• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

toukokuu 2020

ma ti ke to pe la su
27. 28. 29. 30. 1. 2. 3.
Paytrail palautukset
4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Paytrail palautukset
11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.
Paytrail palautukset
18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.
Paytrail palautukset
25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.
Paytrail palautukset
X

Paytrail palautukset

Alkaa
1.5.2020
Päättyy
31.5.2020

Paytrail palautukset

Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

Blogi: Valmentajana Saksassa, osa 1 6.11.2019

Blogi: Valmentajana Saksassa, osa 1

Voitimme kauden ensimmäiset viisi ottelua. Se oli seurahistorian paras aloitus Bundesliigassa sekä Pro A:ssa.

Lauantaina koimme kirvelevän jatkoaikatappion Oldenburgille. Johdimme puoliajalla 12 pisteellä. Peli oli hallussamme. Oldenburg tuli erittäin kovaa kimppuumme toisella puoliajalla. Siitä huolimatta meillä oli voiton avaimet käsissämme, mutta varsinaisen peliajan viimeinen heitto meni ohi summerin soidessa. Jatkoajalla meillä oli mahdollisuudet, mutta tällä kertaa Oldenburgin koko, kokemus ja rutiini veivät voiton.

Oli mielenkiintoista nähdä, miten joukkue reagoi kauden ensimmäiseen tappioon. Valmentajana aistin pelin jälkeen kuinka pettyneitä kaikki olivat ottelun lopputulokseen. Oldenburg on Eurocup-joukkue, ja sillä on yksi Bundesliigan suurimmista budjeteista.

Ennen kauden alkua meidät rankattiin poikkeuksetta liigan huonoimpien joukkoon. Olisi helppo mennä rahan ja pelaajamateriaalin taakse, mutta kukaan ei näin tehnyt. Valmentajalle se oli hyvä merkki

Pelaajamme haluavat kehittyä ja päästä eteenpäin. He tietävät, miten paljon potentiaalia joukkueestamme löytyy. Fiilis on sellainen, että hyvänä päivänä pystymme haastamaan minkä tahansa Bundesliigajoukkueen. Ja kääntäen: heikkona päivänä voimme hävitä mille tahansa joukkueelle. Niin tasainen sarja Bundesliiga on. Jokaiseen otteluun täytyy löytää "sense of urgency", muuten tulee turpiin.

Seuraava peli on lauantaina kotona Ludwigsburgia vastaan. Jälleen erinomainen haaste meille! Uskon, että tulemme erittäin nälkäisenä otteluun. Ludwigsburg tunnetaan "elukkamaisesta" pelitavasta, joten ennakkoon on odotettavissa kauden intensiivisin peli, jossa ei osumilta säästytä.

Miten päädyin Saksaan?

Tiedän, että moni uran alussa oleva valmentaja unelmoi valmentamisesta Suomen rajojen ulkopuolella, joten prosessista on hyvä ymmärtää tiettyjä asioita.

Viime vuosien aikana minulle kerrottiin monta kertaa, että tulen saamaan ulkomailta tarjouksia lähitulevaisuudessa. Itse olin skeptisempi, jopa inhorealisti asian suhteen. Suomalainen koripallovalmentaja ei ole kuuminta hottia maailman markkinoilla. Sen on kokenut moni muukin pätevä suomalainen koripallovalmentaja. Voit menestyä Suomessa, mutta se ei vielä takaa mitään. Korisliigaa, ulkomaalaispelaajia lukuun ottamatta, seurataan nihkeästi maailmalla. Joskus yliarvioimme sarjan tason, toiminnan sekä tunnettavuuden.

Hyvät valmentajapestit ovat kiven alla. Kilpailu on erittäin kovaa. Keskimäärin joukkueissa on ammattipelaajia +/- kymmenen, mutta päätoimisia valmentajia vain 1-3. Tilannetta ei myöskään auta pohjoismainen palkkataso. Entisistä Jugoslavian ja Neuvostoliiton maista sekä Yhdysvalloista ollaan valmiita lähtemään valmentajan työhön huomattavasti pienemmillä palkoilla kuin korkeamman elintason maista. Se vääristää kilpailua tietyllä tavalla ja heikentää valmentajan ammatin arvostusta.

Toukokuussa aloimme keskustella Tuomaksen kanssa, josko tulisin Crailsheimiin apuvalmentajaksi. Aiemmin apuvalmentajana toiminut Vesa Vertio halusi palata Suomeen kolmen Saksassa vietetyn vuoden jälkeen, ja Tuomas tarvitsi uuden apuvalmentajan. Minulla oli vuosi päävalmentajasopimusta jäljellä Salon Vilppaan kanssa, mutta ulkomaanoptio oli auki kesäkuun loppuun saakka. Sopimusneuvotteluissa Merlinsin johdon kanssa kului melkein kuukauden päivät, mutta pääsimme lopulta yhteisymmärrykseen teknisistä yksityiskohdista. Olen aiemmin hoitanut kaikki sopimusneuvottelut itse, mutta tällä kertaa pyysin agenttiani lukemaan sopimukseni läpi useampaan otteeseen, koska kyseessä oli ensimmäinen ulkomaille tehty sopimus.

