• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

heinäkuu 2020

ma ti ke to pe la su
29. 30. 1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
Tiina Stenin korisleiri 2020
Tyttöjen Lentisleiri Kisakalliossa
13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.
Tiina Stenin korisleiri 2020
Tyttöjen Lentisleiri Kisakalliossa
Susi Training Center Camp 2020
20. 21. 22. 23. 24. 25. 26.
Susi Training Center Camp 2020
Cheerleading Champ Camp 2020
27. 28. 29. 30. 31. 1. 2.
X

Tiina Stenin korisleiri 2020

Alkaa
12.7.2020
Päättyy
15.7.2020

TIINA STENIN TYTTÖKORISLEIRI 12.-15.7.2020 

Huippusuosittu Tiina Stenin tyttökorisleiri on taas täällä!
 
Tiinan lisäksi leirin lajisisällöstä vastaa monipuolinen ryhmä huippuvalmentajia ja -pelaajia. Leirillä päästään nauttimaan naisten maajoukkuepelaajien sekä muiden tähtivieraiden valmennuksesta ja ohjelmanumeroista. Vuoden 2020 leiri on suunnattu 2005-2010 syntyneille tyttöpelaajille.
 
Leirillä annetaan paljon henkilökohtaista ohjausta ja huomiota jokaiselle yksilölle, siksi toiminta tapahtuukin paljolti pienryhmissä. Yksilöllinen valmennus ja runsas sekä kannustava palaute ovat leiriläisen näkökulmasta tarkkaan huomioituina.
 
Leirin teemoina ovat jokaisen yksilön huomioimisen ja kehittymisen lisäksi tyttöjen tekemisen kannustus ja arvostus. Ohjelma on monipuolista ja hauskaa, sisältäen mm. lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, ulkoliikuntaa, ryhmäytymisleikkejä ja leiripelejä, joten ystävyyssuhteita sekä ikimuistoisia elämyksiä syntyy varmasti.
 
Viime kesänä leiri järjestettiin neljättä kertaa. Leiri on ollut erittäin suosittu ja saanut paljon positiivista palautetta, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea sillä leiripaikkoja on rajoitetusti. Kannattaa myös vinkata kaverille, niin pääsette nauttimaan leiristä yhdessä.
 
Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja >> Varaa
X

Tyttöjen Lentisleiri Kisakalliossa

Alkaa
12.7.2020
Päättyy
14.7.2020

Tyttöjen monipuolinen lentisleiri järjestetään yhdessä LP Viestin ja Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Leirillä tullaan opettelemaan lajitaitoja kokonaisvaltaisesti kukin yksilö huomioiden ja täten antamaan virikkeitä omatoimiseen jatkoharjoitteluun.

Leirin päävalmentajana toimii Suomen tämänhetken menestynein ja Saksassa Allianz MTV Stutgartissa ammattilaisena pelaava Roosa Koskelo. Lisäksi leirillä valmentavat LP Viestin Tomi Lemminkäinen ja Janne Harju sekä Kisakallion asiantuntijat. 

Lentopallon perustaitojen lisäksi nautimme mm. Lohjanjärven virkistävästä kylvystä sekä Kisakallion monipuolista kesäpeleistä.

Leiri on suunnattu 2005 - 2010 syntyneille tytöille.

Tule nauttimaan kesästä sekä lentiksestä!

Hinta 195,00€ sisältää täysihoidon, leirin ohjelman, valmennuksen sekä 24/7 valvonnan Kisakallion ohjaajan toimesta.  

Varaa
X

Susi Training Center Camp 2020

Alkaa
19.7.2020
Päättyy
22.7.2020

Susi Training Center Camp järjestetään Kisakalliossa 19.-22.7. Kisakallion Urheiluopistolla!

 

LEIRI ON SUUNNATTU 2005-2010-SYNTYNEILLE JUNIOREILLE.

LEIRILLE MAHTUU MUKAAN 100 INNOKASTA PELAAJANALKUA.

 

Susi Training Center Camp on Kisakallion näköinen leiri, jonka rehtoriksi on kutsuttu ja innolla lupautunut Salon Vilppaan päävalmentajana aloittanut Sami Toiviainen.

Päävalmentajan vasempana ja oikeana kätenä valmentavat kokeneet nuorisomaajoukkueiden valmentajat Niko Nyholm ja Erkko Ojala.

Kokonaisuudessaan Kisakallio Susi Training Center Campin valmentajien nimet julkaistaan heti, kun ne on saatu vahvistettua. 

