Takaisin uutisiin

Julkaistu 05.07.2022

Susikoulu koripallon EM-kisoissa Prahassa - ilmoittaudu heti

Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 lanseerattu ja suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa Prahassa syyskuussa pelattavissa EM-kisoissa, jossa Susikouluun ovat tervetulleet perusopetuksessa Suomessa opiskelevat Susijengin fanit

Kisakallion Urheiluopiston koordinoima Susikoulu laajenee Prahassa kansainväliseksi ja tulee tarjoamaan ainutlaatuisen yhteistyön suomalaisten ja prahalaisten lasten ja opettajien kanssa Suomen Koripalloliiton vahvalla tuella.

Susikoulu kuuluu Kisakallion Urheiluopiston innovaationa syntyneeseen Finnish PopUp School –konseptiin. Susikoulu tulee toimimaan turnausviikolla päivisin Kisakallion koordinoimana yhteistyössä myöhemmin julkaistavan paikallisen kumppanikoulun kanssa. Koulun opetuskielinä ovat Suomi ja Englanti. Koulun opetussisältö rakennetaan arvostetun suomalaisen Liikkuva Koulu filosofian mukaiseksi niin, että opetussuunnitelman sisällön painopisteinä ovat liikuntataitojen, monilukutaidon ja kulttuurillisen vuorovaikutuksen tukeminen niin että oppilaiden laaja-alainen ajattelu kehittyy mainittujen teemojen parissa.

Montpellierissä suomalaisille lapsille ja Susijengin faneille toteutettu Susikoulu oli menestys ja keräsi laajasti myös kansainvälistä kiitosta. Lisäksi ainutlaatuista innovaatiota ihasteltiin laajasti. Prahassa järjestettävällä Susikoululla haluamme varmistaa, että uuden konseptin myötä lapsilla on mahdollisuus laajentaa kansainvälistä vuorovaikutusta sekä osallistua turnausviikon ohjelmiin koulun siitä kärsimättä.

- Koripalloliitto on aina tukenut vahvasti lasten ja nuorten oppimista osana suomalaisen koripallon strategiaa. Koulunkäynnin tukeminen on meille kunnia-asia. On hienoa, että meiltä löytyy kumppaneita, jotka jakavat arvomme, kommentoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

- On upeaa, että pystymme jälleen tarjoamaan Montpellierin Susikoulun ja Rion Olympialaisissa toimineen Finnish PopUp Schoolin parhaat ideat suomalaisille koululaisille nyt Prahassa, sanoo idean isä, Kisakallion kehitysjohtaja Harri Hollo innostuneena.

- Kiinnostus suomalaista koulua ja esimerkiksi suomalaisen Liikkuva Koulu ohjelman kansallinen laajuus ovat osoittaneet, että suomalainen koulutusosaaminen on maailmalla arvostettua ja koulustamme ja uuden opetussuunnitelman mukaisista toimintatavoistamme ollaan kiinnostuneita globaalisti, sanoo Hollo.

WERNER SÖDERSTRÖM OSAKEYHTIÖ SUSIKOULUN PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIKSI PRAHAAN

Jo Montpellierissä Susikoulun kumppanina toiminut WSOY on myös Prahan EM-kilpailuiden Susikoulun pääyhteistyökumppani.

- Koripalloliiton ja Kisakallion kasvatukselliset arvot tukevat erinomaisesti myös WSOY:n pian 145 vuoden kokemusta. Perinteikäs kustantamo on mielellään mukana lapsien kasvatustehtävässä, sanoo WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Susikoulun matkaa tukee omalta osaltaan myös Koripalloliiton matkakumppanina toimiva Elämys Group, joka rakentaa kaikille korisfaneille sopivat matkapaketit Prahaan.

Ilmoittautuminen Prahan Susikouluun

Lisätietoja Susikoulusta
Harri Hollo
harri.hollo@kisakallio.fi
p.040 744 0900

Takaisin uutisiin