Sopimukseni on yksivuotinen. Minulla ei ole hajuakaan, mitä tapahtuu sopimuksen päätyttyä toukokuussa. Tuomaksen sopimus on myös katkolla.

Tämä on osa ammattivalmentajan elämää. Pitkäjänteisiä tulevaisuuden suunnitelmia on mahdoton tehdä. Siihen kannattaa varautua. Ainoa mitä ajattelen on se, että hoidan työni mahdollisimman hyvin tässä hetkessä. Olen jopa ihmetellyt miten rennosti olen pystynyt suhtautumaan asiaan.

Jos työn laatu ja tulos on riittävän hyvä, uskon, että töitä löytyy jatkossakin myös Suomen ulkopuolelta.

Joukkueen identiteetti ja rakentaminen

Kun sopimus oli paketissa, aloimme suunnitella joukkueen tulevaa kautta. Meillä oli Tuomaksen kanssa pitkiä puheluita päivittäin. Millaisia valmentajia olemme? Mikä on identiteettimme joukkueena? Millaisia pelaajia haluamme rekrytoida?

Ensimmäisen kirjoituksen jälkeen yksi minulle kohdistetuista kysymyksistä kuului: "Miten Merlins erottautuu Bundesliigassa?" 

Se on erittäin hyvä kysymys. Sarjan pienimmällä budjetilla emme voi kasata joukkuetta samalla tavalla kuin suuremmat seurat. Meillä ei yksinkertaisesti ole rahaa hankkia pelaajia, jotka ovat jo onnistuneet Bundesliigassa tai sitäkin kovemmissa sarjoissa. Emme voi myöskään tehdä täysin samoja konseptuaalisia ja taktisia ratkaisuja kuin muut.

Sitä paitsi olemme Tuomaksen kanssa melko intensiivisiä valmentajia. Vaadimme itseltämme paljon, mutta myös kaikilta ympäriltämme. Se ei sovi kaikille pelaajille. Pidämme pelaajat jatkuvasti "syvässä päässä" harjoituksissa. Kokemuksemme edellisestä kaudesta (minulla Vilppaassa, Tuomaksella Merlinsillä) oli, että joukkueidemme rakenne, harjoittelu ja pelitapa eivät vastanneet täysin omaa valmentajaidentiteettiämme. Tämä mielessä halusimme rakentaa tulevaa joukkuetta.

Halusimme nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Atleetteja, joilta löytyy jokin erikoisominaisuus. Hyviä harjoittelijoita. Hyviä ihmisiä. Sopiva mixi talenttia ja solidia. Teimme myös jokaiselle pelaajalle extended disc -analyysin, jotta pystyimme arvioimaan täydentävätkö joukkueemme pelaajat toisiaan persoonina.

Pelitavallisesti nojaamme vahvoihin konsepteihin. Emme halua ratkaista ongelmia liialla taktisuudella vaan perusteiden laadulla. Olemme joukkue, joka haluaa pelata korkealla tempolla hyökkäyspäässä ja korkealla intensiteetillä puolustuksessa. Haluamme pelissämme korostuvan yhteistyön, kilpailun ja kollektiivisen itseluottamuksen. Hyökkäyspäässä haluamme luoda selkeitä etuja, joita monistamme loistavalla pallonliikkeellä. Näillä perusteilla olemme tehneet konseptuaalisia ja taktisia valintoja.

Joukkueen kasaaminen on monimutkainen prosessi. Rekrytoinnista voisi kirjoittaa kirjan, niin paljon muuttuvia tekijöitä siihen liittyy. Jos se olisi helppoa, niin jokainen organisaatio onnistuisi joka vuosi joukkueen kasaamisessa. Kuitenkin kaikilla tasoilla osa joukkueista epäonnistuu. Voi melkein sanoa, että ammattijoukkueen menestyksestä vähintään puolet tehdään kesän aikana kun pelaajia rekrytoidaan ja joukkuetta kasataan.

Ainakin alkukauden kolmesta kuukaudesta on jäänyt fiilis, että onnistuimme erinomaisesti rekrytoinneissa suhteessa käytettävään budjettiin. Myös konseptuaalisesti ja taktisesti valintamme ovat tuntuneet luontevilta suhteessa materiaaliin sekä meidän persooniin valmentajina.

Seuraavassa kirjoituksessa paneudun elämään valmentajana Saksassa. Sillä välin voit lähettää minulle lisää kysymyksiä, joihin mielellään vastaan.

Joonas

 

PS. Jos Tuomaksen ajatukset alkukaudestamme kiinnostavat, lue Ylen ja Hämeen Sanomien jutut:

https://yle.fi/urheilu/3-11045032

https://www.hameensanomat.fi/urheilu/tuomas-iisalo-on-sensaatiomaisen-alkukauden-arkkitehti-koripallon-bundesliigassa-913364/