Leiri on tarkoitettu 2005-2010 syntyneille koripallonnälkäisille junioreille. Leirin teemana on nuoren pelaajan kokonaisvaltainen harjoittelu. Pelaaminen kuuluu tietysti ohjelmaan päivittäin, kuten mielenkiintoiset kehon taitoja kehittävät harjoitteet Kisakallion taitovalmennuskeskuksen toimesta. Lisäksi kesäleirin ohjelmaan kuuluvat niin lajikokeilut, uinti kuin vapaa-aikaa.

Leirillä on hieno mahdollisuus kehittää koripalloilijan perustaitoja huippuvalmennuksessa, päästä pelaamaan korista, kokea uudenlaisia liikuntaelämyksiä, tutustua uusiin kavereihin ja ennen kaikkea viettää kesäloman vauhdikkaimmat päivät Susijengin kotipesässä Kisakallion Urheiluopistolla!

Leirin hinta: 320 €  

Hinta sisältää valmennuksen ja täysylläpidon Kisakallion Urheiluopistolla

 

Varaa
X

Cheerleading Champ Camp 2020

Alkaa
20.7.2020
Päättyy
23.7.2020

Kisakallio Cheerleading CHAMP CAMP - järjestetään ensimmäistä kertaa Kisakallion Urheiluopistolla 20.-23.7.2020. Leiri on suunnattu 2012-ja aiemmin syntyneille cheerleadingin harrastajille. Leirille mahtuu mukaan 120 innokasta cheerleaderiä.

CHAMP CAMP- leiri on neljän päivän mittainen cheerleadingleiri. Cheerleading ja sen osa-alueet kuuluvat leirin jokaiseen päivään. Lisäksi päivittäiseen ohjelmaan kuuluu oheisharjoitteita, vauhdikkaita lajikokeiluja, uimista ja vapaa-aikaa.

Leiriläiset jaetaan leirin ajaksi oman taitotason mukaisiin joukkueisiin joten jokaisella leiriläisellä on mahtava mahdollisuus kehittää cheerleading- ja urheilutaitoja huippuvalmennuksessa. Lisäksi leirillä pääsee kokemaan uudenlaisia liikuntaelämyksiä, tutustua uusiin kavereihin ympäri Suomen ja ennen kaikkea viettää kesäloman hauskimmat päivät Kisakallion Urheiluopistolla!

Leirin valmennuksesta vastaavaat Spirit Shakin’ Cheerleadersin ja Helsinki Athletics Cheerleadersin koulutetut huippuvalmentajat.

Leirin hinta: 310€  
(sis. valmennuksen ja täysylläpidon Kisakallion Urheiluopistolla. Leirillä on myös yövalvonta.)

 

Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Blogi: Valmentajana Saksassa, osa 2 27.1.2020

Blogi: Valmentajana Saksassa, osa 2

Pyyhin kyyneleitä poskilta. On sunnuntai aamuyö elokuun alussa. Lähdemme Tuomaksen kanssa kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Annoin nukkuville pojilleni ja vaimolleni suukot poskille, ja hyppäsin auton kyytiin. Matkalla mietin mihinkähän olen ryhtymässä. Matka kohti tuntematonta alkaisi. En ole asunut tai työskennellyt Suomen ulkopuolella aikaisemmin. En näkisi perhettäni pariin kuukauteen ennen kuin he tulisivat ensimmäisen kerran vierailulle Saksaan pariksi viikoksi.

Pääni sisällä käy ajatuksen aitajuoksua. En antaisi itselleni anteeksi, jos en käyttäisi tätä mahdollisuutta. Minulla oli yksi parhaista valmentajapesteistä päävalmentajana Salon Vilppaassa: loistavia ihmisiä ympärillä, mahtava joukkue ja erinomainen organisaatio. Silti valmentaminen Suomen rajojen ulkopuolella on ollut unelmani. Mahdollisuus toteuttaa se yhdessä Euroopan parhaista sarjoista sekä asua synnyinmaassani – tarjous, josta en voinut kieltäytyä.

Kuitenkin tuntuu brutaalilta jättää vaimo yksin kahden pienen lapsen kanssa kotiin. Melkein vuoden ajan seuraisin poikien kehitystä pääasiassa videopuheluiden kautta ja lyhyiden lomien aikana. Seuraavan kerran astuisin Suomen kamaralle toukokuussa.
Toivon, että seuraavien päivien aikana tunteeni tasoittuisivat tästä.

Pre-season

Pre-season on jännittävää aikaa kaikille. Alun jännitys ja innostus tulee kanavoida oikein. Nopeasti näkee, lähteekö juna puksuttamaan oikeaan suuntaan. Millaisia persoonia joukkueessa on? Miten valitut konseptit ja taktiset valinnat toimivat suhteessa materiaaliin? Miten joukkueen kemia kentällä ja sen ulkopuolella lähtee hioutumaan yhteen? Millaisessa fyysisessä kunnossa pelaajat tulevat joukkueeseen?

