin, eli pidempiin valmennusohjelmiin. Sen sisällä valmentajien, opettajien ja urheilijoiden välisiä linkkejä ja yhteistyön merkitystä. On jo selvää, että valmennuksen pitäisi olla vaihtelevampaa ja sisältää enemmän erilaisia variaatioita, Davids toteaa.

Syksyn seminaarin osalta Davids on tyytyväinen erityisesti siitä, että tieteen lisäksi mukana on   enemmän käytännön toimintaa. Se tulee edistämään keskustelua ja sen myötä auttamaan harjoittelun kehittämisestä.

– Demot antavat hyvän mahdollisuuden puhua, keskustella ja jakaa ajatuksia maailman huippututkijoiden kanssa. Olkaa rohkeita, kysykää tuokaa esille omia kokemuksianne.

Konferenssiohjelmasta Davids nostaa esille Karl Newellin, joka on 20 vuotta alalla toiminut tiedemies.
–  Hän on alkuperäinen constraint-mallin keksijä ja harjoittelun kehittäjä. Hän on alallaan maailman huippu, mutta erittäin käytännönläheinen ja suosittu puhuja.

Keith Davids itse tulee puhumaan konferenssissa erityisesti siirtovaikutuksesta.

– Joukkuelajien, pallopelien, oheisharjoittelussa esimerkiksi parkour on hyvä laji, sillä siinä korostuu samat ominaisuudet mitä omassa lajissa tarvitaan. Urheilijan motivaation lisäksi on tärkeää että valmentaja on motivoitunut ja kehittää omaa toimintaansa. Valmennusjärjestelmää on hyvä muuttaa välillä, jolloin rutiinit vähenee. On tärkeää, että asioita ei tehdä samalla tavalla kuin ennen. Innovatiivisuus palkitsee, Davids lupaa.

Suomen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihun johtaja Sami Kalaja on yksi konferenssin järjestäjistä. Hän suosittelee konferenssia laajasti kaikille liikunta-alalla toimiville.
– Konferenssin kannattaa tulla kaikkien, jotka ovat kiinnostuneita liikunta- ja urheilutaitojen oppimisesta. Liikuntatieeilijät, liikunnanopettajat, urheiluvalmentajat ja fysioterapeutit kiinnostuvat varmasti konferenssin luennoista ja käytännön demonstraatioista.

Kalaja katsoo omassa työssään hyötyvänsä konferenssiin osallistumisesta.

– Itse toimin eri urheilulajien ja yläkoulun urheiluluokkatoiminnan kehittämisen parissa. Lisäksi koulutan paljon liikunta- ja urheilualan toimijoita taitojen oppimisen osalta. Kisakallion konferenssin avulla voin lisätä osaamistani ja päivittää tietojani taitojen oppimisen kansainvälisiltä huippunimiltä. Olen aivan varma, että tulevaisuudessa taitojen oppiminen on keskeisin teema sekä koululiikunnassa että urheiluvalmennuksessa.

Seminaarikieli on englanti. Tieteellisen terminologian ymmärtämisen haasteeseen voi valmistautua etukäteen esimerkiksi perehtymällä kaksi vuotta sitten pidetyn konferenssin esityksiin.
– Suomi - Non-lineaarinen pedagogiikka - Suomi -sanastolle olisi kyllä käyttöä. Täytyypä pohtia saisivatko konferenssin järjestäjät KIsakallio, KIHU ja Jyväskylän yliopisto,  sellaisen aikaiseksi, Kalaja haastaa.

Ilmoittaudu Konferenssiin tästä:

Liikuntataitojen oppimisen, opettamisen ja valmentamisen kansainvälinen konferenssi

Lataa konferenssiesite

Motor Skills Acquisition