• Kisakalliossa

    Tapahtuu

Varaa nyt

1. Tarkenna

1. Ota yhteyttä

3. Jalkapallokentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Haluamme varmistua että tekonurmikentän kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jalkapallokentän varaukset ja tiedustelut:

Elina Kaukojärvi, avainasiakasvastaava

+358445846518

1. Ota yhteyttä

3. Padel-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Padel-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

3. Tennis-kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Tennis-kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Ota yhteyttä

Jäähallin varaaminen onnistuu vain puhelimitse,
koska haluamme varmistua että halli on miehitetty ja kaikki palvelut (alkuverryttelytilat, pukukopit, lajisi vaatima kalusto) ovat käytössäsi.

Jäähallin varaukset ja tiedustelut:

Jenni Korhonen, avainasiakasvastaava

+358 44 584 9122

1. Ota yhteyttä

3. Beach volley -kentän varaaminen onnistuu vain puhelimitse. Ole reippaasti yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsotaan ensimmäinen sinulle sopiva vapaa aika!

Beach volley -kentän varaukset ja tiedustelut:

Kisakallion vastaanotto

(019) 31511

1. Valitse saapumispäivä

Valittuna:
Valitse saapumispäivä
Hakutuloksia (0 kpl)
Vapaana
Valittuna
<< Uusi haku

Tapahtumakalenteri

Tapahtumatyypit

Voit suodattaa tapahtumia valitsemalla yhden tai useamman tapahtumatyypin. Saat lisätietoa tapahtumasta klikkaamalla sitä kalenterissa.

Leirit ja lomat

toukokuu 2020

ma ti ke to pe la su
27. 28. 29. 30. 1. 2. 3.
Paytrail palautukset
4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Paytrail palautukset
11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.
Paytrail palautukset
18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.
Paytrail palautukset
25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.
Paytrail palautukset
X

Paytrail palautukset

Alkaa
1.5.2020
Päättyy
31.5.2020

Paytrail palautukset

Varaa

Kisakallio tiedottaa

Ajankohtaista

BLOGI: Veljekset Iisalo valmentajaparina Saksassa 28.10.2019

BLOGI: Veljekset Iisalo valmentajaparina Saksassa

Kisakallion kanavissa aloittaa vuoden 2020 aikana useampi asiantuntijablogi laajana viitekehyksenä urheilu. Ensimmäisenä bloggaajana aloittaa Saksan Bundesliigassa veljensä Tuomas Iisalon kanssa Crailsheim Merlinsiä valmentava Joonas Iisalo.

Olen Joonas Iisalo, 33, koripallovalmentaja. Työskentelen tällä hetkellä Saksan Bundesliigassa apuvalmentajana Crailsheim Merlinsin joukkueessa, jonka päävalmentajana on isoveljeni Tuomas. Yhdessä muodostamme kahden hengen valmennustiimin. Olemme vastuussa kaikesta edustusjoukkueen valmennuksesta.

Bundesliigan historiassa taidamme olla vasta neljäs veljespari valmentajina. Lisäksi joukkueen fysioterapeutti on mukana päivittäin harjoituksissa ja otteluissa.

Saksan Bundesliiga koostuu 17 joukkueesta. Kymmenen joukkuetta osallistuu lisäksi Euroliigaan tai Fiba Europe Cupiin. Oma joukkueemme pelaa ”vain” Bundesliigaa. Se tarkoittaa yhteensä 32:a runkosarjaottelua sekä mahdollisia playoffeja. Tämän lisäksi Saksassa pelataan Pokal Cup, johon osallistuu edellisen kauden 16 parasta joukkuetta Bundesliigasta.

Yleensä pelaamme yhden pelin viikkotahdilla. Tässä on merkittävä ero Korisliigaan, jossa tänä vuonna on 44 runkosarjaottelua, eli lähes joka viikko kaksi ottelua.

Bundesliigassa joukkueen minimibudjetin on oltava kolme miljoonaa euroa. Keskibudjetti on noin viisi miljoonaa euroa. Suurin budjetti on Bayern Münchenillä – 25 miljoonaa euroa.

Kotimaiseen Korisliigaan verrattuna ero on huima – Korisliigassa suurin budjetti on Helsinki Seagullsilla, 850 000 euroa.

Miksi halusin mainita budjettien eroista? Siksi, että ne muuttavat joukkueiden toimintaa ja olosuhteita merkittävästi. Saksassa käytetään lähes kaikkeen enemmän rahaa: pelaajiin, staffeihin, olosuhteisiin, ottelutapahtumiin, matkustamiseen, yöpymisiin, jne. Esimerkiksi meidän pre-season kesti melkein kahdeksan viikkoa, kun Suomen Korisliigassa useimmat joukkueet ovat yhdessä ennen kauden alkua vain 3-4 viikkoa.

---

Aloitin valmentajan työt Crailsheim Merlinsissä elokuussa. Tämä on ensimmäinen vuoteni ulkomailla valmentajana. Ennen tätä toimin 13 vuotta päätoimisena valmentajana eri seuroissa, rooleissa ja ikäluokissa Suomessa, viime vaiheessa Salon Vilppaan edustusjoukkueen päävalmentajana kolmen kauden ajan (2016-2019).

Tätä ennen sain kansainvälistä kosketusta valmentamiseen Biisoneiden apuvalmentajana (2013-2015) Eurocupissa ja VTB-liigassa sekä juniorimaajoukkueiden apuvalmentajana (2011-2013).

Olen opiskellut muun muassa Fiba Europe Coaching Certificaten, valmentajan ammattitutkinnon, huippukoripallovalmentajatutkinnon sekä liikunnanohjauksen perustutkinnon. Tämän lisäksi olen opiskellut valmentamista ja koripalloa eri koulutuksissa, klinikoilla ja turnauksissa ympäri maailmaa.

Olen aina ajatellut, että jos haluaa kehittyä valmentajana, pitää olla valmis lähtemään Suomen rajojen ulkopuolelle. Pysymällä jatkuvasti mukavuusalueella oppiminen ei ole optimaalista eikä riittävästi itsensä haastamista.

Vajaan kolmen kuukauden Bundesliiga-aikana olen nähnyt ja kokenut paljon. Tuntuu siltä, että olen oppinut valmennuksesta ja koripallosta valtavasti lyhyessä ajassa. Olen tehnyt kynä sauhuten muistiinpanoja joka päivä, jotta oppimani asiat eivät unohtuisi. Olen katsonut enemmän koripallo-otteluja kuin vuosiin. Olen lukenut valmennusartikkeleita kaikkeen valmennukseen liittyen. Samalla maiseman vaihto on kasvattanut entisestään sisäistä liekkiä valmennukseen.

Tämä pienenä alustuksena Kisakallion lukijoille. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä minulle kysymyksiä, eikä niiden välttämättä tarvitse liittyä koripalloon, vaan ne voivat koskea mitä tahansa asiaa mikä liittyy ulkomailla valmentamiseen.

Laita kysymyksesi blogijulkaisuun Kisakallion Facebook-sivulla tästä!