Joukkueemme on täysin uudistunut. Kauden 2018–2019 rungosta jatkoi tähän kauteen vain kaksi pelaajaa. Se asettaa omanlaisia haasteita, mutta tarjoaa samalla monia mahdollisuuksia. Joukkue on merkittävästi edellistä nuorempi, atleettisempi ja potentiaalisempi paperilla, mutta melkein kaikilta pelaajilta puuttuu kokemus tältä tasolta.

Pre-season on valmentajien aikaa. Valmentajien tulee näyttää suunta ja luoda kollektiivinen usko joukkueeseen. Tuomas ja minä vedämme joukkuetta erittäin intensiivisellä ja määrätietoisella otteella eteenpäin. Ei ole kysymystäkään siitä, kuka tai ketkä johtavat tätä orkesteria. Kaikkiin yksityiskohtiin kiinnitetään huomiota ja niihin puututaan. Hihna pidetään tiukalla alkuun. Siitä on helpompi löysätä tulevaisuudessa, jos on tarvetta. Vaatimustaso on merkittävästi korkeampi kuin ympäristöissä joissa olen ollut aikaisemmin mukana Opin valtavasti uutta koko ajan.

Yksi merkittävä ero Suomen ja Saksan välillä on pre-seasonin kesto. Saksassa joukkueet ovat yhdessä kaksi kuukautta ennen kauden alkua, kun Suomessa osa joukkueista on yhdessä vain pari viikkoa. Meillä koko joukkue oli kasassa elokuun alussa. Tämä antaa mahdollisuuden perusteelliseen valmistautumiseen. Ehdimme käydä pelaamisen ja harjoittelun yksityiskohtia läpi huolellisesti pala palalta. Toki se vaatii myös valmentajilta merkittävästi enemmän suunnittelua, erilaista ammattitaitoa ja yksityiskohtia. Läpikäytäviä asioita on yksinkertaisesti enemmän.

Aikaa ei ole kuitenkaan hukattavaksi. Heti kauden alussa pelin tulisi olla uomissaan, jotta voittaisimme pelejä ja varmistaisimme sarjapaikan. Alun voitot ja tappiot ovat merkittävässä roolissa sarjataulukon kannalta. Isossa kuvassa ainoa realistinen tavoite seuralle, joka operoi Bundesliigan pienimmällä budjetilla, on säilyttää sarjapaikka. Suurin menestystä ennustava tekijä pitkässä juoksussa on joukkueen budjetti.

Pre-seasonista vietimme vajaan viikon Rostockissa. Harjoittelimme viiden päivän aikana kahdeksan kertaa, ja pelasimme yhden ottelun Hampuria vastaan. Tämä aika antoi meille erinomaisen mahdollisuuden tutustua toisiimme ja saada yhteisiä kokemuksia joukkueena. Panimme pelaajat koville viikon aikana, jotta näkisimme, millaisia tapoja alkaa syntyä, kun on merkittävää väsymystä ilmassa. Viimeisenä päivänä voitimme Hampurin BBL-joukkueen 30 pisteellä. Väsymyksestä huolimatta pelasimme erittäin energisesti ja kollektiivisesti. Se antoi uskoa siihen, että olemme oikealla polulla.

Näin jälkikäteen voikin todeta, että pre-season oli onnistunut. Pelasimme melko paljon pelejä erilaisia ja eritasoisia vastustajia vastaan. Hävisimme peleistä vain yhden, ja senkin vajaalukuisena. Otteluiden lopputulokset pre-seasonilla ovat toissijaisia, mutta pelit antoivat meille selkeää osviittaa siitä missä olemme hyviä ja missä peliämme tulee merkittävästi kehittää. Fiilis oli se, että pystymme kilpailemaan sarjapaikasta ilman, että tarvitsee ajatella merkittäviä pelaaja- tai pelitavan muutoksia. Selvisimme pre-seasonista myös ilman suurempia loukkaantumisia.

Kausi melkein puolessa välissä

Tätä kirjoittaessani olemme juuri voittaneet Hampurin kotona, ja samalla teimme seuraennätyksen voittojen suhteen. Kasassa on kymmenen voittoa viidestätoista pelistä. Kausi ei ole edes puolessa välissä, ja olemme käytännössä varmistaneet sarjapaikan ensi kaudeksi. Tätä edeltävissä peleissä onnistuimme voittamaan Saksan kestomenestyjät Bambergin ja Ulmin. Etenkään yhdeksänkertaisen Saksan mestarin Bambergin voittaminen ei ole ihan jokapäiväistä kauraa Bundesliigan pikkuseuroille.

Erään koripalloanalyytikon tilastojen valossa olemme olleet budjettiin nähden suurin ylisuorittaja kaikista Euroopan Top-6 kansallisissa sarjoissa. Se on aikamoinen saavutus tässä vaiheessa kautta, enkä varmaan liioittele kun sanon, että kukaan ei osannut odottaa tällaista. Tiesimme, että meillä on enemmän talenttia, atleettisuutta ja ”nuoruuden nälkää” kuin edellisen kauden joukkueessa. Sen realisoituminen kollektiivisesti pelaavaksi voittavaksi joukkueeksi on kuitenkin aina kysymysmerkki koripallon kompleksisuuden takia. Niin moni asia vaikuttaa joukkueen menestykseen tai menestyksettömyyteen. 

Mitäs nyt? Työnteko jatkuu samalla kaavalla, mutta jahtaamme playoff-paikkaa. Jotta se toteutuisi, täytyy kuitenkin tapahtua valtava määrä meille suotuisia asioita. Olemme painineet pienten loukkaantumisongelmien kanssa jo jonkin aikaa, ja toivon mukaan saamme koko joukkueen kasaan lähiaikoina. Meillä ei ole leveyttä kuten eurosarjoja pelaavilla isomman budjetin joukkueilla. Yksikin merkittävä poissaolo vaikuttaa pelaamiseemme – korvaavaa pelaajaa ei yksinkertaisesti ole. Pelitapamme tempo, intensiteetti ja kollektiivisuus vaativat myös laajan rotaation. Kapealla rotaatiolla tapahtuu jompikumpi: joko väsymme loppua kohden, tai emme alun alkaenkaan pelaa riittävän hyvillä ”habitseilla”, mikä ei anna mahdollisuutta kilpailla optimaalisesti.

Valmentajan arki ja työnjako

Aloitamme työt Tuomaksen kanssa noin kahdeksan aikaan. Sitä ennen useimpina aamuina väännän oman treenin harjoitushallimme kuntosalilla. Tällä rutiinilla pysyn energisenä läpi päivän. Kotiin lähdemme kun työt on tehty, useimmiten iltapäivän harjoituksen jälkeen kuuden pintaan.
Työaikamme kuluu moneen asiaan: harjoituksiin, peleihin, matkoihin, videoiden editoimiseen, tilastojen tutkimiseen, henkilökohtaisiin keskusteluihin, vastustajien scouttaamiseen, harjoitusten suunnitteluun, fysiikkaharjoitteluun sekä ”luovaan prosessiin”. Voikin sanoa, että kahden henkilön valmennusstaffissa töitä riittää ihan mukavasti. Priorisointi on erittäin tärkeää samoin kuin selkeä roolijako, kumpi tekee mitäkin.

Harjoituksia ja pelejä on yleensä kuutena päivänä viikossa. ”Vapaapäivinä” katsomme muiden joukkueiden pelejä, teemme videoita, tutkimme joukkueiden erilaisia tilastoja ja – mikä tärkeintä ¬ – vaihdamme ajatuksia siitä mitä edellisellä viikolla on tapahtunut ja miten se vaikuttaa tulevaan. Itselleni on ollut tärkeää seurata jokaiselta kierrokselta useita pelejä, jotta opin tuntemaan vastustajien pelaajia ja pelitapoja. Vastustajien scouttaaminen ja analysointi onkin yksi vastuualueistani.

Pre-seasonilla ja alkukaudella harjoittelimme yleensä kaksi kertaa päivässä. Kauden edetessä olemme vähentäneet volyymia jonkin verran, ja harjoittelemme pääasiallisesti yhden lajiharjoituksen päivässä. Yhden ottelun viikkotahdilla teemme lisäksi kaksi erillistä fysiikkaharjoitusta, joissa pääpaino on voimaharjoittelussa

Harjoitusten suunnittelu vie merkittävän osan työajastamme. Ei ole olemassa hyvää harjoitusta, jota ei olisi ennalta huolellisesti suunniteltu. Tuomas onkin erittäin perusteellinen ja yksityiskohtainen suunnittelussa. Itse olen kenties parempi improvisoimaan ja muuntautumaan harjoituksen edetessä. Kun nämä vahvuudet ovat kohdanneet, harjoitustemme laatu on ollut erittäin korkea. Ennen harjoitusta sovimme keskinäiset vastuut jokaisen harjoitteen suhteen. Kumpi on vetovastuussa, kumpi täydentää. Kun meillä on peliharjoitteita, toinen on vastuussa hyökkäyksestä ja toinen puolustuksesta. Vaihtelemme näitä jatkuvasti. Videosulkeisissa molemmat puhuvat, jotta pelaajat eivät ”kyllästyisi yhteen ääneen” tai menettäisi keskittymistä. Vaihtelemme myös ”tunnetiloja” joilla valmennamme. Keskustelemme ennen harjoituksia, millaisella moodilla harjoitus vedetään.

Yhteistyömme on sujunut hyvin, jopa paremmin kuin osasimme ennakoida. Ajattelutapamme koripallon suhteen on  paljolti samanlainen, mutta persoonina olemme hyvin erilaisia. Vahvuutemme täydentävät toisiaan, ja pystymme myös paikkaamaan toistemme heikkoja kohtia. Uskallamme puhua toisillemme suoraviivaisesti, koska luotamme toisiimme. Esimerkiksi jos Tuomas esittää jonkin idean, miten meidän pitäisi kehittää peliämme, enkä ole siitä samaa mieltä, kerron asian suoraan ilman kiertelyä. Se on melko harvinaista, myös eteläisessä Saksassa, jossa auktoriteettia ei ole tapana kyseenalaistaa.

Ehkä tärkein tekijä tiimimme toimivuuden kannalta perustuu kuitenkin siihen, että meillä on samanlaiset tiukat standardit vaatimustason ja työmoraalin suhteen. Molemmat olemme olleet intohimoisia koripalloihmisiä pienestä pitäen. Olemme tähdänneet huipulle ja olleet valmiita tekemään kaikkemme saavuttaaksemme tavoitteet kovalla työnteolla.

Valmentajan arkea ja elämää ulkomailla on myös turha yrittää glorifioida. Tämä on raakaa työtä, ja kiitos tulee useimmiten vasta voitettujen otteluiden jälkeen, eikä aina silloinkaan. Valmentajat tietävät, että prosessi, joukkueen suoritusten kehittyminen on kaikki kaikessa, jotta menestyminen on mahdollista. Kuitenkin ilman voittoja tuo on vain sanahelinää, joilla on merkitystä ainoastaan valmentajille. Työtunnit paukkuvat alallamme reilusti yli sopimusten, eikä ylityökorvauksia tunneta. Jos tämä ei olisi intohimo, en usko, että monikaan jaksaisi tällaista elämäntyyliä pitkään.

Oppimisen ja itsensä haastamisen kannalta tämä on ollut erinomainen kausi, ja olemme vasta puolessa välissä. Koen kehittyneeni valmentajana merkittävästi monella osa-alueella. Kaiken kaikkiaan olen tykännyt toimia joukkueemme kanssa päivittäisessä tekemisessä.

Perhe vihdoin Saksassa

Lokakuun puolenvälin tuntumassa pääsen halaamaan poikiani ja vaimoani, kun he vihdoin saapuivat Saksaan ensimmäiselle lomalle. Yli kaksi kuukautta erossa perheestä oli pitkä aika. Ikävä vaivasi, ja totuttelemista arkeen on ollut molemmin puolin. Videopuhelut Suomeen ovat helpottaneet erossa oloa, mutta valehtelisin jos sanoisin, ettei ero ole ajoittain ollut haastavaa meille kaikille.

Vaimomme hoitavat suurimman osan perheidemme arjesta, ja ilman heidän tukeaan olisi silkka mahdottomuus toimia valmentajina tällä tasolla. Olemme korostaneet haastatteluissa heidän keskeistä rooliaan, ja syystä!

Onneksi pääsin viettämään joulun yhdessä perheen kanssa täällä Crailsheimissa. Otteluohjelma oli tosin tuona aikana tiukka, kun pelasimme neljä ottelua lyhyeen aikaan. Seuraavan kerran näen perheeni talvilomalla helmikuun puolessa välissä, ja mikä mukavinta, samaan syssyyn osuu maajoukkuetauko. Joukkue saa silloin muutaman vapaapäivän ja meillä on perheen kanssa enemmän yhteistä aikaa. Kenties suuntaamme Alpeille, jonne on noin kolmen tunnin automatka.

Seuraavat kuulumiset tulevat kauden jälkeen, kun kokonainen vuosi Saksassa on takana. Jos kiinnostaa niin ohessa pari linkkiä, joista löytyy enemmän stooria kaudestamme, valmennuksesta ja yhteistyöstämme:

https://yle.fi/urheilu/3-11115907

https://castbox.fm/vb/223092084

Lue myös: Blogi: Valmentajana Saksassa, osa 1

Kuvat: Philipp Reinhard